Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Och, to mě zahřálo u srdce, příjemná duchařina s tou pravou atmosférou (nj, rok vzniku 1980) paráda.. Kanaďani se vytáhli, tohle strčí hravě do kapsy leckterý horor z dnešní doby. Sice si opět říkáte- proč se sám stěhuje do takové ratejny.. (= tichá závist, proč se tam nemůžu nastěhovat já??) Proč se z ní nevystěhuje, když se mu tam začnou dít takové podivné věci.. Váhám mezi čtyřmi a pěti* a střelila bych s klidem i za pět, ale za závěrečný ohníček se nakonec přikloním ke kvalitním, více než uspokojivým 4*. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

The Changeling sice nemůže strachem konkurovat dnešním přezvučeným duchařinám založeným na nekonečných lekačkách, ale určitě může konkurovat velmi dobrým a napínavým scénářem a brilantním výkonem George C. Scotta v hlavní roli. Na počátek osmdesátých let je to velmi dobrá podívaná, která tak nějak završuje etapu amerických duchařských hororů na téma "co je ten dům zač?" a začíná novou éru na téma "co je ten duch zač?". Mohl bych ještě vyzdvihnout velmi dobrou hudbu Ricka Wilkinse a velmi dobře nasnímaný interiér domu. Navíc za scénu s kolečkovým křeslem by se nemusela stydět žádná dnešní infarktová duchařina. Tím samozřejmě dobré scény nekončí, je jich zde mnoho. Toto je na svou dobu velmi povedené dílo. Možná by zasloužilo větší pozornost. Má co nabídnout. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Osamělý muž, starý dům, působivý klavír. Atmosféra tajemného místa je ztvárněna bezchybně, spiritistická seance, kapající kohoutky, bouchající dveře a malý míček, to vše provedeno velmi zajímavým stylem a s neobvyklým citem. Hlavní postava se po přestěhování snaží uniknout svým vlastním stínům. Netuší, že právě tento dům skrývá děsivé tajemství a on sám už v jeho “stínu” stojí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec přece jen existuje i velice kvalitní duchařina mimo asijskou produkci, sice je na tom znát takovej hororovej styl 80-tých let, kdy se netlačí na pilu a snaží se to odvyprávět příběh trochu obšírnějí a rozvádět ho dál, než aby by se to zaměřovalo převážně na duchařský scény, což je ale možná škoda, jelikož mysteriózní scény v domě jsou neskutečně mrazivý a díky výborný hudbě i zvukovým efektům skvěle hororový, ale na druhou stranu to větší rozvedení udělalo z filmu i po příběhový stránce skvělou záležitost ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Režisér Peter Medak nepotreboval do filmu pridat nechutné príšery, ani krvavé scény, miesto toho vytvára klasický spôsob napätia v obyčajnom starom dome. Síce uz je to dávno obohranná platna z minulosti, ale k dosiahnutiu atmosféry niekedy stačí prízrak, občasné mihnutie, vŕzganie dverí a dôrazné ľakačky, pri ktorých si musite dat pozor na infarkt. Niektoré scény stoja za zhliadnutie aj na druhykrát. Spomenul by som este Scottov utlmený výkon, ktorý naznačuje zlomené srdce a húževnatost 80 percent. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama