Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I miliardář má své staré dobré zvyky, kterých se jen tak nevzdá... Každý rok v září odjíždí americký miliardář Robert Talbot na dovolenou do své vily v Itálii, kde po měsících odloučení tráví pár sladkých týdnů s milenkou Lisou. Letos však udělal velkou chybu – dorazil již v červenci. Vychytralý majordomus v jeho nepřítomnosti využívá vilu jako hotel, dům je plný rozjívených náctiletých Američanek a milenka si zřejmě bude brát jiného. Talbot bude muset zapojit veškerý důvtip, aby se vše v dobré obrátilo a nastala ta správná zářijová idyla... Scénář peprné veselohry údajně vznikal s myšlenkou dát znovu dohromady Caryho Granta a Sophii Lorenovou, mezi kterými to jiskřilo v úspěšném filmu Hausbót (1958). Když se to nezdařilo, Grant byl vystřídán svým obvyklým náhradníkem Rockem Hudsonem a Lorenová svou největší rivalkou Ginou Lollobrigidou. Její úchvatné kostýmy vytvořil slavný návrhář Morton Haack. Ve filmu se též na stříbrném plátně poprvé objevil slavný zpěvák Bobby Darin (Tony), který po skončení natáčení pojal za manželku hereckou kolegyni Sandru Deeovou (Sandy). (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můžu jedině souhlasit s kolegou Oscarem. Přeměna sezónního domu v tříhvězdičkový hotel je zábavnou částí, čtveřice sexuchtivých mladíků (což není ve filmu explicitní, ale všichni "dospělí" o tom mluví) tou částí otravnou. Sympaťák Rock sedí do role dobře, v některých záběrech a při určitých svých psích pohledech mi připadal jako starší brácha Patricka Duffyho, místo Giny mohla klidně obsadit pohlednější Sophia. Vtipy se tu střílí na všechny strany a já bych rád pochválil citlivě přeložené české titulky (z neznámého zdroje). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Režisér Robert Mulligan mne tímto svým romanticko-komediálním nášupem značně pobavil a zaujal. Do hlavní role obsadil sympatického Rocka Hudsona (těžko uvěřit, že byl homosexuál) a šťastnou ruku měl i při výběru ostatních herců, zejména pak u skupinky divokých studentů z Ameriky. Humor je tu servírován vkusně a nevtíravě, což se často u amerických komedií nevidí (ovšem v tomto období ještě ano). Řada scén je nezapomenutelných (pijatyka studentů s Rockem, výlet na skútrech, taneční zábava či příjezd nic netušícího hlavního hrdiny do své rezidence) a díky úžasnému prostředí a celkovému zpracování nemohu jít s hodnocením níž. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce bláznivá komedie, ve které se sice tříští pozornost i humor mezi dvě víceméně rovnocenné zápletky, Rock Hudson je však zvládne ukočírovat obě a ještě přitom skvěle bavit. Třeba ve scéně, kde přepije partu sebevědomých študáků. Vkusný chytrý humor, odsýpající dialogy, kde to jiskří mezi muži a ženami i mezi generacemi, skvělé hlášky i situační gagy, nepolevující tempo a samozřejmě různými fórky odlehčená romantika. Vše funguje na jedničku, přestože jsem občas měl tak intenzivní pocit, že vidím Caryho Granta, až jsem ho tam opravdu viděl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná romantická komédia, fajn nevtieravý humor, krásne prostredie a sexi dvojica navrch. Gina bola vážne skvelá, dnešné plastik - celebritky by sa mali obzrieť späť do minulosti a ceniť si skutočnú ženskú krásu. Záverečné žmurknutie Giny super. Meno Gina Lollobrigita znie krásne a noblesne, skoro ako Lamborghini... 80%. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Kromě oslnivé Giny se mi ve snímku velice líbil Rock Hudson, jako velice přesvědčivý americký milionář. Nádherně upil mladíky do němoty a s mužskou nadřazeností "mě nic není" odešel do pokoje, kde padl na zem. Přesně tyto scénky se vzájemně doplňují s temperamentními výstupy Giny a dohromady dělají výbornou pohodovou komedii. Takový mix mladých američanů kteří jsou v Evropě za zábavou a italského temperamentu jak Giny, tak například správce domu, nebo majitele ukradeného auta. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Miláno, Santa Margherita Ligure, Rocca di Papa a Portofino. (dyfur)

Reklama

Reklama