Reklama

Reklama

Triangle

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Jess vyrazí s přáteli plachtit na otevřené moře, nemůže se ubránit pocitu, že je něco špatně. Podezření se realizují, když jejich jachta v bouři ztroskotá. Jediná šance na záchranu se jeví v možnosti dostat se na vzdálenou a zdánlivě opuštěnou loď. (Chatterer)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (386)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Christopher Smith .. Obdobným filmům by slušela střídmější stopáž, protože na dané ploše jsou nedostatečně vystavěny. Dlouho se někam jede, pluje, mluví o blbinách, čeká na něco podstatného s pár náznaky tajemna. Alespoň že prostředí nebylo tak okoukané. Pak nastane zlom a přežije jen holka s největšíma prsama. Ovšem jelikož se stav hlavních postav dostal na počet jedna již v slabé polovině, bylo jasné, že dojde k nějakým změnám. Neříkám, že jsem všechny zákonitosti pobral (a druhá projekce mne zas tolik neláká, i když si o ni snímek typologicky říká) navíc s některými zákonitostmi mám rozpory, ale zas tak špatně to nakonec nevyznělo a dojem ve mě můj první Christopher Smith zanechal spíše palcem nahoru podpořený průměr. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Řízné mystery nenechá nikoho na pochybách, že Smith u jeho psaní trpěl depresí, ze které se potřeboval vypsat. Hlavní hrdinka se ocitá až po uši v děsivé noční můře. Když se zdá, že z ní už, už dostává, tak zabředne ještě hlouběji. Z psychoterapeutického hlediska úžasné a jako film to taky funguje skvěle. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dopredu (od polovice) jasnému a neprekvapivému záveru, miernej prekombinovanosti deja a občas drhnúcim súvislostiam to na mňa fungovalo. Za 15 minút sa film rozbehne, vizuál je aj na ten malý rozpočet slušný, nápad dobrý a atmosféra dostačujúca. Celkom inteligentné a ja som bol celkom spokojný. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Krátké, svižné a snaživé béčko, které vizuálem a celkovým lookem určitě neohromí, ale nápaditostí rozhodně ano. Je to zajímavé wtf, umí se zde budovat atmosféra a i celkový point je na vysoké úrovni, jen je to prostě pořád „jen“ béčko, které, býti zpracováno o něco lépe, by mohlo být potenciálně na prvních příčkách svého (sub)žánru. Solidní kousek. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock si může oddechnout, protože její Předtucha našla pokořitele a já tímto korunuji nového vítěze nevyhlášené ankety o nejhloupější film s časovou smyčkou, jaký jsem kdy viděl. Základní nápad a jeho potenciál znějí slibně, ale... Jedna z postav odpovídá ostatním na otázku, kdo byl Sisyfos a své nepřesné vysvětlení zakončí větou "Studovala jsem to, ale už si to nepamatuju." Tuto repliku považuju za freudovský přeřek autorů filmu. Netuším, zda někdo z nich studoval scenáristiku, dramaturgii nebo režii. Zdá se, že ne, ale pokud ano, měli by se po Trianglu chytit za nos a najít si jiné povolání. Jalově načrtnuté postavy jsem nejdřív považoval za snahu ulehčit divákům orientaci v příběhu, který se zajímavě zauzlí, a upoceně neherecké výkony jsem omlouval omezenými možnostmi laciné produkce. A i když bylo zřejmé po pár minutách, že na 5 hvězdiček to věru nebude a na 4 nejspíš také ne, film pořád sliboval jeden z těch malých, nenápadných pozoruhodných filmů, jako je třeba tematicky příbuzný španělský kus Uvězněni v čase. Ukázalo se, že právě z něj si Triangle bere víc, než se obecně považuje za slušné, ale bohužel nedisponuje jeho věcným a funkčním scénářem. Vše, co se v Trianglu děje, se děje proto, že je to vnějškově efektní a teprve zpětně se horko těžko hledají způsoby, jak to dějově odůvodnit. Hledají a nenacházejí. Potenciál hodnocení co chvíli klesal, ale pořád ještě byla ve hře možnost, že je to film s Velkou Pointou, po které se plácnu do čela, jak jsem byl bláhový, a zpětně přehodnotím vše, co jsem do té chvíle viděl. Inu... nic takového se nestalo. 20% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Loď Aeolus, kam Jess (Melissa George) a ostatní nastoupí, se jmenuje po starověkém řeckém vládci větru. (Mrs.Blue)
  • Film se poprvé promítal na FrightFestu v Anglii. (Chatterer)
  • Dej filmu sa odohráva v Miami, avšak celé nakrúcanie prebiehalo v Queenslande. (U_S_O)

Reklama

Reklama