Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (141)

peiton 

všechny recenze uživatele

Univerzálny JUDE LAW v dobrodružnej výprave za zlatom v hlbokých vodách Čierneho mora.Za mňa osobne a možno zaujato tu Jude Law dokazuje svoje kvality aj ako herec a v samotnom snímku i ako vodca skupiny novodobých/moderných podmorských pirátov rôznych národností.Zatvorení v obmedzenom priestore bez možnosti úniku s ľudmi ,,hladnými" po zlate je riziko samo o sebe.Skúste si len tipnúť ako táto prekérna situácia môže skončiť.Musím sa priznať,že viac ako trocha ma otravovali všetky tie odborné výrazy zo sveta fungovania ponoriek atd.(a bolo ich nie málo) predsa len nie som odborníčkou na ponorky.Zo snímku sála strašne veľa testosteronu a ku koncu som bola i celkom rada,že to skončilo.Tento snímok by som možno mohla označiť typickou mužskou záležitosťou. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Ty vole ale tohle se vůbec nezdá. Člověk by řekl, že se bude pachtit s úplně amaterskou sračkou, která nezaslouží ani hvězdu za dobrou hlavní roli. Nicméně musím říct, že jsem mile překvapen. Čím níže posádka putuje, tím víc jsou ve sračkách. Atmosféra graduje, bordel se hromadí a kuchařova šlichta vypadá jak týden staré kozí lejno. Já říkal, že brát panice na palubu, nosí smůlu. Co bych měl dál pitvat. Ono není zase moc co. Trailer ukáže, že půjde o atmosférickou a stísněnou podívanou, u které si člověk nebude moct být jistý, co se vlastně bude dít. Tohle nám ukáže trailer a film ani na vteřinu nevybočí. Not bad podívaná a proto dávám tři hvězdy. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Všichni co nemají pro ponorky slabost si ihned odeberte jednu hvězdičku. Možná i dvě :). Vzato s nadhledem jde totiž o poměrně komorní záležitost kde se to zas tak moc neděje. Děj se spíš vleče a působí béčkově. I když obrazově/trikově je to paráda. Černé moře je tedy film který musíte mít už od začátku rádi (protože je o ponorce) a odpustit mu občasné koniny (stylu "12kg navíc by už oblek neunesl"...:D). Opravdu je třeba být tolerantní a občas jen konzumovat ;) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Klasický ponorkový thriller aneb Jude Law si jde pro výplatu. Výborně obsazená posádka ruskobritských nezaměstnaných se v rezivé škatuli hádá, rve a zabíjí. Vyniká hnusák Ben Mendelsohn. Ryze chlapský film podle obvyklých mustrů by klidně mohl vypadnout z éry pozdních osmdesátek a raných devadesátek a nepoznali byste to. Uleželé hlášky, napětí a nacistické cihly zlata, o kterých netuší nikdo v celém širém světě. Stylový i když ne zase tak překvapivý konec. Paráda. Skoťák Macdonald má cit pro obraz i pro drama a mačká z poměrně obyčejného scénáře maximum, ale asi to papalášům ve studiu nestačilo. Sakra škoda, že nedopluli do kin. Skřípot kovu velkým reprákům sluší. Lodě jsou jako staré děvky. Neumí se nalíčit. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Když jde o nacistické zlato z potopeného U-boatu, budiž (byť rozpočet limituje). Ale ono to hlavně, vlastně hned od vyplutí, "psychologicky" dře a vře mezi britskou a ruskou polovinou posádky tvořené rozličnou sebrankou, ehm, ze dna společnosti; v závěru už se ti bohatstvím (méně už přežitím) zaslepení m(M)rchožrouti úplně trhají z vodítka svých dosavadních charakterů. Divně na suchu se(bou) pak plácá sociální "kritika" nenažraných korporací, které si dovolí po letech propustit zaměstnance, no kde to jsme? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Jude Law (Robinson) sice není Skot, ale filmu mluví přízvukem, jaký se používá ve městě Aberdeen, třetím největším skotském městě. (Maulincio)
  • Ponorka třídy Seawolf, o které se zmíní Reynolds (Michael Smiley) při jídle, je americká útočná ponorka s jaderným pohonem. Třída Seawolf je poslední typ amerických ponorek stavěných za Studené války, bylay dalším vylepšením předchozí třídy Los Angeles, které sebou ovšem neslo značný nárůst ceny. Konec studené války a změna doktríny amerického námořnictva směrem k vedení pobřežních operací, znamenaly výrazně omezení tohoto programu ve prospěch levnějších ponorek třídy Virginia. Namísto původně plánovaných 29 proto byly v letech 1989–2005 postaveny pouze tři ponorky této třídy. Poslední jednotka USS Jimmy Carter byla dokončena v prodloužené a vylepšené verzi. Všechny tři jednotky jsou dodnes ve službě. O ponorce třídi Seawolf padne zmínka i ve filmu Periskop nahoru a dolů (1996). (Maulincio)
  • Natáčelo se pomocí filmové kamery Canon EOS C500. (Maulincio)

Reklama

Reklama