Reklama

Reklama

Snaživý vynálezce Flint Lockwood je podivínský génius, zodpovědný za jedna z nejbizarnějších zařízení, která kdy vznikla. Ale i přesto, že všechny jeho vynálezy, od bot ve spreji až po překladač opičích myšlenek, byly naprostými katastrofami a přivodily malému městu, v němž žije, jen spoustu problémů, je Flint odhodlaný vytvořit něco, co lidi potěší. Když jeho nejnovější vynález, stroj na proměnu vody v jídlo, nešťastnou náhodou zničí náměstí a vystřelí do nebe, domnívá se, že je s jeho vynálezeckou kariérou konec. Dokud se nestane něco neuvěřitelného – z nebe začnou padat cheeseburgery. Jeho stroj funguje! Jídlová přeháňka je okamžitě obrovsky populární a Flint naváže přátelství se Sam Sparks, televizní rosničkou, která do města přijíždí, aby udělala reportáž o tom, co sama označuje za „nejvýznamnější meteorologický fenomén v dějinách.“ Ale když se lidé začnou nenasytně dožadovat víc a víc jídla, začne se stroj chovat nepředvídatelně a vypouštět na město špagetová tornáda a obří karbanátky. Pokud nemá město skončit pod lavinou želé a zavalené melouny, je na Flintovi se Sam, aby společnými silami stroj zastavili a dali všechno do pořádku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (669)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Napřed trochu americky ujetý, pak jsem si říkal, že je to jeden z těch lepších animáků (postavičky s velkou hlavou a kulatýma očima, ale mají mimiku), dokonce jsem se zasmál, pak zazněl krásný hlas Anny Faris, trocha romantiky a za půl hodiny zase americky ujetý. Nato přišel akčně-dobrodružný závěr, který jakmile začínal vypadat trochu seriózně, zkazila ho nějaká infantilní hovadina. Hudba to drží nad vodou a děti kolem 12 let se budou dobře bavit. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 7 | humor 1 | akce 4 | napětí 0 | pustil bych si znovu 4 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Originální nápad (z nebe padající obří hot-dogy nebo zmrzlinová vesnice, to tu opravdu ještě nebylo) a místy trefná parodie na katastrofické filmy nebo na současnou televizi trpí bohužel naivním příběhem pro děti plným morálních ponaučení a bohužel taky značně zaostává za kounkurencí po technické stránce. Humor je takhle dávkovaný dost nárazově a slabých míst je celkem nemálo. Možná by bývalo bylo lepší vykašlat se na děti a natočit tenhle nápad s úplně jiným příběhem tak trochu s hvězdičkou a mohla to být bomba.... ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Zmrzlinový ráj na zemi následovaný gastrokalypsou, v níž válčí choleričtí gumoví medvídci, agresivní pizzy a grilovaná kuřata. Menu je dlouhé, nenápadité, každý pes, jiná ves. Pan Pohlreich by jej shodil ze stolu, ale drobotině se tvůrci zjevně zavděčí. Takže co tu máme? Průhledný synovsko-otcovský komplex, evoluci molekulárního materiálu, vzpouru strojů, inženýrské pokusy "Poručíme větru, dešti, cheeseburgerům", ošklivé kačátko podstupuje typickou hollywoodskou rychloproměnu zvanou "brýle, culík" , socialiazace asociálního nerda skrz želé, povrchní vize televize, kritiku masové konzumace pomocí konzumace masa... Lavina bizarních postaviček jako buddy-opice, policajt-Pepek námořník, přerostlé mimino, německý atomový fyzik a Starosta, který v sobě nese všechny negativní atributy komunálního politika, poněkud cloní fakt, že hlavní postava není sympatický nadšenecký loser, ale namísto touhy po vědění a originální objevování mu jde spíš o snahu "být nejlepším uznávaným vědcem, miláškem davů a mít pyšného otce" , což zdaleka není totéž. A co se týče humoru, přes občasné trakaře je vážně spíše zataženo, podtextu se nedočkáme, popkulturní narážky chybí a skryté odkazy se přes horu špaget nevyšplhaly. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Nejmladší přírůstek do rodinky Sony Pictures Animation nezapře svůj původ a po svém starším surfujícím bratříčkovy zdědil originalitu, hravost, vtip i chytlavé osobní písně. Ani tak nevadí, že nepobral tolik rozumu, spíše zamrzí, že rodiče nebyli přísnější a nevedli výchovu pevnější rukou, pak by snad jejich potomek nebyl často až otravně hyperaktivní a zbytečně dětinský a rozmazlený. Takhle se celkem bojím o jeho budoucnost. O tuhle rodinku ale zase takový strach nemám, ještě od ní uvidíme věci! 6/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sice nikoliv výjimečný, ale určitě nadprůměrný animovaný kousek o tom, že nenažranost škodí. Vedle standardního motivu vztahů rodičů a dětí, o tom, že se mají mít rádi, ctít se a pomáhat si, je to film o konzumním světě založeném na zdánlivě ničím neomezované spotřebě. Film má tempo, spoustu bláznivých vtípků, je originální a doplněný řadou narážek na slavné filmy minulosti. Zkušený divák pochopitelně pozná motiv hvězdy smrti z Hvězdných válek nebo kamery mimozemského bojového stroje ze Spielbergovy Války světů. Celkový dojem: 75 %. Snímek bohužel trpí typickým neduhem amerických animovaných velkofilmů - jeho poselství musí být formulované tak, aby ho pochopili pokud možno všichni. Některé gagy jsou příliš přímočaré a fórků je tolik, že je jimi divák v některých momentech zaplaven a nemůže si je vychutnat... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 124,9 milionu amerických dolarů, v celosvětových dohromady 243 miliony. (NIRO)
  • V každé scéně, kdy se Flint (Bill Hader) a Sam (Anna Faris) chtějí políbit, je Sam na levé straně a Flint na pravé. (Ruuzha)
  • Nejoblíbenější scéna tvůrců je ta s dárkem, který od Flinta (Bill Hader) dostane Sam (Anna Faris) - kouzelný zámek ze želé, jehož vlastnosti animátoři pečlivě studovali ve vaně naplněné dotyčnou pochutinou. (vendy63)

Související novinky

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

Od Lego příběhu ke Krotitelům duchů

22.03.2014

Phil Lord a Chris Miller patří mezi nejobletovanější režisérská dua současnosti. Jejich nápadité animáky Zataženo, občas trakaře a Lego příběh zaznamenaly velký úspěch, stejně jako bláznivá akční… (více)

Lego příběh bude pokračovat

Lego příběh bude pokračovat

26.02.2014

Jména Phil Lord a Chris Miller možná neznáte, práce těchhle dvou pánů vás ale nejspíš pobavila už několikrát. Jedná se totiž o režiséry skvěle hodnocených animáků Zataženo, občas trakaře a Lego®… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama