Reklama

Reklama

Pokrevní bratři – film s unikátním příběhem o vzestupu a stejně rychlém pádu pokračuje. Podobně jako krvavý boj se spravedlností.  Troy Duffy, scénárista a režisér Pokrevních bratrů, uvádí pokračování syrové stylizované krvavé ságy bratrů MacManusů. Ti se společně se svým otcem ukrývají v tichých irských údolích daleko od míst, se kterými byli dříve spojeni. Když se k nim však donese zvěst o loupežné vraždě oblíbeného kněze, bratři se vrací do Bostonu, aby uskutečnili násilnou a krvavou výpravu za spravedlností. Společnost jim dělá i nový parťák a v patách mají přitažlivou agentku FBI… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

HAL 

všechny recenze uživatele

Po kulervoucí jedničce je toto dosti značným zklamáním. Boondock Saints 2 se sice snaží kopírovat její stylovost a trademarky, a v komponování nesmírně cool záběrů režisér opět pracuje na výbornou, ale ve chvíli kdy se ony záběry začnou i hýbat, a co hůře mají dát dohromady i něco jako fungující film, zklamává na celé čáře. Jede se podle prakticky úplně stejné šablony jako minule, dokonce i se stejnými postavami (Julie Benz je jen Willem Dafoe bez koulí a bez charisma), ale na ten původně jednoduchý základ dvou mstitelů proti všem se tu roubuje nesmyslná mytologie a superkomplexní prostředí se spoustou zbytečných přicmrndávačů a odboček, díky kterým pak ani v dvouhodinové délce není dost času na to odvyprávět všechno hladce a aspoň trochu souvisle. Akční scény pak vypadají sice hezky, ale do kvalit prvního dílu jim chybí přehlednost a dynamika, a dialogy mezi nimi taky ztratily svou jiskru a bezproblémové balancování nad hranicí trapnosti. Jako návrat do známého prostředí v rádobystejném stylu to potěší, ale i tak jde o návrat spíše nostalgicky smutný než radostný. 6/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Väčšinu času "nasilu" a vlastne ma to veľmi nebavilo. V záverečnej polhodine akoby však niekto vymenil Troya Duffyho za nejakého podstatne lepšieho scenáristu a režiséra a zrazu to celé dostalo zmysel a šmrnc. Dokonca aj hlášky, dovtedy len trápne, začali fungovať. Prestrelka u Fondu je výborná a záverečné cameo s nábehom na trojku vynikajúce. Jednotka je zábavnejšia, ale dvojka má lepší príbeh a celkovo hlavu a pätu, preto hodnotím rovnako. Poznámka: Julie Benz sa snažila, ale nekúpil som jej to, možno kvôli tomu debilnému prízvuku, z ktorého občas vypadávala. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

I po dekádě to Duffymu šlape parádně. Zdaleka to není taková pecka jako první díl, ale i tak jsou Boondock Saints II nadupanou akční jízdou říznutou těmi nejlepšími dialogy a hláškami za x filmových let. Charismatická dvojka v jejím čele je stále stejně sympatická; abscence Willema Dafoeho nemusí díky rázné agentce Benzové vůbec vadit. Roztomilá manželka "Rita" z Dextera se v tomto šíleném pokračování proměnila do přehrávající neohrožené pistolnice, která nejde pro sprosté slovo daleko. Chvílemi jsem tu postavu nenáviděl, pak zase miloval - v mém podvědomí zůstane její šíleně dobře napsaný charakter navěky. Za co si All Saints Day zaslouží přidat minimálně jednu hvězdu jsou již zmiňované hlášky a skutečnost, že kvalita snímku se v divákových očích stupňuje s každým dalším shlédnutím. Nepochybuji o tom, že za pár desítek let bude mít Duffyho trilogie (ano, další díl nejspíše bude!) nemálo horlivých fanoušků a z Pokrevních bratrů se stane kult. Snad se toho dožiju. Chci kompletní vydání tří blu-ray disků ve sběratelské krabičce! P.S. Scéna se slaněním a nápad přehlušit hudbou audio-mix akčních scén (výstřely, nábojnice, kulky) je fajn nápad. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bohužel se Troy Duffy vůbec nepoučil, to co sráželo první díl, tedy nezajímavé a zpomalené střílečky tady opakuje dvojnásob.K tomu si přičtěte minimum vtipných hlášek, zapomeňte na drsný styl, 90% stopáže je to regulerní komedie, paradoxně co není moc vtipná.Směšný záporák, smrt oblíbené postavy, nahrazení Dafoea Julií Benz, která je sice neuvěřitelně sexy, tam ale všechny její klady končí.K tomu neskutečně zabité finále, doslova odfláknuté a přesně takový pocit mám z celého filmu, prostě je to odfláknutý.Našlo se samozřejmě pár momentů, který proslavili styl Troye Duffyho, celkově se ale jenom vykrádá a i ten příběh není nijak zvlášť strhující.Ve všech ohledech o dost slabší, což je dost škoda, jelikož tam kde se měl Duffy šanci zlepšit, se paradoxně prostě zhoršil a zajímavé je, že zatímco Norman Reedus vypadá po deseti letech úplně stejně, Flanerymu evidentně chutnal kokain.Neslané nemastné nic, které určitě zůstalo za očekáváním a i přesto si v roce 2019 pustim třetí díl :) 50%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"TAK CO TO... SYMBOLIZUJE?" - "SYMBOLIZUJE? SYMBOLIZUJE TO POŘÁDNEJ PRůSER." Jeden z nejočekávanějších sequelů v mém životě a jsem i nejsem zklamán. Duffy si pořád rád hraje, bohužel tentokrát si nehraje na "natoč zábavný nápaditý vigilanťák se srdíčkem", ale na "co nejvíc obšlehni jedničku". Taky trochu moc tlačí na humor a začíná mi vadit statičnost přestřelek, kdy se bráchové prostě někam postaví a zatímco je kamera cool zpomaleně objíždí, střílí z jednoho místa na padouchy, dokud ti nepadnou. Náhradníci Benz a Collins nejsou marní, ale oproti Dafoemu a Della Rocovi nepůsobí svojsky a přesvědčivě, ale karikaturně, a chybí i výraznější hlavní záporák - místo toho tu máme dva, kteří jsou celou dobu odstavení ve svých úkrytech. A snaha dát tomu osudový background Kmotra je samozřejmě úsměvná. Ale pořád jde o zábavný bonus k jedničce, jen příště bych ubral na humoru a sebecitacích, a radši to postavil na vlastní nohy a víc rozhýbal akci. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (7)

  • SPOILER: V prvním filmu zemře 33 lidí, zatímco tady jich napočítáme 59. (HellFire)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadských mestách Toronto, Hamilton a Oshawa. (MikaelSVK)
  • Zvláštní agentka Eunice Bloom (Julie Benz) v kovbojském kostýmu střílí ze zbraně Colt 1873 SAA Artillery .45 LC. Ten má zásobník na šest ran, agentka však vystřelí celkem osmkrát. (m.xFuck)

Reklama

Reklama