Mats StenbergScénář:
Thomas MoldestadKamera:
Anders FlatlandHudba:
Magnus BeiteHrají:
Ingrid Bolsø Berdal, Marthe Snorresdotter Rovik, Kim Wifladt, Johanna Mørck, Mats Eldøen, Tomas Alf Larsen, Viktoria Winge, Vetle Qvenild Werring (více)Obsahy(1)
Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)
Kde skončila jednotka, tam začala dvojka.Tie jej flashbacky do minulosti,čo sa jej to vlastne stalo boli slušné.Ale logika ustúpila scenáru, ale hlavne v snahe spraviť pokračovanie a to narážam na toho vraha, lebo najprv ho zmasakrovala, spadol do rokliny a pár dní tam strávil v mraze a v márnici zázračne ožil, druhí Michael Myers. Jednotka sa odohrávala v chatovom komplexe a dvojka sa odohráva v nemocnici. Tie temné chodby skoro v opustenej nemocnici a v nej sa potuluje vrah, tak tam bola atmosféra veľmi silná. Nie som fanúšik vrahov, ktorých skoro vôbec nejde zabiť a to bol aj tento prípad. Ani tu nieje vrážd veľa a neukázali nič čo by aspoň trocha zaujalo, lebo boli prevedené veľmi rýchlo a žiadna originalita sa nekonala. Ten finálny boj bol pastvou pre oči a konečne to malo aj grády,čo sa týka napätia. ()
Kdybych řekl dobré pokračování tak lžu, protože dobře je jen za tři. Tak že vynikající pokračování Ledové smrti, což jsem neočekával. Atmosféra znovu mrazivě skvělá a děj zvládnutý od začátku dokonale. Přesunul se místo staré chaty do nemocnice z větší části, poněvadž se tam přesunula jediná živá Ingrid Bolsø Berdal. Bohužel s ní i vrah, který náhodou přežil a proč? To jsme se dozvěděli zhruba v polovině. Opět skvělý slasher, který měl hlavu a patu. K závěru se děj na pár okamžiků přesunul na chatu, tak jsme na chvilku mohli na zavzpomínat na první díl. Pokračování beru zhruba na stejné úrovni jako jedničku, ale dvojka je o něco lepší, což se často nestává. Závěrem chci říct, že ten vrah byl hrozný "hovado" a do křížku bych se s ním nechtěl nikdy dostat, když jsem viděl jak ty ženský létaly jak kus papíru.. 8/10 = 80% ()
Dúfam že natočia aj trojku. Nasrala ma akurát scéna v kt. hlavná hrdinka držala v ruke zbraň no nevystrelila vrahovi mozog čo bolo od nej riadne hlúpe (hororové klišé numero uno, na druhej strane z tejto chyby sa napokon poučila), inak však spokojnosť. Táto séria má našliapnuté stať sa novodobým nekorunovaným kráľom slasheru a prevziať tak štafetu po filmoch ako Halloween či Vreskot. 75% ()
Ako vo svojom komentári spomína užívateľ corpsy toto pokračovanie nápadne pripomína Michaela Myersa v dvojke Halloweenu. Tvorcovia si príliš veľa práce s príbehom nedali a na prekvapenie to funguje ešte o niečo lepšie ako v prvej epizóde. Pozrieť obe časti tesne po sebe bol zrejme dobrý nápad a tak som sám zvedavý či ma príjemne prekvapí aj tretie pokračovanie. ()
Od dánskych tvorcov som čakal niečo prepracovanejšie a s trochu odlišným prístupom. Oceňujem previazanosť prvého a druhého dielu, ale nakoniec sa z toho vykľul úplne typický horor podobný tým z USA. Vraždiaci maniak, ktorý majú výdrž za 10 chlapov tu už boli a jediným osviežením je zasnežené prostredie v horách. 60%. ()
- Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)