Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

jahol 

všechny recenze uživatele

Když se vezme námět, scénárista, herci.. máme zaděláno na úžasného pokračovatele těch nejlepších moderních britských komedií. Přesto mi tenhle film dohromady nesedí. Příchod nositelky amerického, uspěchaného a moderního volá po milé, trochu sarkastické konfrontaci, která ale musí proběhnout ve spojení a spolupráci s tradičním. A tohle spojení schází - jako kdybych měl puštěné rádio při cestě autem a stále mi na něm přeskakovaly dvě stanice. Chvíli americké přehluší a odpraví tradiční britské, pak vyhnije a chvíli jsem tam, kde to mám rád...než se scénář bez varování zase vykroutí jinudy.Dal bych jen dvě z pěti, ale Colin Firth je neskutečný sympaťák... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

K historickým filmům přistupuji s velikou nedůvěrou, protože už se mi několikrát stalo, že jsem se při nich nudil a že mi nesedlo to nezáživné prostředí minulých desetiletí a staletí. A tak jsem velmi váhal, jestli se podívat na tenhle film. Nakonec jsem tak učinil a je z toho ohromné překvapení, protože ač se příběh odehrává ve snobském a aristokratickém prostředí, tak to rozhodně žádná nuda není a je to docela koukatelný film. Jessica Biel v roli Larity rozviřuje poklidné vody aglického panství a já se u toho výborně bavil, hon na lišku či zajímavý obraz hlavní hrdinky byly rozhodně velmi vtipné části celého filmu. A ač ke konci filmu atmosféra trochu houstne, tak i přesto neváhám tenhle film označit za zdařilý, rozhodně jsem takhle dobrý příběh a vůbec celkově takhle dobrý film vůbec nečekal. Pobavil také Colin Firth, kterého evidentně těší, že jeho snacha Larita přinesla do nudného a zatuchlého prostředí trochu vzrušení a života, a potěšil také Kris Marshall, kterého mám v oblibě díky seriálu Moje rodina a který zde má bohužel jen vedlejší roli komorníka, ale rozhodně jeho účast potěšila. Takže když to shrnu, ač jsem od filmu nic nečekal a ač jsem se do poslední chvíle rozhodoval, jestli se na něj podívám, tak to nakonec dopadlo velice dobře a uděluji tak tomuto filmu zasloužené čtyři hvězdy. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Po 15-ti minutách mi bliklo hlavou, že by to byla dobrá divadelní hra, po dalších 10-ti minutách jsem byl přesvědčený, že je to naopak, že jde o přepsanou divadelní hru. Nejsem divadelní kritik a nepátral jsem po původu scénáře...prostě to z toho filmu jde znát. Jenže to, co funguje na divadle, nelze překopírovat na mrtvé plátno. I když se režisér snažil o bezstarostnou a rozvernou atmosféru...dařilo se mu to pouze hudbou. To divadelní "přehrávání" ,mimika a živost, tady prostě není, takže nebylo jak pomoct dialogům, které zůstaly v divadelní poloze. To, co je na živo vtipné, podpořené hercem, tady bylo jen sotva úsměvné. Přestože byli herci zvoleni velmi dobře, neměli šanci se filmovými prostředky aspoň přiblížit potenciálu, který ten text má. Režie tady selhává a pokud něco drží film v průměru, je to výborná Biel a britský humor...který je i v této tlumené verzi pořád osvěžující. Ti, kdo tady tak wowují, že je to moc zajímavé a originální, by měli občas zajít do divadla na nějakou britskou komedii...nejspíš by se jim trochu přetříbil vkus :o) V polovině filmu jsem věděl, jak to celé dopadne...protože divadelní texty mají svá nepsaná pravidla. Nebylo to zlé, ale ani dobré. A to je přece škoda. Osobně dám přednost originálnímu filmovému scénáři, který dostane do rukou někdo s invencí a jasnou vizí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Hitchcock před 80 lety nevydal hlásku, rozpoutali nyní pokrytecká samolibost meziválečné Anglie a upřímné, nezkostnatělé smýšlení jiskřivou verbální přestřelku. V první půli mi při ní vadil ten sarkasmus za každou cenu, jakmile se však Easy Virtue ponořilo i do dramatických vod, dosáhlo ucelenější podoby a překvapivého, byť toho nejpravděpodobnějšího, vyústění. Pochvala Firthovi za ztvárnění zpustlého cynika, kadeřníkovi J.Biel a taky té čivavě, že zůstala v hrobě. Pokud by někdo postavě K.S.Thomas uřízl hlavu, mohl by s ní z fleku sochat Titány.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Znamenitý britský humor na čele s neuveriteľne úžasnou Jessicou Biel, ktorú bolo radosť sledovať, pretože si svoju úlohu voľnomyšlienkárskej spontánnej Američanky - zďaleka svojím správaním nespadajúcej do urputných pravidiel konzervatívnej anglickej smotánky - značne užívala... a ja som si tým pádom užívala ju :-) Veľmi milý filmový darček umocnený absurdnými situáciami, štipľavým sarkastickým humorom (úbohý pes!!!, kankán), najromantickejším tangom, aké som vo filme (okrem Vône ženy) videla, reálnym zobrazením prehnanej morálky a pravidiel, zväzujúcich ducha a perfektnými hereckými výkonmi (mimoriadne ma potešil Colin Firth a Jessica Biel) všetkých zúčastnených. Bavila som sa, a to som fakt nečakala. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama