Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (369)

larelay 

všechny recenze uživatele

Predpokladam, ze so mnou nebudu viaceri, ak nie vacsina pseudo-profi-amaterskych odbornikov na kinematografiu suhlasit, ale mna to bavilo. Nie casto zabludim k danemu zanru, ale ked uz, tak si vyberam. Malo to presne smrncovnu atmosferu, lakacie sceny, peknych mladych ludi, vtipnu kamosku hlavnej hrdinky, ktora si nedava servitku pred usta a dokonca aj Garyho Oldmana :D Takze mne sa to pacilo, vyborne som si oddychla... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Karcinogenní Michael Bay se vrací s dalším nádorem. Tentokrát jde o duchařinu, vedle které vypadají Mirrors jako veledílo. Mladá dívka začne vídat podivné přízraky, nejčastěji malého chlapce a postupně zjišťuje, proč vlastně právě ona, jak s tím souvisí její divně barevné oči a jaktože herec formátu Garyho Oldmana má potřebu brát role v takových sračkách. Ne, pardon, to nezjišťuje ona, to je jen otázka, kterou jsem si kladl celý film. Mimochodem, ta mladá holka je poměrně kus,ale v prádle tam pobíhá trestuhodně krátkou dobu a hraní ji jinak (rozuměj, když je oblečená) moc nejde. Už se "těším" na remake NOES. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman coby rabín vymítající dybbuka je cool & trololo zároveň (i když tedy nechápu, proč musí brát roli opravdu v každé kktině), všechno ostatní je úplně špatně, včetně hlavní hrdinky, která se sice nestydí svléknout do spodního prádla, ale herecký talent zřejme odložila ještě dříve nežli svršky. Nuda, namodralé filtry, hromada pseudomystických kydů a jako třešnička na dně dortu holokaust, pyčo. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Letos byl prý na Wimbledonu nějaký problém s barevností spodního prádla tenistů. Tradice je tradice, to se dá pochopit, proto si myslím, že by příští rok ve finále měli hrát Bruce Willis v tílku a Odette Yutsman v kalhotkách. A aby z toho diváci nespadli do Nevědomí, koučovat by to mohl Tom Cruise. P.S: Co se dělo od pasu nahoru? ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Rieši sa tu tzv. veľký tresk, holokaust, snaha o exorcizmus, dvojčata, zrkadlá, avšak v svojej podstate sa Unborn nepodaril... ďalší snímok čo pojednáva o všetkom a v konečnom dôsledku o ničom. Oveľa viac ma zaujala podobnosť hlavnej narodenej s Megan Fox a následne jej pózovanie v spodnej bielezni - aká nehanebnosť!? :D 4/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli scéně, ve které běží Eli po čytřech s obrácenou hlavou, si Goyer zavolal na pomoc hadího muže, kterému byla pomocí speciálních efektů "nasazena" Eliho tvář. (venus)
  • Během natáčení jedné scény zastihlo šokovaný štáb menší zemětřesení. Jelikož je to v Chicagu velmi výjimečný jev, nemohli se filmaři ubránit myšlence, jestli to byla matka příroda, speciální efekty nebo zásah nadpřirozené síly. (venus)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 21. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Paldiny)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama