Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (242)

topi 

všechny recenze uživatele

Závěrečný souboj v zrcadlovém bludišti s hlavním padouchem je parádní, stejně tak vyřízení pár chlapíků Bolo Yeungem. Choreografie je úžasná, Bruce Lee byl prostě jenom jeden, to jeho kňučení nemá chybu a je velká škoda, že zemřel tak brzo. O vynikající hudební doprovod se postaral Lalo Schifrin, který má na svědomí např. The Amityville horor z roku 1979. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Tento film s Bruce Leem som videl strasne davno na jednej z nemeckych stanic a jedine, co mi zostalo v spomienkach bola bitka medzi zrkadlami, ktoru som si teraz mohol konecne zopakovat. Dnes uz tie zazitky z tychto starsich bojovych filmov nie su take, ako boli vtedy, ked som mal 12 rokov, ale stale si rad z nostalgie obcas pozriem nieco podobne. V tomto filme ma prekvapila mala uloha Bola Yeunga, ktoreho si pamätam z DVOJITEHO ZASAHU (1991) kde hadzal tazke sudy na Van Damma, alebo nebezpecneho vraha z TYGRICH SPAROV (1992), avsak Jackieho Chana som si nikde nevsimol... 07.11.2009 _______ Bruce Lee - (Lee) +++ John Saxon - (Roper) +++ Kien Shih - (Han) +++ Ahna Capri - (Tania) +++ Bolo Yeung - (Bolo) +++ Jim Kelly - (Williams) +++ Angela Mao - (Su Lin) +++ Robert Wall - (Oharra) +++ Jackie Chan - (Bitkár vo väznici) +++ Produkcia: Bruce Lee +++ Hudba: Lalo Schifrin +++ ()

Reklama

Jindros 

všechny recenze uživatele

Zápletku musí ocenit každý milovník akčních filmů .... zlý padouch, který byl dříve hodný a cvičil ho ten stejný mistr jako hlavního kladného hrdinu, přešel na temnou stranu síly. Navíc si zakoupil vlastní soběstačný ostrov na kterém zakázal veškeré pistole, aby se všechno vyřizovalo pěkně ručně a jako na potvoru zde postavil školu bojových umění se stovkami cvičenců. Mimoto jeho strážce zabil hlavnímu hrdinovi (také mistru bojových umění) sestru a navrch ještě pořádá turnaj BU na který přijedou mocní bojovníci. Hlavní klaďas je vyslán na turnaj se skrytými cíli, má například navázat kontakt s pohlednou tajnou agentkou a zjistit nějaké to info. Starý mistr dá našemu nadřenému klaďasovi moudrou radu, kterou využije kde jinde než ve finálním souboji s hlavním padouchem.... jak to asi dopadne, co myslíte ? Osobně jsem nic profláklejšího a "jasnějšího" neviděl, je tak zřejmé kam to směřuje, naštěstí v tomto snímku to není zápor, ale klad :). Bruce dá hned v první scéně najevo kdo je nejlepší a dva vedlejší hrdinové se v krátkých intro scénkách také neukazují jako nějaká ořezávátka. Samotný film je pak na bojovky skoupější než by se mohlo zdát, naštěstí Bruce je kurevskej frajer. Řada silně přehnaných keců a výcvikových rad, to k tomu zkrátka patří ... klasika, samozřejmě to nesmíte brát tak vážně :) (Imouse) . ()

anais 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od "Way of the dragon" postrádá tento film humor, což je možná trochu na škodu... O to víc se však projeví Bruce Leeho silné charisma, které nepotřebovalo mnoho slov k tomu, aby si získalo diváky. Nevím sice proč, ale celý film se odehrává v prostředí ostrova, který jako by vypadlo z nějaké bondovky... Sám Lee hraje mnicha, který je vyslán jako tajný agent na tento ostrov, zjistit informace o zlém mnichu Hanovi, jenž právě pořádá turnaj bojovývh umění. To možná bondovku připomíná jen letmo, ale co teprv fakt, že Hanovým nejmilejším mazličkem je stejný druh kočky, s jakou se muchloval už Blofeld? S kočkou nebo bez, jediným problémem, který jsem s tímto filmem měl, byl právě zlý mnich Han... Celou dobu je kolem něj budována aura tajemna, divák tuší, že se jedná a velkého mistra bojových umění, a nakonec se z něj vyklube poťouchlý stařík, který kdyby místo ruky neměl pařát, tak by se Bruce Leeho nedotkl snad ani pohledem. Tak nějak jsem se asi těšil na podobný souboj, jaký Bruce předvedl ve Way of the dragon s Chuckem Norrisem - to byl Soupeř! Ale nic... i pře tuhle výtku se jedná o perfektní kung-fu film. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, zda po letech budu schopen legendárního Bruce přijmout lépe. Hongkongské bojové filmy mám ve velké oblibě a zcela bez problémů snáším i jejich velmi naivní  pojetí se scénářem, který vždy nese prvky nechtěného dadaismu. Ale nejde to, navíc mi do jeho legendy nedávno zarazil poslední hřebíček Tarantino ve svém Tenkrát v Hollywoodu, kdo viděl, tak tuší. Bez pochyby to byl jeden z největších propagátorů bojového umění a možná skutečně i jeden z nejlepších bojovníků vůbec, ale jeho filmy jsou prostě jedna velká bída. Drak přichází  je  lepší než kultovní Cesta draka., už jen proto, že má i mírně smysluplný děj a Bruce tu  "hraje" jakéhosi podivného tajného agenta, jemuž alespoň trochu lidskou tvář dodá flashback se smrtí jeho sestry. O choreografii soubojů, kterou si myslím dělal zásadně sám, pak raději snad asi ani moc nemluvě. Svěřil-li se by do rukou odborníků, možná by v těch jeho filmových průserech mohly být alespoň ukázky bojového umění ozdobou. Ale zahopsání, zavřísknutí, kopnutí  a někdy i nějaké to přišlápnutí, no to už mám raději nenáviděné dráty v Tygru a Drakovi, ty alespoň působí uměleckým dojmem. Akce je tu pak zoufale málo a většina se odehrává podle výše zmíněného scénáře, čili  bída a zmar.  Finální sekvence se zrcadly je ale povedená, stejně jako vystoupení Skvělého Bolo Yeunga a  Bruceova pomsta na vrahu své sestry byla sladká. Velmi vratká, ale trojka. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • V úvodní bojové scéně, kdy Bruce Lee zápasí se Sammo Hung Kam-Boem, zaskakuje ve dvou případech Leeho Wah Yuen. (Epistemolog)
  • Nádvoří, na kterém trénují Hanovi studenti, jsou ve skutečnosti upravené tenisové kurty. (Witta)
  • Jeden ze dvou filmů, kde Bruce Lee hovoří svým přirozeným hlasem. Tím prvním je Marlowe (1969). (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama