Reklama

Reklama

Toaru madžucu no Index - Season 2

(série)
Japonsko, (2010–2011), 10 h (Minutáž: 25 min)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Druhá séria seriálu Toaru majutsu no Index (2008). Index je neustále na úteku. Počet tých, ktorí majú záujem o vedomosti ukryté v jej pamäti, sa neustále zvyšuje. Organizácie v pozadí začínajú súperiť aj medzi sebou. Množia sa intrigy, prestáva byť zrejmé, kto je priateľ a kto nepriateľ. Situácia sa vyostruje a Touma s priateľmi majú plné ruky práce. Cieľom zástancov mágie sa totiž stáva zničenie Academy City a vedy ako takej. (Palisander)

(více)

Recenze (6)

Palisander 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti jednotke (našťastie) viac Index a viac Mikoto. A supersympatická (mám napísať kawaii?) malá Last Order. Accelerator s barlou rovnako nemá chybu. Vo svete mágie a paranormálnych schopností poteší Toumov úplne konvenčný pravý direkt. Opakuje sa však nedostatok z jednotky a to množstvo zjavujúcich sa a zasa miznúcich postáv bez ladu a skladu. U mňa nepochopené zostalo vkladanie mágie výlučne do rúk cirkvi. Vyslovene otravné boli aj Toumove patetické hrdinské prejavy pri každom súboji. Ale ako to ten chalan robí, že sa naňho všetky tie baby lepia? ;-). Škoda predčasného finále. Posledné dve časti by sa skôr hodili do ďalšej série. Napriek spomínaným mínusom stále dostatočne zabavné a pútavé na to, aby som sa tešil na ďalší diel. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zastávám názor, že se oproti první sérii nic moc nezměnilo, alespoň co si matně vzpomínám. Všechno se z úvodní sondáže přeneslo i sem a jela ta samá písnička dál na repeatu. Touma to tam rozdává pouze a neustále pravačkou (mít protivník helmu, tak si snad neškrtne) s konečným úmyslem zachránit úplně každého, "Touma, Touma!!" Index už musela sežrat všechny jeho zásoby a vlasy, plochý sadističtí bídáci se náhodně objevují na jevišti protože proto, za všechno může existence Academy City, knězové jsou vždy největší zmetci a proslovy o vyšších hodnotách během (decentně vypadajícího) boje nesmí v žádném případě chybět, i kdyby lítaly mince a blesky. Několika arcový příběh je dějově nevyvážený a nahodilý, ke všemu vedou náhodičky nebo pro posun až moc nevhodně vhodná rozhodnutí a nezapomíná to na konstatní dávkování fanservisu. Neuděje se v rámci zajetého shounen žánru a Toaru Majutsu kolejí nic nového, výjimečného, jiného, odlišného, kreativního. Hudba a grafika je spíš z toho lepšího soudku a Mikoto Misaka je stále ta dostatečně sympatická tomboyka, která spoustu váhy na svých bedrech unese a celkově podrží laťku na průměrné úrovni. Líbit se Vám jednička, líbit se Vám i dvojka. A totéž naopak. Slabší 3* ()

Reklama

janovrom 

všechny recenze uživatele

Druhá série je rozhodně lepší než ta první. Především je více na scéně Mikoto, což bych řekl je velká výhra. Její příběhová linie mi prostě přišla celkově lepší. Nic proti Toumovi, ale ta jeho pravačka a souboje stylem keců mě spíše iritují. U Mikoto jsou záporné postavy prostě jen šílení vědci, ale u Toumy jsou to psychicky narušené osobnosti, egocentrické a zbytečně ukecané. Navíc mě už docela začínala dožírat scéna "Index žužlá hlavu Toumy". Konec je otevřený, a podle náznaků by to mohla být i dobrá část. Těch 65% si to zaslouží. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica ma celkom potešila, grafika nádherná, hudba sa hodí, opening tiež... Zlepšenie dokonca prišlo aj v príbehu, niekde na pozadí sa to celkom slušne vykresluje... Potom však prišlo sklamanie - nejdem tu vypisovať všetko, to by bolo na dlho, spomeniem len to, čo mi vadilo najviac a tú sú určite hnusne pootvárané konce väčšiny epizód... Jeden príklad za všetky - 19. časť končí slovami: "dlho očakávaná šou začína." Tá "šou" následne trvá až do konca časti 22 a v posledných 2 si už autori pripravujú pôdu pre ďalšie pokračovanie... Aby som bol spravodlivý, asi 4 epizódy svoje uzavretie majú - a to také, že hlavný hrdina skončí proste v nemocnici... Toumovi z tej straty pamäte z prvej série zrejme ostali aj akési iné následky - svoje rozhodujúce súboje totiž začína prevažne tak, že svojho súpera najprv uzemní a potom si ide válať šunky a čaká, kým sa ten nepozviecha a nezaútočí oveľa silnejšie... Stať sa to raz - budiš, ale 2., 3., 4. krát:??? Malé, bezvíznamné plus za to, že sa im zo sériového vraha 10 000 nevinných dievčat podarilo spraviť vlastne kladnú postavu (i keď som vlastne nikdy neveril, že by ich toľko pozabíjať vôbec stihol a preto "bezvíznamné")... Môj najobľúbenejší teda naďalej ostáva vedľajší príbeh - Toaru Kagaku no Railgun - ktorý si po zhliadnutí tohoto vážim ešte o čosi viac... ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná velká změna oproti jedničce. Postavy sympatické, spousta akce, příběh rozdělen na několik částí, které ho pořád jen rozšiřují, takže rozhodně nečekejte nějaký závěr. Což je dobře pro ty z nás, co nechcou aby to jen tak skončilo. :) Rozhodně to není seriál na míň než 50%, jak ukazuje zdejší hodnocení. 8/10 ()

Galerie (376)

Zajímavosti (1)

  • První epizoda se odehrává ve stejný den jako osmnáctá epizoda první série. (HxxThSwggr)

Reklama

Reklama