Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller The Ghost Writer z pera mistra historických románů Roberta Harrise přináší napínavý příběh spisovatele, který je najat na sepsání pamětí bývalého britského premiéra. Děj začíná nabírat nebezpečné obrátky krátce poté, co na opuštěnou zimní pláž známého amerického letoviska vyplaví moře mrtvolu jeho předchůdce na tomto literárním projektu. Netrvá dlouho a "duch" si uvědomí, že přijetím atraktivní práce učinil strašlivou chybu: ukazuje se, že expremiér je muž, v jehož minulosti se skrývají tajemství, která mají sílu zabíjet. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (886)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna se o Polanskiho, takze samozrejme kvalitka a po mizernym Twistovi se zase vraci ve velkym. Film nastesti neni prilis politickej, zameruje se hlavne na pana ghost writera, coz je jedine dobre. No a samozrejme postupne zacina na povrch vyplouvat spina a napeti houstnout. A to se nastesti dari Polanskimu udrzovat po celejch tech trochu zbytecnejch 130 minut. Navic vsichni herci bezchybny. Mel jsem s filmem jedinej problem, proste jsem tak nak moc nepobral, co to tam vlastne tak zasadniho resi, kdo co teda vlastne proved a co melo bejt tak zlomovyho na zaverecnym odhaleni. Coz ale zas tak nevadi, jelikoz je film zkratka skvele natocenej, paradne zahranej a po celou dobu napinavej a to, ze to je z myho pohledu lehce o nicem, je detail, kterej mi nezabranil se tech 130 minut dobre bavit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Může být psaní již napsané knihy nebezpečné? Většinou nikoli, ale ve spojení se slovy britský premiér, CIA či tribunál v Haagu, se leccos může změnit. Mně se to v podstatě líbilo, ale nějak se nedostavil mnou očekávaný zásadní moment, při kterém bych překvapením otevřel tlamičku a nevěřícně zíral na obrazovku. Místo toho jsem byl oblažen sdělením, že tajné služby občas nechají zmizet nepohodlného tvora, což můj život od základu nezmění. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Mohl to být job snů (no neberte 250 000 dolarů za jeden měsíc) ale místo toho se mladý spisovatel zaplete do vysoké hry… politiků. A já při závěru málem nedýchal. Roman Polanski stále umí, a když si k tomu svému "umění" přizve i kvalitní herce, je vždy radost koukat. Dalo by se říct, že pro mě zde byly dva očekávaně vynikající výkony a dva neočekávaně skvělé výkony. U těch očekávaných to jsou samozřejmě Ewan a Pierce, kteří nezklamali a užívali si své role naprosto dokonale. U těch neočekávaných je to Olivia Williams, která mě přímo oslnila, ale hlavně Kim Cattrall (ano, to je ta, co se v tom sexuálním městě nejvíce rozdávala… ehm…) která mě opravdu mile překvapila. Na prostoru vedlejší herečky předvedla skvělý a uvěřitelný výkon, takže už o ní nebudu prohlašovat, že umí jen to jedno. Celým filmem se navíc táhne tak skvělá atmosféra, že jsem místy cítil tu ponurost a chlad. The Ghost Writer je rozhodně skvělý snímek, který potvrzuje, že drama o politicích jde natočit tak, abyste se ani jednu z těch 128 minut nenudili. P. S. Scéna s putujícím lístkem je geniální. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Polanskeho filmy mali vždy dosť ďaleko od stereotypných klišé a nechcem povedať, že tento sa k ním z jeho tvorby približuje najviac, ale má najbližšie k normálnosti. Aj keď príbehom a teda hlavne pointou a rozuzlením si určite servítku pred ústa nedáva, nemôžem sa zbaviť pocitu, že bol film natočený len pre potrebu zaujať vďaka aktuálnosti témy alebo z dôvodu dlhšej autorskej odmlky. Politická zápletka sa vykryštalizuje k thrillerovým čtám až v samotnom závere a dovtedajšie pokusy o drámu mali slušný spád len vďaka hereckým zručnostiam všetkých zúčastnených. 75%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu jsem čekala, kdy se příběh posune kupředu, a v druhé polovině jsem se ve všech těch zápletkách začala ztrácet. A byť si momentálně věřím, že jsem pointu pobrala, několik scén mi svým druhotným významem vzhledem ke konci stále úplně nesedí. Nechme ale příběh příběhem. Forma by z mého pohledu nadšence do filmu noir mohla zakrýt všechny nedostatky příběhu, i tady mám ale výhrady. Nějak bych se vůbec nezlobila, kdyby Polanski tentokrát atmosféricky ještě přitlačil. Sledovat přes prosklenou stěnu domu dopadající dešťové kapky je sice mega cool, po traileru jsem čekala mnohem znepokojivější a pochmurnější atmosféru. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (59)

  • Pri vyšetrovaní pozadia profesora Paula Emmetta Duch (Ewan McGregor) narazí na webovú stránku, ktorá hovorí o vyšetrovaní CIA. Je zobrazený obrázok dvoch amerických senátorov, Franka Churcha (držiac pištoľ) a Johna Towera. Church, americký senátor z Idaha, zriadil výbor, ktorý má byť známy ako cirkevný výbor - na vyšetrenie zneužívania spáchaných americkými spravodajskými službami. (Pat.Ko)
  • Alternatívnym názvom snímky bolo označenie The Ghost. (MikaelSVK)
  • Duch (Ewan McGregor) dostane od právnika Langa (Pierce Brosnan) rukopis, ktorý si v taxi skontroluje na počet stránok: 624. Memoáre Tonyho Blaira s názvom "A Journey", vydané v septembri 2010, tiež obsahujú 624 stránok. (Pat.Ko)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Polanski loví hvězdy

Polanski loví hvězdy

27.09.2010

Je zase na svobodě a chystá nový film. Proč ne? Muž ve stínu je pro mnohé jedním z filmů roku a důkazem, že Roman Polanski je pořád prvotřídní režisér. Drama God Of Carnage je adaptací divadelní hry,… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama