Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale tak trošku o ničem. Ze začátku poznám dva chlapy, co maj za úkol rodinám oznamovat, že jejich syn nebo dcera zemřeli ve válce na Blízkém východě. Když už se to asi po desátý opakuje, tak nakonec zjistim, že i oni sami mají problémy a ty se pro diváka v poslední půlhodině otevřou. Na druhou stranu je dobře, že takový film byl natočen, jelikož i takoví lidé existují a bohužel se i tak musí chovat. Kdo by si byl uvědomil, že Amerika je vlastně rok, co rok ve válce. Divný, nechci je bránit ani odsouzet...bůhví jaký by to bylo bez nich. Ale bez těch lidí, kteří v tomto případě hrál Ben Foster a Woody Harrelson, by Amerika zřejmě o nic ochuzená nebyla. Hra na jakousi Americkou hrdost... ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Podobne ako v prípade Precious je The Messenger najmä ukážkou dvoch hereckých prístupov: expresívneho, chvíľami až preexponovaného a intímneho, minimalistického, čeština má krásne slovo, niterného. Ja preferujem ten druhý a i preto je The Messenger filmom geniálne nenápadného Bena Fostera. Guma Woodyho Harrelsona je cool, ale keď ja mám modrú knižku a uuufff, že som rád. P.S. Žufankou do treniek, brrrr, už nikdy. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Jemný a citlivý snímeček střídající sympatickou (umírněnou) chlapskou tvrdost a přepáleně slzopudné momenty. Zatímco pozadí životů dvou "poselských" parťáků, včetně jejich interakcí je vykřesleno velice příjemně, civilně, občas s dávkou těžké životní pravdy, ale občas i se špetkou humorného nadhledu, tak hlavní účel filmu je příliš očividný a patetický. Každý, kdo o sdělování nepříjemné zprávy něco slyšel, ví, že 100% zdejších vyobrazených hysterických reakcí tvoří ve skutečnosti stěží 5%. Navíc postavy jsou chodící klišé, co se týče osamocení a určité ztroskotanosti, jen aby jejich břímě co nejvíc vyniklo... Za tento kalkul hvězda dolů. 6/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Natočeny a zahrany to bylo dobře, ale ta problematika oznamování rodinám zprávu o mrtvejch členech rodiny, to mě zaujalo asi jak rozškrabaná vyrážka na pytlu. Prostě se mi nelibi americká armádní šaškárna, mrtví vojáci prohlášení za hrdiny, nemyslící panáčci bezmyšlenkovitě poslouchající na slovo, vlastenectví atd. Dobry ale bylo, že myslim ani nepoužili takovou tu klišovitou hudbu, co se používá v americkejch filmech o armádě a u které se salutuje... nebo jsem si toho aspoň nevšim. Počítat úsměvy Bena Fostera by bylo asi zbytečný (a to nejenom v tomhle filmu, že), a to mě už docela štve - ty smutny depkovity postavy, ktery se tvářej tak tragicky, že všechno na světě je celoživotní a neřešitelnej problém. Libila se mi ta hláška o válce v Iráku, že kvuli těm náboženskejm sračkám si tam američtí vojáci nezašoustali, a proto jsou všichni tak nasraní, chch. V podstatě se mi to celkem libilo, hlavně trio Woody, Ben a Samantha, v tomhle pořadí... ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Vyborný film! Konečně po dlouhé době neváhám s plným hodnocením. A to minimalistické herectví, které předvádí Ben Foster... úplně mě dostal. Scéna se Samanthou Morton ve skladu - ten chlap umí ošukat ženskou pohledem jak nikdo jinej. A pokračování scény v kuchyni - naprosto přesně vystižené rozpaky, které prostě tyto situaci provází, přesně takhle to je a toto byla dokonalá scéna. Hned si stahuju další filmy s Benem Fosterem a těším se na další film od Movermana ve stejné herecké sestavě:) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama