Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 1

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (106)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film. Sehnal jsem si ho původně kvůli názvu, který mě zaujal, ačkoliv jsem se dost bál, aby to nedopadlo jako blbina typu Tvrďák Taylor. Naštěstí si jde tento anglický snímek svou cestou a to originální a velmi povedenou! Z celého filmu doslova pryští láska k filmovému řemeslu, je zde pochopení pro malé kluky a ačkoliv jsem si původně také myslel, že se jedná o film pro děti, je podle mě určen spíše starším divákům nebo spíše celé rodině. Obrovské (a příjemné) překvapení! 85% PS: francouzský pozér mi vadil a kdyby měl méně prostoru, bylo by to lepší. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Překrásně zpracované téma, které se dalo milionkrát zkazit a nestalo se. Krásně zahrané, kluci excelují. Zábavné a opravdu příjemné komediální drama. Zajímavý pohled do nitra ortodoxní církve. Střet církevního "holého" světa, jejich praktik a hodnot s okolím, které jejich vírou dotčeno není. Dva kluci a jejich dobrodružství jako vystřižené z dobrodružných knížek mého dětství. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lze nepodlehnout filmu, ve kterém si hned v úvodní scéně sotva náctiletý samorost v kině za labužnického pokuřování cigarety nahrává na videokameru prvního Ramba? A když časem potká kamaráda z ortodoxně věřící rodiny, tak se rozhodnou společně švédovacím (zdravím Be Kind Rewind, s kterým to má svým způsobem dost společného, stejně jako s Mostem do země Terabithia) natočit pokračování o záchraně taťky Ramba. To vše v perfektně navozené atmosféře osmdesátek. Úžasná oslava přátelství, strastí i radostí dospívání. Být mi tolik co těm dvěma sympaťákům ve filmu, tak je pro mě tenhle snímek modla stejná jako pro ty dva Ramboš či pro Didiera Patrick Swayze. A já jim nejenže rozumím, ale vlastně i nepokrytě závidím. Za absolutoriem v hodnocení si stojím (jak také jinak, když jsem ho udělil) již jen kvůli přiblbe nadšenému úsměvu, kterým mi tenhle snímek na dlouho poznamenal tvář. A když si představím, že jsem na to nešel v Edinburghu do kina jen z toho důvodu, že jsem se obával přílišné dětinskosti, v kterou by se lehce mohl nadějný námět zvrhnout... Ještě teď bych si nejraději jednu vrazil. PS: Vysvětlení původního názvu filmu v dialogu po titulkách je lepší než to suché, byť pravdivé, oficiální stanovisko. Jsem zvědav jak to vyřeší v dabingu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nejako zo zvedavosti som nedokázal odolať tomuto filmíku, ktorý je celý postavený na tom, ako chlapec, ktorému kvôli náboženstvu zakazujú televíziu, náhodou tajne pozrie prvý diel Ramba. Čo to s ním asi urobí? No asi to, čo to urobilo aj s nami v tej dobe. Dnešné deti už to nepochopia, lebo takýchto filmov je dnes ako buriny, ale vtedy to bola malá revolúcia. Rambom bol každý. Síce sme sem tam stretli Winettoua alebo Old Shaterhanda, ale príchod nového akčného hrdinu bol každému jasný. Ulice boli plné detí prezlečených za Ramba... O tejto dobe sa snaží rozprávať táto milá komédia, ktorá má samozrejme svoju hluché miesta, ale pre všetkých, ktorý tieto časy zažili, to bude príjemná spomienka. Aby ste si tento film príjemne užili, musíte za prvé zbožňovať prvý diel Ramba a za druhé, museli ste zažiť 80-roky. Inak vás pravdepodobne neosloví. Film 6/10. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak ten nápad natočit dětský film o tom, jak děti točí takové netradiční pokračování Ramba, je sám o sobě výbornej a hodně se mi líbí. I to samotné natáčení bylo fajn a někdy to bylo hodně fajn ulítlý. Zvlášť se mi líbila ta animovaná sekvence, kam ještě prostřihávali záběry z Ramba a hlavnímu prckovi narostli svaly. Hrozně mě tam ale rušily ty rodinný linky obou hrdinů. Ty totiž jedou podle zajetejch klišé, víte jak to s nima skončí a vůbec do tohoto jinak hravýho filmu nepasujou a docela nuděj. Moralitky taky nevyšly, i když vím že to k dětskejm filmům prostě patří. Jinak je to ale docela originální film, který možná místy děti ani nepoberou a i přes zbytečný rodinný odbočky to mohu doporučit. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Natáčení probíhalo převážně v anglickém městě Berkhamsted, v okolí domu Ashridge Estate v Hertfordshire. (Terva)
  • Garth Jennings a Nick Goldsmith svou práci na filmu přerušili, aby se mohli věnovat produkci filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005). Poté se k projektu opět vrátili. (Terva)

Reklama

Reklama