Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Marlowe je najat hamižnou kansaskou kráskou, aby vypátral jejího zmizelého bratra. Stopy patřičně komplikovaného případu vedou k filmové hvězdě, zapletené do obchodu s drogami. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

andrii 

všechny recenze uživatele

Rozdals pár vizitek a teď, kalifornský sekáči, zjisti, kdo vráží do zad sekáček. Zajisti odjištěné zbraně krásek a na závěr si ponech nevyzpytatelnost kabaretních scének, elektrizující, erotizující taneček, krvavě smrtelný zásek a zvoneček,... ale ještě dřív tvou kancelář navštíví, proluftuje a udělá z ní kůlničku na dříví, Bruce "tornádo" Lee. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Těžké hodnocení. Garner jako Marlowe je hodně v pohodě, potěší hudba i epizodní role Bruce Leeho, stejně jako působivé striptýzové finále. Na druhou stranu trochu bolí přenesení děje z noirových časů do barevných šedesátek a hlavně vypuštění voiceoveru, díky kterému bychom se mohli trochu lépe orientovat v překomplikovaném ději (a to jsem Sestřičku nedávno četl!). ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Předlohu jsem dočetl včera ... s filmem jsem chtěl počkat dokud nepřečtu knížku, protože jsem nechtěl riskovat to, že se nebudu orientovat v ději, jak tu píší ostatní. Takže v ději jsem se neměl problém orientovat :-) Nicméně mě to úplně tolik nebavilo, protože jsem měl vše v živé paměti a vymizelo úplně napětí a na druhou stranu mě trochu iritovaly odchylky od předlohy. Atmosféra 60. let nijak zásadně nevadila, ale na druhou stranu mě ani nijak zásadně nevtáhla. Garner jako Marlowe super. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Minulý týden jsem si pustil Hluboký spánek a to srovnání nevychází pro Sestřičku vůbec dobře. Není to sice špatný film, ale ... nesmíte znát předlohu, nesmíte vidět předtím nějakého jiného Marlowa a nesmíte ho mít spojeného se 40. a 50. lety. Pak budete asi spokojení. Jinak se nezbavíte dojmu, že to jaksi není ono ... ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, no veľmi obstojná 60´s chandlerovská adaptácia. James Garner sa na Marlowea v stredných rokoch prekvapivo hodí: má charizmu, (seba)iróniu aj (dô)vtip (inak, nepripomína Vám mladého Petra Falka?). Prenesenie noiru do farebných 60tok ma nerušilo. Čerešničkou je epizódna rola Brucea Leeho, ktorý Marloweovi zdemoluje kancel v ikonickom Bradbury. PS: Ide o rozhodne lepšiu neo-noirovú zábavu než „papierovo silnejší“ Harper (1966) s Paulom Newmanom. Noiristom tak smeruje jasné odporúčanie! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Bruce Lee, který si ve filmu zahrál vedlejší zápornou roli, byl také choreografem bojových scén. (Rominator)
  • Jediný film kde Marlowe (James Garner) kouří dýmku. V knihách ji přitom kouří velmi často. (Kaufman)

Reklama

Reklama