Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Hodnotiť horšie len kvôli tomu, že pri filme dotyčný zaspal a to by sa mu pri dobrom filme nestalo je fakt scestné. Mne už sa podarilo zaspať pri prvom Matrixe a Batman začína, čo sú inak výborné filmy...ale k veci: Pre mňa je Shrink malým vydareným (no nie bezchybným) filmíkom o tom, ako sa dá vyrovnať s veľkými životnými problémami. Jeho najväčšia chyba je ale v tom, že sa miestami snaží byť príliš dnešný, realistický a mierne to preháňa (5 minút po zoznámení sa tehotná žena spýta cudzieho chlapa: "Nechceš si zašukať v aute?"). Inak je ale fajn, príbeh sa skladá z viacero prelínajúcich sa príbehov a aj keď sa pri deji, zloženého len z (väčšinou dobre napísaných) dialógov, nájdu hluché miesta, stále sa na to dobre pozerá vďaka postavičkám týchto príbehov. Je síce pravda, že s nie všetkými sa stotožníte a nie všetky sú sympatické (zopár ich nie je ani dobre zahraných), všetky ale vyvážia scény s vynikajúcim Kevinom Spaceym, cez ktorého sa depresia prežívaná jeho postavou dostane aj k divákom...a nie v malom množstve. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Téměř celou stopáž jsem se výborně bavil, a to díky absurdním situacím a hláškám, které mají potenciál vyvolat výbuchy smíchu. Po dramatické stránce film také funguje, ale už ne tak bezchybně, jak bych si přál. Příběhová mozaika se totiž v druhé polovině začne rozpadat a to především vinou vykonstruovanosti téměř všech linií vyprávění. Korunu tomu všemu nasadil zpackaný závěr, jehož pravděpodobnost se pohybuje ve sférách sci-fi. "Shrink" má však v rukávu jedno trumfové eso - Kevina Spaceyho, který zde podal jeden ze svých nejzdařilejších výkonů (fyzickou i psychickou rezignovanost jsem mu uvěřil od první do poslední minuty!). Tak rád bych dal ještě o něco vyšší hodnocení, ale vinou nedotaženého scénáře prostě nemůžu. 7/10 ()

Reklama

frolish 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy film, ktory je pre mna tazke hodnotit. Na jednej strane som sa (zjavne oproti vacsine publika) vobec nenudil a pomale tempo sklbene so Spacey-ho ponurym herectvom mi sadlo velmi dobre. Na druhej strane tam nenachadzam ziadnu hlbsiu vypovednu hodnotu, nieco, na zaklade coho by som ten film odporucil, vyzdvihol. Mozaika "pribehov zo zivota", ktora bud v spravnom rozpolozeni silno zaposobi na pocity a vysumi z vas postupne a pomaly, alebo vas nezasiahne vobec. P.S. Ubehol viac ako mesiac a stale to zo mna ani prinajmensom nevysumelo. Asi to ma predsa len nieco do seba... ()

waits 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mohl to být nenápadný, nezávislý film pro popůlnoční CT2. Jenže k malé Ignite Entertainment se připojila Spacyho Trigger Street Production, doktor Henry měl tudíž hotový casting, ve vedlejší roli se objevil Robin Willimas a u nás to běží na Prima Max. Potíž je v tom, že scénář se splétajícími se osudy není nijak promyšlený, jde jen o hříčku, rychlé a povrchní párování postav (Kate vs Carter, Keke vs Jeremy), podpořené tu a tam atmosferickými záběry a občasným humorem. Nejhůř kuriozně dopadl Spacey, kterému nezbývá než labužnicky šlukovat trávu, scénář mu totiž nenabídne jedinou zajímavou repliku, takže jeho úspěšná praxe je dost velkou záhadou. Režisér Pate má snad půlku záběrů branou zpoza fíkus nebo nějakou jinou překážku, asi to má reflektovat civilnost, nicméně ke konci to už trochu uší. Jediné doopravdy jiskřivé postavy se dočkal agent (a asi i producent'?) céčkových filmů Patrick a pak docela příjemný drogový dealer. Každý holt není Altman nebo Inaritu, schopných dát z paralelních životních příběhů dohromady zapamatovatelnou emotivní podívanou. ()

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý film...Jeho chybou je jednoznačne scenár - to, čo v samostatných momentoch funguje skvelo (a že som sa veľa krát schuti zasmial ) žiaľbohu nefunguje ako hutný celok. Potom všetky tie nasilu našróbované emócie vyznievajú do prázdna ako dym s jointu Kevina Spaceyho, ktorý okrem toho že JE v tomto filme nepreviedol takmer žiadny výkon. Paradoxne celý film ťahajú dvojka Roberts a Webber. Všetko naokolo je neustredený povrchový kŕč končiaci happyendom, ktorý by bol za normálnych okolností príjemným vyvrcholením filmu, takto však pôsobí ako keď si ocukríte krémeš. Chcelo to byť kúl a prepletené, a je to iba kool. Bez štipky osobitejšieho a láskyplnšieho prístupu k filmírčine ako takej. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)

Reklama

Reklama