Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost zoufalý film. Historické reálie jsem neviděl v žádném jiném filmu tak mizerně zobrazené. Příběh je katastrofální. Herci, jako by každý vypadl z jiného historického období. Ledger, Sossamon a Sewell by si zasloužili určitě lepší film. Brian Helgeland se až moc odvázal, a na rozvleklý historický snímek, jsou jediným lákadlem bídně natočené souboje na koních s českými kaskadéry, ale to samé už bylo k vidění dávno předtím, třeba v Princi Bajajovi. 20% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddechovka, která ničím neurazí. Roztomilý Heath Ledger se usmívá jako sluníčko, charismatický Rufus Sewell je na zabití, sympatický Paul Bettany by dokázal ukecat i mrtvolu a tak dále. Hudba perfektní (ať žijou Queeni!!!), kamera taktéž. Vtipy doslova miluju - jsou trefné a inteligentní. Co dodat? Snad jen: "HE WILL ROCK YOU!!!".:-) ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Shannyn Sossamon. Tak debilní film jsem už dlouho neviděl. Že byl jeho úspěch nečekaný, to se vůbec nedivím, protože ten úspěch nechápu. První hodina nuda, nuda, nuda, druhá hodina ještě větší nuda. Kdyby tam nehráli Heath a Shannyn a nezařadil jsem si snímek do výzvy, tak bych u něj asi nevydržel. A tu jedničku dávám oběma svým oblíbencům. Zjistil jsem, že pro Shannyn to byl debut, jenž jí pomohl k dalším rolím. Budiž tedy alespoň tento přínos světové kinematografii. A Heath, ten se stal nesmrtelným díky jiným rolím... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

To malo byť čo ? Na komédiu málo vtipné, na historický film zas príliš uletené. Scenár, dialógy aj herci (výnimkou je Bettany) o ničom. A tie patetické žvásty o tom "že je rytierom vo svojom srdci ale nie na papieri"... Ony "modernistické prvky" spočívajú v absolútne rušivo použitých rockových songoch .... je to asi ako pustiť do LOTR riadny jazz. Jediná hviezdička za Bettanyho a pekné baby. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Skvelá zábava s dobre zvládnutými žánrami. Slušný príbeh, ktorý je podtrhnutý neobvyklým hudobný doprovodom, klasickou romantikou, taktiež skvelý výber lokácii, super kostýmy, humor a perfektné herecké obsadenie. Presne to sa mi to tom lubi a tým si ma film aj získal. Má to síce dve hodiny, ale Brian Helgeland skvelo zmiešal romantiku okorenenú vtipom a akciou, takže nuda nehrozí. Ten soudntrack je prekvapivo fajn, ale ešte z neho doteraz nechápem :-) 85% - 4* ()

Galerie (71)

Zajímavosti (38)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 65 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama