Reklama

Reklama

Pro dospívající dívku může být život osamělým místem. Román americké autorky Alicie Erianové Arabka (2005, česky 2007) vypráví o třináctileté Džazaiře, která na matčino přání odchází ke svému rozvedenému otci na předměstí texaského Houstonu. Striktní rodič, pocházející z Libanonu, má své představy o výchově dospívajících dívek a rozhodně mezi ně nepatří nic, co by se týkalo sexu. Zmatená Džazaira se potácí mezi vlastní probouzející se ženskostí, pozorností černého spolužáka a zájmem souseda, který jako rezervista čeká na povolávací rozkaz a v manželství si zjevně moc neužije. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Vážím si Allana Balla za jeho mistrovský scénář k American Beauty a je mi celkově jako tvůrce velmi blízký (Six Feet Under je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a True Blood mám taky moc rád). Většinou v posledních či úvodních epizodách jednotlivých sérií osobně režíruje, tudíž jsem věděl, že by režie neměla být problémem (a opravdu nebyla). Navíc by si člověk řekl, že scénárista takového formátu, jakým Alan Ball bezpochyby je, špatný scénář prostě napsat nedokáže. V tomto případě jsou to asi spíše postavy, co mi na Towelhead vadilo nejvíc (v Americké kráse pro mě byly bez výjimky všechny postavy alespoň nějakým způsobem sympatické či zajímavé). Rasistický, despotický, chvílemi až fašistický otec, napůl libanonská, napůl americká mladistvá nymfomanka, prasácký soused středního věku a nadržený Afroameričan. Příběh nakonec vyznívá jako proces „ordinary girl´s gone teenage slut“ a to by byl materiál spíš na nějakou teenagerskou parodii a ne na „seriózní a zároveň kousavé ballovské drama“. Velké zklamání. 3* kvůli zbylým sympatiím vůči Alanu Ballovi. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Abych řekla pravdu, zírala jsem jako puk po celé 2 hodiny. Ve smyslu, co tím chtěli vlastně tvůrci říct. Sexuální vývoj a sebeobjevování 13leté Jasiry mi přišly chvílemi příliš vulgárně podané, zvláště ve srovnání s extrémně konzervativním otcem a frivolní matkou. Dívka z toho všeho vyšla (ne vlastní vinou) jako rajda. Konec to trochu napravil, nicméně jako celek hodnotím jen průměrně. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Zase další zajímavý film o dospívání. Hlavní hrdinka (hezká exotická holka) hraje naprosto skvěle, ten zmatek mezi naprostou nevinností, náhlým probuzením hormonů a touhou po poznání neznámého ... a kolem začínají kroužit mlsní kocouři, nejvíc ten ze sousedství a bylo by divné, kdyby se mu to nepodařilo...Trošku mi chybělo, že se nedozvíme téměř nic, co se dívce honí v hlavě, že by to byla jen touha po sexu, to je nepravděpodobné a pak v tomto vyznění i ten kocour (přitom tyhle kocoury, kteří zneužívají děti, ať už holky nebo kluky, bytostně nesnáším) je částečně obětí vyzývavé myšky. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem buď zneužívání nebo nymfomanku -tak to od začátku vyznívalo. Nedalo se z toho vybrat vůbec nic :( Dcera nějak moc divoká -otec rasista i když je sám rasisticky posuzován -soused pedofil -sousedka hned sociální pracovnice .....no ..trochu moc od všeho. Nakonec nevím, koho bych měla politovat a koho ne :) ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Tým rychlým posunom od jedného muža k druhému som si myslela, že ide o Biely Oleander v novšom obale, ale nekonalo sa. Pubertálna holka, ktorej každý tlačí do hlavy aká je kráska, potom sa divia prečo toho využíva a za šupkou neviniatka sa nám vyfarbuje. Nie na darmo sa hovorí, podaj niekomu prst a schrastne ti celú ruku. A kontrolovanie postele, ako vystrihnuté zo zlého sna... brrrrr ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama