Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

Makky 

všechny recenze uživatele

V živote sú situácie a situácie. Tento film pojednáva o tých druhých. O bolestivej rane na srdci, ktorá tam bude jednoducho celý život. Čas síce dokáže čiastočne zahojiť každú ranu, no čo raz kurevsky bolelo, bude bolieť stále. Natálka zahrala svoj part dokonale a hoci film dokonalý nie je, kto chce, nájde si v ňom to svoje. ()

heihatchi 

všechny recenze uživatele

Vtipná, upřímná a srdcervoucí adaptace románu? Nikolivěk. Je to jen o ženský, na kterou kupodivu nespadl i ten posranej hajzl. Něco jako depresivní procházka životem jedné Židule, která je zakončena velkým WTF momentem (takže ti pomohla má ex, která tě bytostně nesnáší? To jsem rád,ale i tak s tebou nemůžu žít, pač všechny ničíš, ale co takhle, aby jsi mi pomohla s klukem a pak jsme skočili na večeři?) Když toto ale opominu, tak film to nakonec nebyl tak strašnej, Natálka to zde zahrála na výbornou a ten malej kluk taky nebyl špatnej. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

I přes zdejší hodnocení jsem čekal trochu silnější drama. Téma filmu bohužel nenaplnilo svůj potenciál a v takovém případě už záleží jen na hereckých výkonech a konci (v tomhle případě žádném objevném). Celý snímek musela táhnout samotná Natálka, k tomu ještě s ne úplně dobře napsanou postavou, a aby toho nebylo málo, tak tady byl ten protivný kluk (přemoudřelé americké děti mám tak nejradši) a Lisa Kudrow v roli krajně nepříjemné semetriky (alespoň, že jsem v ní neviděl Phoebe). Takže se své výše zmíněné oblíbenkyni omlouvám, ale tohle už na 4* bohužel není. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané dialogy a postavy z masa a kostí dělají z tohohle melancholického dramatu příjemné setkání. Příjemně ale není postavě Natalie Portman, která v sobě vstřebává nejednu emoci (ztráta vlastního dítěte), odolává útokům vzteku bývalé ženy svého manžela a pozvolna nachází cestu k nevlastnímu přemoudřelému synovi, který vzešel právě z manželství, které sama položila na lopatky. Solidně odvyprávěný příběh bez výrazně hluchých míst srdce zřejmě nikomu neutrhne, ale potěší minimálně hereckými výkony (i kdyby Portman servírovala jen jeden jediný utrápený kukuč, tak ji to diváci budou rádi baštit – včetně mě), hudbou a vydařeným scénářem. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Příběh mladé ženy, jež o dítě příšla. O dopadech těžkých chvil, kdy se v zármutku snaží sblížit se s NEvlastním dítětem. Silné, lidské drama plné pocitů, velmi hezky zahraných od všech představitelů. Zejména pak Lisa Kudrow dramaticky přesvědčivá, ač ji znám jen jako trhlou Phebe. Natalie Portman je hlavní hvězdou co hraje skvěle, a přesto je tenhle výborný film s ní něják opomenut. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)
  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)

Reklama

Reklama