Reklama

Reklama

Láska a jiné kratochvíle

  • USA Love and Other Impossible Pursuits (více)
Trailer

V této upřímné, vtipné a srdcervoucí adaptaci románu spisovatelky Ayelet Waldman, jež vypráví o životě, ztrátě a rodině, zazářila krásná Natalie Portman. Emilia (Portman) je absoloventka práv na Harvardu a také novomanželka – právě se provdala za Jacka (Scott Cohen), vysoce postaveného newyorského právníka. Když začala Emilia pracovat v jeho právnické firmě, byl Jack její šéf a byl ženatý. Jejich život bohužel nečekaně změní smrt jejich novorozené dcery. Emilia se ve svém zármutku jen těžko sbližuje se svým nevlastním synem Williamem (Charlie Tahan), ráda by se s ním zkamarádila, ale díky Williamově předčasné vyspělosti se to zdá téměř nemožné. Nejtěžší je však vyrovnat se s neustálými výbuchy vzteku a žárlivosti Jackovy bývalé ženy, Carolyn (Lisa Kudrow). (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (139)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřil, že film s tak silným dramatickým potenciálem, příznivými komentáři a především s půvabnou Natalií Portman mě zklame natolik, abych nakonec neudělil ani průměrné hodnocení. Za jediný skutečný klad považuji právě přítomnost Natalie, která prakticky nesleze z obrazovky. Za podobnou dramatickou roli by leckterná seriálová hvězdička udělala prakticky cokoliv. Natalie je nejen pohledná, ale i talentovaná herečka, takže po této stránce jí není co vytknout. Jenže scénář film kormidluje do těch nejprovařenějších vod hollywoodského studiového mainstreamu s citovým vydíráním, knižními dialogy, přemoudřelým děťátkem a typickým happyendem. Hudba je vážně srdcervoucí, a to bohužel myslím ironicky, ale film sráží o dvě třídy zpět především dialogy. Věty typu snad jsem nebyl dobrý manžel, ale myslím, že jsem dobrý člověk, nejsou nic proti tomu, co je scénárista ochoten vložit do úst svých hrdinů v klíčových momentech. Scénárista si sice hraje na velké drama, ale k opravdovému střetu a zásadnímu konfliktu nemá odvahu. Soužití dětí s novými partnery jejich rodičů mívá často mnohem horší průběh i přes ty nejlepší úmysly dospělého. A ještě jedna věc mi vadí. Člověk by při sledování americké studiové produkce snadno nabyl dojmu, že americká společnost se skládá takřka výhradně z elitních právníků, prestižních lékařů a úspěšných podnikatelů, kteří považují za naprosto zásadní, aby se jejich ratolest dostala ze soukromých jeslí do prestižní mateřské školky a odtud na exkluzivní soukromou základní školu považovanou za přípravku na Harvard. Jejich spolužáci mohou mít i jinou barvu pleti, ale nikdy nesmí být z jiné společenské třídy, prostý plebs by patrně mohl jejich děti kontaminovat. Jo jo, i vláda meritokracie může být někdy k zblití. Celkový dojem: 40 %. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film aj kniha sú určené predovšetkým ženám, mužov nemusí zaujať a mňa tiež neoslovilo. Pozerať sa na síce skvelú herečku, ale v role osoby večne utrápenej, sklamanej a potácajúcej sa v problémoch. A všetko sa to týka lásky a straty dieťaťa. So zadaným mužom, o ktorého by neoprela v skutočnosti ani bicykel a ktorého stvárnil veľmi nesympatický Cohen. Skutočne neviem, čo aké emócie malo toto dielko vzbudiť. ()

Reklama

DaUr 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězda je nepřekvapivě jen a pouze za Natalii, která tradičně předvádí skvělý výkon a silně zastiňuje zbytek hereckého obsazení. I když v tomto případě jí to asi nedalo zase tolik práce, jelikož její kolegové, zvláště pak Scott Cohen, jsou neuvěřitelně nevýrazní. Film jako takový je značně civilní, a kdo očekává nějaké "kulervoucí" drama, bude zajisté zklamán - naopak ten, kdo si chce jen odpočinout sledujíce problémy obyčejného člověka převedené na filmové plátno, bude pravděpodobně spokojen. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pomalý a posmutnělý snímek, kde se toho moc neděje. Soustředí se hlavně na pocity hlavních hrdinů. Rozčilovalo mě, jak se skoro nikdo nestaral o toho malého kluka, který přišel o rodinu, musel si zvyknout na macechu i na smrt nevlastní sestry a všichni ho v tom nechali plavat a sobecky řešili jen sami sebe. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Příběh mladé ženy, jež o dítě příšla. O dopadech těžkých chvil, kdy se v zármutku snaží sblížit se s NEvlastním dítětem. Silné, lidské drama plné pocitů, velmi hezky zahraných od všech představitelů. Zejména pak Lisa Kudrow dramaticky přesvědčivá, ač ji znám jen jako trhlou Phebe. Natalie Portman je hlavní hvězdou co hraje skvěle, a přesto je tenhle výborný film s ní něják opomenut. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • V jedné scéně tvrdí Emilie Willovi, že i když vystudovala Harvard, je to škola na nic. Natalie Portman opravdu vystudovala Harvard, a to v oboru psychologie. (Brousitch)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Ayelet Waldman. (pufina)

Reklama

Reklama