Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (143)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jako drama je to dobré. Jsou tu výborné vyhrocené momenty, které jsou skvěle herecky zvládnuty. Jenže to je tak všechno, co ve mně něco zanechalo. Příběh je takový nijaký, v podstatě mi přijde, že šlo jen o to, aby se chlapi ocitli na nějakém místě, kde to je za pár dní na palici. Tohle se skutečně podařilo, ale chybí v tom city, něco víc. Tohle je prostě jen další film v ponorce. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Najväčší problém celého filmu sú jednoznačne tupé a nesympatické postavy. Ano, ani Jude Law nieje extra výrazný. Tak potom komu tu máme fandiť ? Nuž nikomu, pretože postavy, ktoré prežijú sa až neskor dostanú do popredia. Škoda inak zaujímavého námetu o zlate na dne oceánu. Ponorkové filmy mám rád, ale zrovna tento som mal chuť vyhodiť do vzduchu aj s ponorkou. Zlato by som si ale samozrejme zobral. 65% - 3* ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

-"This wreck's gonna sink." -"Fucking useless sub if it don't." Scénář působí, jako že z něj pro zvýšení napětí a tajemna vytrhali každou druhou stránku, a díky tomu naopak ta ponorková nemoc (hihihi), co se tam všech zmocňuje, přijde jaksi znenadání a nedává moc smysl. Nicméně bylo velmi zábavné poslouchat Juda Lawa, jak dvě hodiny mluví se skotským přízvukem. Kdyby se tam ještě Kosťa zdržel delší dobu, tak bych byla vlastně spokojená. ()

divak84 

všechny recenze uživatele

kdo má rád armageddon tak si jistě dopřeje armageddon pod vodou ve spoelčnosti dementních postav, které se ženou za bohatstvím tak slepě, že najednou se raději povraždí navzajem, aby kapitán donutili si vynořit na vzduch. ultimátní twist snad jen dokresluje ultimatnější 18letý dement s liverpoolským nařečím a parchantem na cestě. celkem zklamání. neříkám, viděl jsem i horší, tohle má aspon mizernou (ano , tohle je kompliment) atmosféru, ale jinak nic co by si zasloužilo víc než 2 hvězdy... nechápu co takový dexter099 na tomhle filmu tolik miluje... jediná scena která stojí za to je odtah voziku se zlatem okolo propadliště.. jinak ten film vaří z vody ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

aneb za pokladem ponorkou snadno a rychle. Účast Jude Lawa slibovala mnohé, přecejen oproti zbytku hereckého osazenstva ční, jenže ve filmu to není poznat. Taková Ponorka nebo Ponorka U-571, případně K-19 společně s Krvavým přílivem mají jednu obrovskou výhodu oproti Black Sea. Kapitán je neohrožený borec, který si dokáže hlavně v počátečních fázích zjednat v mančaftu pořádek děj se co děj. Nedokáži si moc vysvětlit co mělo znamenat zkratkovité chování jednoho z členů, který se prostě rozhodl že zapíchne kolegu. Příběh mohl být mnohem mnohem záživnější a hlavně dobrodružnější. Takto se divák plaví vlastně od ničeho k ničemu a přemýšlí, proč vlastně tahle zbytečnost vznikala. Závěrečná lekce že zlato umístění v záchraném obleku v pohodě vyplave na hladinu mě bije do očí ještě teďka. 45% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Zatímco se potápěči oblékají do skafandrů, Tobin (Bobby Schofield) má oblečený límec od přilby naopak - vrchem dolů. (Maulincio)
  • Ponorka třídy Seawolf, o které se zmíní Reynolds (Michael Smiley) při jídle, je americká útočná ponorka s jaderným pohonem. Třída Seawolf je poslední typ amerických ponorek stavěných za Studené války, bylay dalším vylepšením předchozí třídy Los Angeles, které sebou ovšem neslo značný nárůst ceny. Konec studené války a změna doktríny amerického námořnictva směrem k vedení pobřežních operací, znamenaly výrazně omezení tohoto programu ve prospěch levnějších ponorek třídy Virginia. Namísto původně plánovaných 29 proto byly v letech 1989–2005 postaveny pouze tři ponorky této třídy. Poslední jednotka USS Jimmy Carter byla dokončena v prodloužené a vylepšené verzi. Všechny tři jednotky jsou dodnes ve službě. O ponorce třídi Seawolf padne zmínka i ve filmu Periskop nahoru a dolů (1996). (Maulincio)
  • Záchranné obleky se dají použít pouze do hloubky 183 metrů (600 stop), ale ve filmu je použijí ve hloubce kolem 350 metrů (1150 stop). (Maulincio)

Reklama

Reklama