Reklama

Reklama

Jmenuji se Khan

  • Indie My Name Is Khan (více)
Trailer

Muslim a muž trpící Aspergerovým syndromem se zamiluje do indické emigrantky. Usadí se společně v San Franciscu a založí rodinu. Jenže po tragických událostech 11. září se rodina stává terčem anti-muslimského násilí. Rizvan Khan, muslim z Indie, se přestěhoval za bratrem do San Francisca a žije spolu s ním a jeho manželkou. Rizvan trpí Aspergerovým syndromem. Ve městě potkává Mandiru a zamiluje se do ní. Přes protesty rodiny se s ní ožení a společně si založí malý rodinný byznys. Žijí šťastně a spokojeně, ovšem pouze do té doby, než přijde 11. září a s ním teroristický útok na newyorská dvojčata – muslimové se z rázu stanou veřejnou hrozbou. Mandira je zděšená a svého manžela opouští. Rizvan je zmatený a nechápe, proč ho láska jeho života opustila. Ve snaze získat svou manželku zpět, se vydává na dojemnou a inspirující cestu napříč Amerikou. Toto je triumfální příběh o netradičním hrdinovi, jež se snaží překonat nesnadné překážky ve jménu lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Tento film je skvelý, má posolstvo, je na vážnu tému ale podaný spôsobom pre bežných ľudí, na príklade života bežných ľudí. SRK tu podal jeden zo svojich najlepších výkonov a Kajol je proste Kajol. Celý film je pomerne nebollywoodsky, natočený západným štýlom, aby bol bližší širokým masám amerického a európskeho publika, čo sa aj podarilo. Film som si užila až s titulkami, lebo s dabingom to bola proste hrôza. Jediné čo filmu je možné vyčítať a za čo som aj ubrala jednu hviezdu, je jeho záver, tu sa filmári proste utrhli z reťaze a ak mám pravdu povedať v nejakom inom filme by som tie scény so záplavami neriešila, ale tu jednoducho boli prehnané, nadsadené a šialene nerealistické. Veľmi mi to pripomínalo scénu z Phir Bhi Dil Hai Hindustani kde Juhi natáčala falošné správy z povodní. Vždy keď sa na tento film dívam, je mi ľúto, že tam ten záver je aký je.... ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jednou budem dál, já vím ..... Jen víru mít, doufat a jít ... Rizvana Khana víra neopouštěla ani v těch nejtěžších životních situacích v kterých se ocitl. Jako autista vidí skoro vše jinak a lépe. V životě autisty není totiž místo na lži a přetvářky. Proto jsem si ho hned oblíbil a prožíval s ním celou jeho cestu životem a moc mu fandil. S vírou je každá cesta o něco lehčí ať je jakkoliv dlouhá. A taky máme něco společného. Díváme se na lidi stejně. Nějak si ten Bollywood získal mé srdce. Za to jak umí vyprávět příběhy plné emocí. Vůbec mi nevadí ani ta jejich stopáž. Ba naopak si to užívám. Shahrukh Khan smekám, úžasný výkon. I další herce byla radost sledovat. Hlavně krásnou Kajol. Tohle určitě nevidím naposledy. 10/10 ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Třeba si časem vzpomenu, jestli je něco podstatného, co ve filmu nezaznělo, nebylo ukázáno nebo mu cokoliv nevyšlo. Teď však budu naopak nějakou dobu přemýšlet nad tím, co ve snímku bylo a v závěru jsem se s radostí nechal vláčet krásným a upřímným vykrystalizováním, ke kterému vedla trnitá cesta. A mám pocit, že jsem opět viděl něco navíc, něco, co mi rozšířilo obzory... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku naivní pohádka kombinující kousky "Rain Mana" a "Forresta Gumpa", která se po první hodině zvrtne v agitku proti rasismu, které se probudilo v pitomých Američanech po osudovém 11. září. Začátek byl ještě docela sympatický a zábavný, stejně jako hlavní hrdina ale smrtící délka a tuny patosu, mě každou přibývající minutu více a více iritovaly a celý příběh a nápad začal ztrácet na své působivosti. Přesně ten typ filmu, který chce být něčím velkým, myslí, že je něčím velkým ale není ničím velkým. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

indickí herci hrali troška "na kameru" a teatrálne. Khan (ako herec) bol výborný, hral to presvedčivo, Film zaujímavý ako väčšina filmov v ktorých ide o "postihnutého" . v tomto prípade autistu. Keby si moslimský svet riešil problém v mešite, ako to urobil v jednej scéne Khan, svet by sa necítil tak ohrozený islamizmom. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Sameer ve filmu před 11. září 2001 hraje Sony Playstation Portable, ale Sony vydalo PSP v Japonsku 12. prosince 2004 a v USA dokonce až 24. března 2005. (MJackie)
  • V záběrech ze San Francisca se několikrát objeví i české trolejbusy Škoda 14TrSF, které pro San Francisco vyrobila Škoda Ostrov nad Ohří. (Šéfik)
  • V samotné Indii provázely uvedení filmu výhružky extremistické nacionalistické strany a kina musela hlídat policie. (cunicekb)

Reklama

Reklama