Reklama

Reklama

Království surikat

(seriál)
  • Česko Surikatí království (více)

Série(4) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Surikaty sú malé rozkošné zvieratká. Ale aj zábavné a hravé šelmy nám dokážu poriadne znepríjemniť život! Tvorcovia si vybrali rodinu surikát z juhoafrickej púšte Kalahari, ktorej dali meno Whiskersovci. Vodkyňou je Flower, ktorá je dominantnou samicou skupiny, Zaphod je jej partner a dominantný samec, Youssarian je Zaphodov mladší brat a bývalá Flowerina láska, Mozart, Tosca a Shakespeare sú Flowerine deti. Postupne sa diváci zoznamujú s ich každodenným životom, problémami so zháňaním potravy, nepriateľských stretov s konkurenčnou skupinou, ale aj rôznymi inými udalosťami, ktoré poznačia život ich rodiny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

st.jim 

všechny recenze uživatele

No jo.....aby moje mamka těmhle zvířatkům nedala 5*. Jsou to opravdu pěkná stvoření, já ale radši něco ostřejšího a více živějšího. :-) ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tradičně dobré britské dokumenty vedle precízního vědeckého záběru vynikají až minuciózními vhledy do světa, který bychom jinak sotva mohli spatřit. Zázrak kolektivního soužití činí z drobných šelmiček s libozvučným názvem sourodý, silný celek, který v mnoha ohledech připomíná lidskou společnost. Ve stínu ne let, ale měsíců, jichž se surikaty dožívají, je to skutečnost, která uchvacuje i trápí. Pocit relativit každého života, všech bytostí noosféry i těch, které žijí ve světech, vzdálených od nás stále nepředstavitelnou propastí stovek, tisíců a milionů světelných let, je v takových okamžicích zvlášť silný. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to už TV Nova nedává, protože tohle byl opravdu kulervoucí dokument. Zábavný, napínavý, chytrý, plný nádherných záběrů a rodinných příběhů... Surikaty jsou geniální zvířata a tenhle seriál byl před pár lety můj snad nejoblíbenější a sledoval jsem každý díl... Opravdu úžasné. Fakt nádherné. Za mě 100%. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Ty surikaty jsou tak úžasná zvířátka, že jsem si nemohla nechat ujít ani jeden díl. A když to nyní dávají i na Nově, tak znova. Palec nahoru v reklamě na Sportku. ()

D28 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce technicky a naviac o tvoroch tak úžasných!!! Nechcem napísať,že žerem surikaty, aby to nevyzeralo, že...ale "žerem " ich moc. ()

Standito 

všechny recenze uživatele

Videl som 2 diely a bol som fascinovaný, ako to u tohto živočíšneho druhu funguje. Veď o akom inom zvierati by sa dal vytvoriť celý seriál?! ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

No ja len čumím, čo všetko vedia surikatky, aký majú sociálny život, ako sa milujú a nenávidia. Tá ich hierarchia je neuveritelná. A klobúk dolu pred autormi a kameramanmi. ()

dessa 

všechny recenze uživatele

Surikaty mám moc rád, zatímco všichni chodí do pražské ZOO na žirafy, já stojím s foťákem hned vedle a snažím se zachytit předvádějící se surikaty... Ale tenhle dokumentární seriál se mi příliš nelíbí, je až moc familiérní... /// TV, CZDUB ()

snebka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá zvířátka s těžkým a mnohdy krutým životem, výborný dokument ze života surikat. 90/100 ***** ()

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Pro mě neskutečný seriál. Surikaty naprosto zbožňuji od doby, co jsem je jako prcek zahlédl v nějakém dokumentu. Tehdy jsem si jen pamatoval ta "zvířátka, která stojí na zadních". Až po dlouhých a dlouhých letech jsem je konečně viděl na vlastní oči v Olomoucké Zoo na Svatém kopečku. A nemohl jsem uvěřit jak jsou malinkatí. No a za nedlouho poté jsem narazil na tento úžasný seriál, jež mi ukázal jak úžasná stoření surikaty jsou. A ještě později na "pilotní film" nebo spíše prequel Království Surikat: Příběh začíná, jež mi dovyprávěl příběh jak to vše s Flower začalo. Mým fovoritem je Shakespeare do kterého jsem se hned zamyloval. Když mohu, vždy se zajedu na surikaty do zoo podívat. ()

Reklama

Reklama