Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Od skvelej prvej časti to ma na hony ďaleko. Atmosféra skoro nulová, napätie som cítil len v jednej scéne a to pri vstupe policajnej jednotky budovy. Aj tá jedna scéna, ktorá mohla zabezpečiť štvrtú hviezdu, sa posrala kvôli neschopnosti tých policajtov. Aj keď im to zas nemôžeme veľmi vyčítať, pretože náš hlavný hrdina je až podozrivo rýchly a nejak ťažko zbadateľný. Takže dosť sklamanie. Ale nič to nemení na tom, že prvá časť je jeden z najlepších hororov aké som videl. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Spolu se zraněnou hlavní hrdinkou prvního dílu se do nemocnice kromě vraha přenesla také hutná atmosféra. Prostředí nemocnice se hodně blíží opuštěnému hotelu a taky proto si tam nejspíš náš známý zabiják přišel jako doma. Dobré je propojení s prvním dílem a pár detailů ohledně historie hotelu a onoho malého kluka, které vám pomůžou udělat si lepší a ucelenější obraz. Sestava ostatních postav je ale v mých očích slabší než v díle prvním a proto už vás netrápí, když se počet lidí postupně snižuje. Vraždy jsou hezky provedené, syrové, bez zbytečných hektolitrů krve a bůhvíjakých efektů. I přes slabší konec u mě pořád za ****. ps scéna musela jsem čůrat mě fakt dostala :o)) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Akčnější a krvavější pokračování atmosférického norského slasheru mě nezklamalo. Dvojnásobný počet mrtvých a tentokrát neohrožená hrdinka Jannicke (ta tu svým postojem a minulými zkušenostmi připomíná Ripleyovou) je přesně to, co od pořádného sequelu čekáme. Nemocnice v horách je plná čekajících obětí, takže maskovaný zabiják si přijde skutečně na své. Pokud se líbila jednička, pokračování vás nezklame. Nejen skvělá kamera a hudba, ale i závěrečné prohození hry na kočku a myš se Fritt Vilt 2 povyšuje nad ostatní běžné slashery. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

První díl Cold Pray (2006) byl pro mne jednoznačně slasherem číslo jedna za poslední asi rok. Jeho originalita a kouzlo bylo založeno na detailním popisu postav/obětí, jejich vztahů a psychologii. Navíc měl úžasnou atmosféru severských hor a samoty. Druhý díl sice jednoznačně a nepokrytě vykrádá špičkovou klasiku Halloween 2 (1981) ve smyslu "všechnu povražděnou mládež a jednu přeživší holku jsme převezli do místní osamocené nemocnice a s nimi ještě jakéhosi obrovského horala ...". Přeživší hrdinka z prvního dílu je zpět a po původním šoku a dostání se z traumatu je nucena opět bojovat o svůj holý život (i životy druhých ...), navíc zde má k sobě vyloženě sympatickou mladou a krásnou lékařku, která s ní těsně u konce vytvoří pěkně drsnou dvojici ... Každopádně ten nejdrsnější je opět horal, který zde například během 10 minut vyvraždí nemocnici plnou policajtů s obušky, revolvery a brokárnami. Krumpáč svičtí, drtí a zabodává se v přímých záběrech, film má spád, opět špičkovou atmosféru, výborné postavy (jedné zavražděné mi bylo fakt strašně líto ...) ... zabíhá již sice více do zavedených "slasherských klišé", ale stále je to prostě vyjímečný a ojedinělý horror. Více akce, krve, méně napětí a atmosféry. Opět výborné. Kdyby zůstaly původní postavy, snesl bych klidně další pokračování ... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie vydareného nórskeho slasheru ma určite nesklamalo, naopak v porovnaní s jednotkou, ktorá mala pomalší rozbeh tu nástup ústredného záporáka prichádza skôr, čo je iba na dobro veci. Ten sa s tým moc nemazná a ani toho veľa nenarozpráva, je to proste zabiják z kategórie "parných valcov". Keďže má už aj svoju "Laurie Strode" a v podobe zanieteného šéfa polície možno našiel aj prenasledovateľského "Ahaba", tak predpokladám, že ďalšie pokračovania na seba nenechajú dlho čakať a z Fritt vilt sa snáď časom stane slasherová séria. Ja osobne by som to pri súčasnej kvalite vítal. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama