Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (101)

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Jedna velká módní přehlídka, které vládne roztomilá Audrey, jak jinak. Svět modelingu zrovna neobdivuju, navíc film je typickou romancí s Audrey H., která se zamilovává do postaršího pána a nakonec to všechno skončí happy endem - tedy příběh nijak ojedinělý. Ale příjemné zpestření pro sobotní dopoledne k nabuzení ještě příjemnější nálady. P.S. Audrey zde předvádí něco ze svého tanečního talentu - jde vidět, že se v mládí ne nadarmo věnovala baletu. 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nečiní mi větší potíže sledovat přeměnu knihovnice v modelku, ale přirozená krása Audrey Hepburn se pod nánosem chemie na ksichtík naprosto vytratila, takže v těchto okamžicích jsem skutečně trpěl. To je však v podstatě jediná výtka, protože jinak je Funny Face muzikálem velmi rozverným a jeho hudební i taneční čísla mi přišla k chuti. Rád bych ještě upozornil na tento tanec, který sice vybočuje z nálady snímku, ale pro mne představuje famózní ztvárnění svobody lidského vyjádření - http://www.youtube.com/watch?v=r3oxqmKGM5g. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne hlúpučký a gýčovitý film, aký dokážu spáchať iba Američania. Pre mňa zaujímavý iba tým, do akých kravín sa nechala nahovoriť moja najobľúbenejšia herečka a ako jej to tam napriek všetkému slušalo. Muzikálové vložky nezapadali do príbehu, Astairove tanečné kreácie som už videl v omnoho lepších filmoch, takže naozaj iba Audrey. Škoda, od režiséra Spievania v daždi som oprávnene očakával viac. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně a stylově ztvárněný svět módy ve správně bezstarostném muzikálu. Hepburn je jako vždy bezchybná, ale nejvíc mě překvapil Fred Astaire, který se kromě svého výtečného a suverénního vystupování k Audrey (narozdíl od Humprey Bogartha v "Sabrině") i přes vzájemně značný věkový rozdíl skvěle hodí. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná hra se zpěvem a tancem. Nenáročná, zábavná a romantická. Přesně tak, jak se od americké muzikálové produkce očekává. A Stanley Donen to umí udělat opakovaně správně. Intelektuálka Jo Stockton (půvabná Audrey Hepburn) a protřelý fotograf Dick Avery (starý a stále živelný Fred Astaire) spolu přetvářejí svět módy, aby našli své osobní štěstí. Z dalších rolí je nutné zmínit ženu módního časopisu Quality Woman Maggie Prescott (Kay Thompson) a profesora filozofie Emila Flostra (Michel Auclair). Hravé a rozverné, škádlivé a hádavé, milé a povznášející. A Paříž. Její jméno v mém srdci bude navždy znít! A tak vše jásavě dozpívá a dotančí ke svému nevyhnutelnému cíli a konci. Chtělo by to tančit! Stačí shodit pupek a zbavit se křečových žil. A obhopkám s písní na rtech celou Paříž. Bude to fuška, ale každou hodinu se zamiluji do jiné dívky a taneční krok, při kterém se vyjádřím a zcela určitě uvolním, mi půjde zcela sám. Od srdce a se vzpomínkou na rošťáckou dvojici. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (20)

  • V průběhu úmorného letního filmování se Audrey vrátily potíže s příjmem potravy. Ke konci natáčení zhubla o osm kilo. (Peti_Zu)

Reklama

Reklama