Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (141)

RedAK 

všechny recenze uživatele

Mňo, známe to asi všichni. Jedenáct let se dřeme pro jednu společnost, obětujeme jí veškeré svoje úsilí, vypotíme si na ní masivní bicáky, pošleme ji až na samý vrchol a nakonec nám nějaký dvacetiletý cucák na pozici manažera, jehož životní protřelost začíná a končí u objevení nového vlasového gelu se zvýšeným obsahem přidaného ejakulátu, nevyplatí ani pořádné odstupné, protože taťka říkal řiď to tady jak totální pičus, takže sesbíráme poslední zbytky sebeúcty, naverbujeme posádku složenou výhradně z nechutných nemytých polodementních houmlesů s dechem co by porazil i světaznalou hajzlbábu a jdeme ponorkou brázdit hlubiny temného oceánu a hledat ztracený poklad! No dobře, všichni to asi neznáme, obzvláště ta pasáž s ponorkou se asi nestává každý den, uznávám, nicméně nejspíš tušíte, co se tím snažím říct. Nějak si ty prachy zkrátka získat musíme. Teda jak kdo, pokud jste neschopná štětka co odmakala za život sotva dvě směny u mekáče a tak si každý večer vozíte roztahanou kundu na vrásčitém párku, abyste dostaly onen vytoužený kožíšek od vitóna, tak si vás ty prachy najdou tak nějak samy, ale tady Žid Láv je zkrátka muž činu, takže jde a koná! A koná to docela nudně, nezáživně a úplně na hovno. Jistě, já jakožto mladý cucák s ejakulátem ve vlasech asi nedokážu ocenit onu neopakovatelnou atmosféru oldschoolového thrilleru, jak tu tvrdí všichni ti mazáci, ovšem to mi nezabrání, abych si na tom vyléčil ty svoje slavné komplexy z malého péra a poslal to do hajzlu s jednou hvězdou. Já vám nevím. Příště bych raději sledoval, jak sedmdesátiletý Eskymák dvě hodiny ve smyčce recituje návod na instantní nudle od Vitany, což by bylo nepochybně zábavnější. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Spíš nuda. Nic záživného. "Propast" od Camerona je jen jedna. I když jde o jiný žánr. Black sea mě v druhé půli začlo silně nudit. Jude Law se fakt snažil a jeho ruský akcent byl "sexy", ale bylo to k ničemu. Celá zápletka stojí na jednom kokotovi, co mu hrábne a jedním útokem na člena posádky pošle vše do kopru. Přišlo mi k smíchu, jak tak zkušený kapitán si přizve tak nestabilní charaktery a heterogenní posádku, která si jde hodně brzo po krku. Takže místy i komické. Však málo. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělý ponorkový thriller, který nejvíce připomíná filmy jako U-571 či The Hunt for Red October. Snímek Black Sea nastiňuje drama, frustrace a pochyby posádky pod hladinou moře, v ponorce, kde Vás nikdo jiný kromě Vašeho svědomí neuslyší. Film v první polovině spíše směřuje k jakési mutaci snímku Ocean's Eleven v ponorce na dně moře, nicméně od poloviny filmu se písek začne přesýpat k dramatičtějším a emočně vyhrocenějším břehům. Celé to pak rámuje skvělý výkon všech zúčastněných, zejména pak Juda Lawa, který po roli ve filmu Dom Hemingway a The Grand Budapest Hotel opět sáhl po atraktivní a vyzrálé látce. Black Sea je filmem, který je až trestuhodně podhodnocený. Myslím si, že takovéto syrové a emočně vyzrálé dílo by si zasloužilo být v červených číslech. „I lost my family because of this job.“ ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Univerzálny JUDE LAW v dobrodružnej výprave za zlatom v hlbokých vodách Čierneho mora.Za mňa osobne a možno zaujato tu Jude Law dokazuje svoje kvality aj ako herec a v samotnom snímku i ako vodca skupiny novodobých/moderných podmorských pirátov rôznych národností.Zatvorení v obmedzenom priestore bez možnosti úniku s ľudmi ,,hladnými" po zlate je riziko samo o sebe.Skúste si len tipnúť ako táto prekérna situácia môže skončiť.Musím sa priznať,že viac ako trocha ma otravovali všetky tie odborné výrazy zo sveta fungovania ponoriek atd.(a bolo ich nie málo) predsa len nie som odborníčkou na ponorky.Zo snímku sála strašne veľa testosteronu a ku koncu som bola i celkom rada,že to skončilo.Tento snímok by som možno mohla označiť typickou mužskou záležitosťou. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film si podle mě zaslouží alespoň červené pozadí(tím mám na mysli hodnocení nad 70%).Je to sice amatérský film,ale to nic nemění na tom,že je výborný.Prvních pár minut je docela nudných,možná i třicet minut,ale pak to začalo být daleko svižnější a nabralo to vzrůstající tempo.Kdyby hlavní roli nezahrál Jude Law,tak asi dávám tři hvězdy,ale on ten film svým výkonem držel.Bylo vidět,jak skvělý herec to je.Líbilo se mi nepřátelské napětí mezi ruskými a britskými členy ponorky.Film skončil tak,jak to asi skončit mělo.Hodně překvapivý snímek letošního roku.Za mě dávám 75% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Světlice, kterou má Robinson (Jude Law), je SPSh (Signalny Pistolet Shpagina). (Maulincio)
  • Natáčelo se pomocí filmové kamery Canon EOS C500. (Maulincio)
  • Zatímco se potápěči oblékají do skafandrů, Tobin (Bobby Schofield) má oblečený límec od přilby naopak - vrchem dolů. (Maulincio)

Reklama

Reklama