Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Extremne neoriginalni a nudne drama ze sveta Hollywoodu, kterych zde uz bylo milion. Hraje si to na neco vic, snazi se to napodobit uspech podobnych, v minulosti uspesnych kousku, ale naprosto bez sance. Chybi tomu skoro vsechno, mozna az na plejadu zasadnich hercu, kteri jsou zde ale naprosto zbytecne plytvani. Dokonce ani zhuleny Kevin Spacey v kombinaci s nadrzenym Robinem Williamsem tuhle bidu nezachrani. 2/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zhulený cvokař, pečlivě hýčkající celebritám jejich vymyšlené problémy, je pro mne velmi interesantní postavičkou. A když ho okolnosti postaví, či spíše opatrně položí, před skutečný případ, tak je zábavné sledovat jeho pokus o samovyléčení se. Kdyby tím cvokařem nebyl Kevin Spacey a kdyby zpovídané celebrity netrousily hypochondricky výživné hlášky, tak by nebylo důvodu se na tento snímek vůbec dívat. Jenže Kevin splynul s pozvolným černohumorným tempem tak dokonale, že z námětu řídkého jak spodky Varla Frištenského vykouzlil docela příjemný film. ()

Reklama

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Vynikající Kevin Spacey, který dělá z jinak dost průměrného příběhu příjemnou podívanou. Jonas Pate vsadil na přitažlivé prostředí drogami prošpikovaného Hollywoodu, atraktivní povolání psychiatra a hlavně se rozhodl vytěžit co nejvíc z všemožných lidských utrpení - doslova je vyždímat. I když je to všechno samo o sobě hrozně laciné a podbízivé, jako celek to na mě celkem zafungovalo. Slza stékající po Spaceyho tváři (a kruzích pod očima) mě prostě chladnou nenechala. Dávám 4 s tím, že tohle musím po nějakém čase zkouknout určitě ještě jednou. ____Po druhém zhlédnutí jdu o hvězdu dolů. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně jsem si tento film chtěla oblíbit, protože v jeho jádru je ukryta řada aspektů, které mám v příbězích ráda: hlavní hrdiny je lidský, zranitelný (a zraněný), postavy nejsou rozděleny na kladné a záporné. Bohužel po scénáristické stránce vše úplně nefunguje – a i když jsou to jen detaily, výrazně ovlivňují můj celkový dojem. Jsou to zbytečné expozice, kdy některá z postav jen kvůli divákovi vysvětluje to, co všichni v dané scéně ví. Jsou to neuvěřitelné náhody jako moment, kdy jedna z postav najde cosi, co se jí přímo týká, pohozené na ulici. Je to uspěchaný scénář, který se v závěru snaží divákovi vnutit rychlou proměnu postav, ačkoliv stopáž by si zasloužila deset až dvacet minut navíc. Je to konec, který náhle změní vyznění celého filmu. U jiného žánru by tato zaškobrtnutí scénáristovi asi prošla, když se však snažíte dát dohromady civilní, citlivou, civilizační výpověď, může několik nerealistických scén snadno udělat z filmu s velkým potenciálem jen zapomenutelné drama. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Komedie ani náhodou, drama ve smyslu, jaké šílené absurdity život s sebou nese, traumata, deprese, ale i naději a vyrovnává se s nimi každý po svém. Psychiatr, co hulí jako fabrika, má taktéž svého démona, a také kámoše, co nabízí kvalitní matroš. A velmi prachatou klientelu, do které se nechtěně zamíchá neprachatá, krásná tmavá holka. No, pacient Robin Williams byl slušný, ale Kevin, to byl se svým strništěm a občas pomuchlaným zjevem, Bůh. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama