Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (212)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Opet dalsi z mnoha shows o americkem boji s alah-terorismem. Vylozene se nabizi porovnani s primym soucasnym konkurentem Body Of Lies od Ridleyho Scotta. Traitor sice neni tak technicky a rezisersky vymakany, ale celkove vzato me to chytlo podstatne vic, nez Labyrinth, ktery byl na muj vkus prilis odosobneny. Zde mate mnohem lepsi sanci soucitit a vzit se do hlavni postavy, kterou dava s naprostym prehledem Don Cheadle, jenz je na podobne vychodni role jako stvoreny. Diky teto silne konektivite s Cheadlem ziskate mnohem lepsi insight a atmosfera tak muze fungovat xkrat lepe ve smyslu vytvareni napeti a permanentniho feelingu bezprostredniho ohrozeni a odhaleni. 7/10 ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nebejt klasickýho konce, mohlo to bejt mnohem lepší. Já už fakt nevím, že se v zámoří všichni tak děsej toho, že budou moc nekonvenčí nebo dokonce radikální a 9 filmů z 10 tím poserou. A přitom to začalo tak slibně. Dokonce i kritizovali křesťanství a byli pro náboženskou toleranci. A pak udělají z hrdiny typu Skrytá identita hrdinu typu Tváří v tvář a je to rázem v tahu. A to se Cheadle s Pearcem tak snažili... ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá skúsenosť najmä z toho hľadiska, že podnetný príbeh s celkom svižným scenárom, zahraný viacerými elitami súčasného hollywoodu vie byť takt neskutočne mdlý, ba pôsobiť priam ukážkovo ONIČOM! Neuveriteľné! Jediné, čo si z toho asi zapamätám bude "Keď zachrániš jeden ľudský život, je to ako keby si zachránil celé ľudstvo." a fakt, že takéto niečo sa píše v tom fuj-fuj Koráne. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Byla jsem do poloviny tohoto špionážního thrilleru o boji proti terorismu přesvědčena, že to bude za tři hvězdy, ale ta druhá mne přesvědčila, že by to bylo málo. Chytře zpracovaný děj a Don Cheadle a Guy Pierce byli ve svých rolích dobří a film stojí za shlédnutí, včetně zaposlouchání se do hudby a arabskými motivy. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Těžce průměrná rutina, v níž je Don Cheadle snad omylem a Guy Pearce předvádí 100+1 variaci na agenta, který je z počátku za hlupáka, aby nakonec prokoukl a vše pochopil. První hodina je jen nudná, druhá získá díky kolážím alespoň trochu švih, ale celé je to tak moc předvídatelné, nevýrazné a - co je nejhorší - podobné Scottovu Body of Lies, že nevidím jediný důvod, proč bych si neměl raději znovu zajít na Ridleyho nedokonalou, ale vizuálně i herecky uchopenou reklamu na cestovní kanceláře. 5/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)
  • Film bol natočený počas 48 dní, v 17 mestách na 3 kontinentoch, a to všetko za relatívne nízky rozpočet 22 miliónov amerických dolárov. (sWONDER)

Reklama

Reklama