Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok by som rozdelil na dve časti - malá Leslie a veľká Leslie. Malá Leslie ovplýva výbornou emotívnou stránkou, ktorá sa odvíja od odpornej témy - únos a znežívanie detí. Dospelá Leslie zase funguje na princípe sociálnej ťažoby a každodenným bojom o "prežitie". Táto časť ma už ale nechytila tak ako prvá polovica, naproti tomu prekvapil aspoň záver, ktorý bol veľmi racionálny a reálny, skončilo to najlepšie ako len mohlo. 70/100 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

První půlhodina skutečně hodně zraňovala na duši a nebylo lehké koukat na smutné oči obou unesených dětí, nicméně to byla rozhodně nejsilnější část filmu. Střihem se posunem o několik let dopředu, kdy jsou Leslie i Donnie téměř dospělí , na ulici prodávají za pár drobných sami sebe a žijí potulným nočním životem bez cíle. Bohužel, film s tímto tématem by si zasloužil silnější scénář a já osobně jsem měl problém i s výběrem herečky, co ztvárnila dospělou Leslie. Oproti Donniemu jsem jí nevěřil její hrané emoce a tím pádem pro mě šel celý film pomalu z kopce. John Malkovich jen ve své dvojminutové roli šéfa útulku mě přesvědčil víc než ona. Rozvinout linii příběhu spíše kolem únosců malých dětí a celého tohoto nechutného systému, koukal bych na to sice se sevřeným žaludkem, ale hodnotil bych pak mnohem výše. ()

Reklama

TommyLeeJape 

všechny recenze uživatele

Gardens of the Night je jeden z těch filmů, které vás donutí zmyslet se nad tím, jakých zhovadilostí jsou lidé schopni (taky je to jeden z těch filmů, díky kterým budete mnohem častěji říkat svým dětem něco ve smyslu: "Jestli někdy nastoupíš k někomu cizímu do auta, tak tě pověsím za palce do průvanu!"). V tomto případě se setkáváme s dvojicí pedofilních prasat, vyvolávajících ve mně nutkání pořídit si kvér a stát se "pedo-hunterem", a to hlavně protože ze všeho nejhorší je uvědomění, že podobné věci jsou na světě na denním pořádku. Co se týče samotného snímku tak mě trošku mrzelo to jednoznačné rozdělení na dvě části, ale na druhou stranu i takhle to má něco do sebe. Moc mě překvapila výborná Gillian Jacobs, kterou potkávám pravidelně v seriálu Community, a tudíž jsem si ji jen těžko dokázal představit v tak vážné roli jakou je právě postava Leslie. Po pár dnech nadšení trošičku opadlo, ale i tak jsou to porád silnější tři hvězdy. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Téma únosov a sexuálneho zneužívania detí je tak silný a tak tabuizovaný námet, že už samotná myšlienka má obrovský vplyv na silu filmu. Film ďalej otvára ďaľsiu silnú myšlienku o opätovný návrat do úplne inej reality. Gardens of the Night je tak krásny a zároveň tak hrozný, že si zaslúži vysoké hodnotenia. Osobne som spravil chybu, že som film sledoval po častich v rozmedzí dvoch dní, ale atmosféra ma vtiahla bez problémov do deja aj tak. Výkony mladých hercov by sa dali vychvaľovať do nekonečna, no mne osobne vadili ich dospelejšie verzie, na ktoré sa mi nepodarilo nejak citovejšie naviazať. Opäť film, ktorý ma donútil nenávidieť sa za to, že som muž. Komentáre typu "Však tam nebolo nič ukázané." absolútne nepochopím, pretože niektoré scény sú tak silné, už len za použitia predstavivosti. Film, ktorý si musím pozrieť znovu, aby som odčinil tú moju nerozvážnu chybu. Nepopieram, že moje hodnotenie pôjde potom ešte vyššie. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Poměrně silný snímek, u kterého mám jen pocit, že nevyužil plně svůj potenciál. Každopádně ta první část s dětma byla drsná a skvěle zvládnutá. A ten starý pedofil byl pomalu nejkladnější postavou filmu. Naproti tomu jeho posluhovač, který to dělal jen pro prachy, byl řádně odporný. (SPOILER) Druhou část zachraňuje absence happy endu. (75%) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama