Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (533)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Válka a já jsme spolu vycházeli celkem dobře..." Velmi dobrá metalová hudba, příjemná kamera, několik poetických obrazů a obstojné herecké výkony. Samotný příběh je druhořadým vyprávěním o pomstě. ,,Člověk s pomstou v srdci má vykopat dva hroby..." Rozkolísaný rytmus filmu nedokáže vytvořit patřičné napětí tak, aby byl divák lapen, sežvejkán a na konci vyplivnut. Několik podařených akcí je jako pár blyštivých perel válejících se na kupce hnoje. Dobrý Malkovich bývává mnohem lepší v rolích padouchů, sližtější a zákeřnější. Hrátky se záhrobním hrdinou se daleko lépe daří ve Vráně i v Salomonovi, byť obrazy s hejny vran mají své kouzlo. Celkově mohl být film drsnější a svižnější. Naštěstí má milosrdnou stopáž. Původní comics je však mnohem zábavnější... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Většina diváků a všichni kritici nadávali na Wild Wild West a přitom autoři Jonaha Hexe si o jeho kvalitách/zajímavosti mohou nechat zdát. Toužil jsem o troše steampunku říznutého westernem a mysteriózní rovinou, ale dostal jsem nudnou komiksovou adaptaci, která se plácá ve svých(omlouvám se dámám) zvratkách. Josh Brolin na vše nestačí a Megan Fox neukázala ani větší kus svého těla, kde to jsme? V digitální pohádce složené z několik vrstev, které mají představovat promyšlenou strukturu? Vždyť samotná rovina pomsty, vyobrazenou jako fiktivní souboj na rudém písku je naprosto zbytečná. Stejně jako snaha potěšit fanoušky komiksu miniguny na koni... Krásná ukázka zahozené příležitosti, jak aspoň minimálně pobavit. PS: fakt, že jedna loď pojme 10 továren a ještě dokáže plout mě rozesmál:) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Zajímavý případ. Evidentně nedotažený a násilně rozcupovaný film, v němž mohlo být mnoho dobrého, ale ve strachu nad krachem se vsadilo na maximální efekt a... film v kinech krachnul. Chudák Brolin, který byl pro tu roli jako stvořený (a který sám výsledek nenávidí), se naštvaně potácí zkratkovitým a dutým příběhem, jenž sotva pokryje dlouhometrážní stopáž a je na něm hrozně vidět, že se plno věcí vynechalo. Od tvůrců Zastav a nepřežiješ se možná nic jiného čekat nedalo už od začátku, ale potenciál tu zkrátka byl - a nemluvím jen o hvězdném obsazení, z něhož nakonec vyčnívá jen ten Brolin (Malkovich je hrozná karikatura a Megan ukazuje pěknou tvářičku příliš málo). Jonah Hex by měl dostat hezky opečovanou minisérii, ne tenhle zběsilý škvár. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od klasického animáku až k westernu s prvkami fantasy, či komiksu je dosť dlhá cesta, ktorú si Hayward rozhodol pomerne šikovne skrátiť. Táto skratka ho však nedoviedla do správneho cieľa a pripravila mu plno prekvapení, ktoré bohužiaľ nezvládol. Neviem akým štýlom prebiehalo zákulisie natáčania, ale z rozpoltenosti scenára a celkovej rozorvanosti dejovej línie je cítiť veľké napätie v postojoch scenáristov a režiséra. Všetko je to ale veľmi efektné a dej má veľmi slušný spád bez zbytočných omáčiek. Na domácom kine si užijete celkom slušné efekty a hudbu, no najmä neprestajne hláškujúce herecké esá Malkovicha a Brolina, ktorý je mimochodom hlavnou oporou celého filmu. 65%. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jonah Hex má dva klady: silné herecké obsazení a krátkou stopáž. Můžeme přihodit malé bezvýznamné plus za vizuální efekty, které ovšem vyruší malé významné mínus za nepřehledné akční scény. Byl pro mě tenhle film jako konzumace postaršího krajíce chleba, tenounce namáznutého mírně žluklým margarínem. Dá se to sežrat, ale člověk by musel být HODNĚ vyhladovělý, aby si pochutnal. Do čerstvě upečeného, voňavého chlebíčku s křupavou kůrkou a tlustou vrstvou dobrého másla má tenhle kus žvance daleko. Přitom by asi stačil zručnější, talentovanější pekař než Jimmy Hayward a výsledkem mohl být zábavný film. Místních 48% mi přijde jako příznivé hodnocení pro Haywardovu UHO. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Washingtonský monument je zobrazený ako hotová stavba, ale v dobe, v ktorej sa odohráva film, bol postavený len do jednej tretiny. (vander19)
  • John Powell se podílel, spolu s rokovou kapelou Mastodon, na hudebním podkresu. V důsledku přetáček a zdržení natáčení však byl nucen od spolupráce odstoupit. Nahradil jej Marco Beltrami. Zpěvák a kytarista kapely Mastodon si poté ve filmu zahraje jednoho z vojáků na vagóně. (HellFire)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama