Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

topi 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní duchařský horor s nádherným starým domem a vymazlenou kamerou - to je pastva pro oči, jaké úhly zabírá a jak se pohybuje - parádní!! Hlavní postava příběhu - hudební skladatel John Russel, který přichází do starého domu, aby po rodinné tragédii mohl v klidu komponovat - to je skvělá herecká kreace George C. Scotta. Zapadlý a téměř neznámý atmosférický snímek, který by si rozhodně zasloužil oprášit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„How did you die, Joseph? Did you die in this house? Why do you remain..?“ Haunted house klasika s detektivním ocasem, která dokáže poslat mráz po zádech takovým způsobem, že by se současné duchařiny sjíždějící z výrobních pásů měly pokorně učit (druhá akce podavače balonků, seance s automatickým psaním). Plusem je i to, že George C. Scott je v tom střetu racionálna a nadpřirozena spolehlivým ternem. Poznámka: Možná to bylo pro potřeby děje, nebo je to tím, že už prakticky vymizely, ale trošku mě překvapilo, kde všude stály telefonní budky.. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrých kanadských hororů moc neznám (je to dáno hlavně tím, že jsem viděl především ty s označením TV film a ještě k tomu ne moc vydařené), ale tento starší kousek bych klidně zařadil mezi TOP 5 z jejich produkce. Je to dáno především samotným pojetím, které nám Peter Medak naservíroval doslova na stříbrném podnose. Tato směsice duchařiny a kriminální zápletky nám totiž nabídne opravdu slušnou atmosféru již od prvních minut a v tomto tempu pokračovala téměř po celou dobu. Nejednoho diváka jistě zamrazí už při úvodní nehodě u zasněžené silnice. To nejdůležitější však na nás čeká až v samotném domě. Ten už sám o sobě nevypadá jako zrovna nejideálnější místo k životu. Zpustlé potemnělé panství, kde každý zvuk nahání hrůzu – zvláště když v něm přebýváte sám a to ještě nemáte ani páru o jeho děsivé minulosti. I zde na nás totiž čeká podkrovní pokojík, který měl zůstat navždy utajen před zvědavci, ale jak už to tak bývá, někdo nebo spíš něco zařídí, aby tomu bylo jinak. My tak díky hlavnímu hrdinovi začneme postupně rozplétat ono hrůzné tajemství, jenž nikdy nemělo vyplout napovrch. Nejprve si musíme vystačit jen s náznaky, zvuky, vidinami, ale jakmile se detektivní stránka příběhu rozjede na plné obrátky, čeká nás nejedno zajímavé překvapení. Chtěl bych především ocenit herecký výkon George C. Scotta, který svou úlohu tahouna zvládl velice obstojně. To samé v bleděmodrém platí i pro Ricka Wilkinse, který měl na starost hudební doprovod. Ten mé sluchové ústrojí uspokojil více než bych si snad i zasloužil. The Changeling tak sice není úplně geniálním dílem, ale nadprůměrnou kvalitu bezesporu má a určitě stojí za pozornost. 70% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Skvelá klasická "ducharina", ktorá ako inšpiračný zdroj iste poslúžila viacerým filmárom (možno aj japonským). Plastické charaktery, zrozumiteľné motivácie, poctivé budovanie napätia a hneď niekoľko skutočne strašidelných scén. K tomu dokonalý George C. Scott, s ktorým to všetko prežívate o to viac! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Postarší haunted house o postarším skladateli, kterému tragicky zemře manželka s malou dcerou. Ten si potom pronajme velkej brák, ve kterým mu pak začne malinkej hajzlik poletrgeist. Ono dnes už je to strašně ohraný, ale na rok 1980 to vůbec není špatná duchařina, takže sběračům duchařinek se tohle určitě doporučit dá, ostatní tento filmek určitě ničím nepřekvapí. Objektivně jsou to 3*, ale já jednu přihodím za povedené herecké výkony, stáří filmu a tipl bych to i na jistou dávku pionýrství, protože co si vybavuju, tak podobný a starší je snad jen úvodní, o rok starší a teda mnohem lepší Amityville. 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama