Reklama

Reklama

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (370)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chvilku se člověk kouká na Ďáblova advokáta, The Grudge, Exorcistu, Kruh a všecky ty duchařské horůrky posledních 5 let. Dohromady to vlastně vypadá směšně a závěrečné vyvrcholení pro mě ani nebylo vyvrcholení, protože mi bylo jasné už asi v 5 minutě a i asi podle plakátu filmu že hlavní hrdinka bude stejně těhotná a od toho se celé ty její potíže budou odvíjet. Prosím tedy lidi co se neradi nudí u hororů aby se tomuto nezdařilému "mutantovi" vyhnuli obloukem. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Rád by som sa podelil s takou divnou situáciou, ktorá sa udiala pri sledovaní tohto filmu , ktorý som si pustil bezprostredne po vzhliadnutí The Book Of Eli. Sledujem, sledujem a zrazu sa objavila babka s čaganom, aký mal Gary Oldman v tom filme. Ale to mi len tak hlavou preblyslo a kde tu zrazu sa objavil Gary ako rabín a to ma skoro jeblo, lebo to som už vôbec nečakal! Ale top všetkého bolo, že ten chlapík na vozíku, čo sa posieral, lebo bol ochrnutý, tak ten sa volal Eli ! Kurva, o čo tu ide ??! ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že kdyby v hlavní roli hrála nějaká neznámá pidlovoká zrzavá vošklivá brejlatá Douchová a ne sexy Odette Annable, nejspíš by Unborn neměl ani současných 47%. Já si naopak myslím, že pokud jste fanouškem duchařin a už jste jich tedy x desítek viděli, musíte uznat, že Nenarození by byl i bez atraktivní herečky v hlavní roli povedený horor. Nejvíce bych ocenil fakt, že jako v jednom z mála hororů se pořádně dozvíme, kde se to zlo (duch) vzal, proč tedy hlavní postavu pronásleduje. Dále pár dobrých lekaček, přijatelná délka a na věc se jde opravdu od prvních vteřin. Pro mě velmi příjemné překvapení, kdy mohu po dlouhé době ohodnotit horor 4 hvězdičkami. 72% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečná a nudná záležitost. Předvídatelné rádoby "lekačky", zcela rozsypaný děj a sice pěkná, ale nesympatická hlavní postava, Při posledních cca 20 minutách filmu jsem jen neveřícně kroutil hlavou. Nedokázal jsem totiž pochopit, jaké myšlenkové pochody se honili v hlavách Garyho Oldmana a Idrise Elby, když se rozhodli, že v této slátanině budou hrát. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bayova továrna na hororové rychlokvašky vychrlila svůj další pásový produkt, který se od těch předchozích liší pouze tím, že to tentokrát není přímo remake, ale obyčejná vykrádačka blíže nespecifikovatelného množství filmů. Slušně natočené, bídně zahrané, špatně napsané a celkově sterilní a bez atmosféry. Pokud bych měl uvést nějaký klad, pak určitě a jedině to, že Unborn víceméně nenudí. Vzhledem k nadupanému traileru zklamání, ale po prvních negativních reakcích ještě slušný odpočinkový snímek. 5/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 21. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Kvůli scéně, ve které běží Eli po čytřech s obrácenou hlavou, si Goyer zavolal na pomoc hadího muže, kterému byla pomocí speciálních efektů "nasazena" Eliho tvář. (venus)
  • Ve scéně, kdy se snaží rabín vyhnat z Casey temné síly, musí Oldman recitovat dlouhé verše židovské modlitby. “Nejsem Žid ani nemluvím hebrejsky, takže jsem musel spolupracovat s někým, kdo mi poradil s významem a výslovností. Díky tomu jsem své postavě lépe porozuměl. Když jsem dostal ta slova z úst, všechno ostatní už pak šlo samo.” (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama