Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblíbený hudebně zábavný pořad Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře, v jejichž třídě je radost pobýt i o prázdninách. (oficiální text distributora)

Recenze (46)

prkalil 

všechny recenze uživatele

Když jde naše třída do baru - mléčného! Bere s sebou třídního Járu - Ječného! Náš třídní je taky na sladký - pěčivo! Má daleko radši oplatky - než pivo! Dáme si pětatřicet chlebíčků (s majonézou!), je nám jako v nebíčku (ty tam lezou!), pětatřicet kremrolí, co se v puse rozdrolí (rozdrolí, rozdrolí se). Pak se nese do báru pětatřicet pohárů, když to všichni spapají - pak ještě pětatřicet kakaí,kakaí,kakaí - jěžišmarja kakaí!!! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Pro děti zábavný a přijatelně výchovný pořad. Co více si přát? Vysíláno od roku 1988 až do 2015 (prozatím). PS: V roce 2011 byl natočen zajímavý díl, ve kterém Svěrák i Uhlíř odpovídají na otázky a bilancují svou dosavadní tvorbu. Uvidíme jejich první videoklip Elektrický valčík a další klipy v průběhu dalších let. V roce 2015 se natočil příjemný díl k sedmdesátým pátým narozeninám Jaroslava Uhlíře a byla to velmi hezká pocta. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Milý pořad, mající bohužel rozdílnou hodnotu jednotlivých vydání i jednotlivých písní. Mám rád a vážím si obou pánů a líbí se mi i jejich písničky. Ovšem každý ví, že když musejí být písničky hotové do příštího vydání, poměrně dost jich nebude nic moc. Takže proto dávám hodnocení jaké je s dovětkem, že se na "Hodinu zpěvu" koukám rád a pokud by se sestavil jeden hodinový díl The best of, dal bych možná 5 hvězdiček. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Svěrák byl pro mě vždy učitelem a nikdy nebude jinak. Tímto seriálem jsem u něj začínal. I přesto ho však mám rád a ve Vratných láhvích mi předvedl i něco nového. Miluji tu jeho zamilovanou řeč, tu zamšlenost a pochybnosti v každé hlásce. Má ji tak originální, úplně to cítím ve svém krku. Pro mě byl nejlepší v Koljovi, ale tady to začalo. A začalo to na začátku dějin české opravdu demokratické republiky. Pro mě to bylo jenom zpívání. Nic extra. Ale stále lepší než DOREMI. Kvůli Uhlířovi přihazuji bod a nechávám na třech. ()

pantokrator 

všechny recenze uživatele

V nějakém dalším pořadu ještě před revolucí přečetl Zdeněk Svěrák dotaz z dopisu. Pisatele zajimalo, proč když jsou oba proslulí každý z jiné autorské a bavičské dvojice, zakládali s Uhlířem ještě tuhletu. Podívali se na sebe a Svěrák se svou typickou smrtelně vážnou dikcí odpověděl něco jako: "My jsme dlouho přemýšleli a dohadovali se, jestli vám to řekneme. A já vám to tedy nakonec povím. My jsme to udělali proto, abychom vydělali ještě víc peněz." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako ve filmu Obecná škola (1991), konkrétně v klipu Nastává Máj, který by se měl odehrávat na nádraží v Kladně, se ve skutečnosti jedná o trať Praha-Skochovice-Dobříš. (hrnpol)
  • V Hodině zpěvu 1996 je Andrej Chalimon jako jeden ze tří lidských kamarádů Svěrákovy vnučky Kateřiny. Uvádí zde i kamarády jako zvířata a rostliny a toto byl námět k písni „Kamarádka lípa“. (hrnpol)

Reklama

Reklama