Reklama

Reklama

Lady Ninja

  • Hongkong Zhang wu shuang (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Yiyi je mistryně bojových umění a na doporučení kamaráda z dětství získá práci jako osobní strážce paní He. Při jedné z pracovních pochůzek pana He je manželský pár unesen. Yiyi se vydává jejich únosce hledat... (Vapet Production)

Recenze (22)

Adrian 

všechny recenze uživatele

HKG odpoved na thajsku Chocolate s hlavnou zenskou hrdinkou. A treba podotknut, ze Jeeja Yanin (Chocolate je jej herecky debut) by s Jiang Luxia (v Coweb tiez herecky debut, ulohu si vlastne "vybojovala" ako finalistka v martial arts reality show Jackieho Chana s nazvom "The Disciple")) v ringu nevydrzala pravdepodobne ani do konca prveho kola :) . Jiang s velkymi bojovymi schopnostami je doslova znovuzrodenim akcnych zenskych hviezd z 80's a zaciatku 90's - konkretne Cynthia Rothrock, Michelle Khan/Yeoh, Cynthia Khan a Moon Lee. Samotny Coweb ako film je pototom zase vydarenou upomienkou na ich najslavnejsie bojovky - Ultra force a Yes, Madam/In the line of duty/Red force ako i celkovemu subzanru "girls with guns". Jiang predvadza v subojoch to najlepsie - technicku vyspelost, razanciu, prieraznost a rychlost. Suboj v kuchyni je lahodkou na tomto z hladiska martial art zanri vydarenom filme (samotny pribeh nema cenu zmienovat, i ked sa kostrbato snazi kriticky striafat do popularity reality show). 7-8/10 [Berlinale 2009] ()

JFL 

všechny recenze uživatele

I sebeschopnější představitel nezmůže nic proti fušeřině ostatních členů štábu, což se ukázalo v případě filmů "Kinta" a "Coweb". Otřesná choreografie plánovaná maximálně na dvě výměny úderů dopředu, souboje bez jakékoli gradace, kde je zábavnější sledovat tristní herecké snahy komparsu v pozadí než monotónní duel, kamera neobratně skrývající bezpečnostní pomůcky (takže je moc blízko aktérů), chaotická skladba a antidramatická hudba. Pitomý scénář lze pominout, ale vyprávění otrocky vršící žánrová schémata je neodpustitelné (vrcholem budiž scéna hrdinčiny pochybnosti, která nesmyslně přichází hned poté co hrdě vyzvala na souboj hlavního bijce). Co se týče spojitosti s hongkongskými „girls with guns“ filmy ze 80. a 90. let, stačí porovnat například zdejší sekvenci na bambusovém lešení s tou z „The Blonde Fury“, aby lacinost a ubohost "Coweb“ vyšla plně najevo. Navíc zde vůbec není tematizováno pohlaví hrdinky, což by sice šlo vnímat jako genderově progresivní ohled, ale spíš je to součást nekoncepčnosti filmu. Ve starších snímcích genderové motivy dodávaly vyprávěním napětí, které zde naprosto chybí, a to v jakékoli formě. Thajská "Chocolate" sice také nebere v potaz pohlaví hrdinky, ale vše vynahrazuje nápaditě pojatými souboji, kde se každý střet liší v závislosti na prostředí a protivnících. Zde je ale jedno, jestli se boj odehrává v bazénu či ringu a zda je protivník jeden nebo jich je dvacet – vždy je to stejně úmorné a ani jednou nepřijde nic, co by jakkoli utkvělo v paměti. "Coweb" selhává na nejelementárnější úrovni bojových filmů – nedokáže totiž z fyzické akce udělat atraktivní podívanou. Paradoxně tak film s přebornicí v bojových uměních je mnohem méně spektakulární než staré hongkongské filmy s ženami, kde do sebe bušily jen modelky a tanečnice, které ale šly do akce naplno. Ne náhodou jsou na konci "Cowebu" obyčejné závěrečné titulky na černém pozadí, a ne série nepovedených záběrů, které by dokládaly fyzické nasazení představitelů. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, výborná mlátička, tentokrát z Hong Kongu s holkou kombinující kung-fu se vším možným ... Děj je nepodstatný, jako vždy skoro žádný není ... Během jejího "běhu" městem ji přepadávají různý postavy ovládající bojová umění a holka je všechny vyklepne. I když je zde znát silná inspirace Thajskou konkurencí dnešní doby, její kvality film nedosahuje. Čínané si prostě stále nedokážou odpustit někdy dost evidentní použití lan (zejména z počátku filmu) a zběsilý střih, který je samozřejmě pro nadšence do martail arts na škodu. Dále pak nulová krev, sem tam snad nějaká modřina ... Řežba je to opravdu výborná, kdyby neexistovala konkurence v ještě mnohem lepších kouscích. Ale bavil jsem se královsky a je to přesně ten styl filmů, které můžu "sjíždět" donekonečna ... Jinak ta holka opravdu umí a poslední nepřítel - syn martail arts legendy Sho Kosugiho vyloženě potěšil!!! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Coweb mě nepřesvědčil, že by byl výrazněji lepší než Chocolate. Neplatí to však o ústřední představitelce, která mě i přes mírně chlapskou vizáž bojovými dovednostmi hodně zaujala (čímž se připojuji k názoru Adriana). Pro mě potěšující bylo také použité množství technik nohou (škoda předčasně ukončeného líbivého vodního fightu a hudby doprovázející většinu souboje s breakdance bojovníky), vesměs přehledně nasnímaných (leč dokonalé to není) a pěkný vizuál. Ale ten příběh, ten příběh... moc mi nešmakoval. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pokud pominu to, že příběh si moc nezadá s filmy Tonyho Jaa a že sem na to čuměl s anglickýma titulkama, který dost pravděpodobně vyblil nějakej translator, tak musim uznat, že to je rozhodně dobrá martial arts bojovka a ta holka v hlavní roli je fakt neobyčejně zdatná, evidentně si hodně bere od Tonyho Jaa, hlavně co se týká akrobatických kopů, který má fakt zmáknutý na výbornou a díky nim působí opravdu nebezpečně a taky tu a tam je vidět inspirace Brucem Lee. Co se týká choreografie, tak to neni nic výjimečnýho, ale daj se tady vidět výborný souboje ve kterých exceluje zejména Jiang Luxia a akce celkově je na dobrý úrovni, jen by to mohla doprovázet nějaká výraznější a namakanější hudba. 4-. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad, jak může neschopnost tvůrců poškodit jinak nesporné bojové kvality titulní mlátičky. V tomto případě je spíše než slabé tvůrčí vedení mnohem markantnějším problémem nespolehlivá kamera a její nešikovná kombinace se střihem a nadměrným užíváním mnou nenáviděných zpomalovaček či katastrofálně zakomponovaná hudba a neschopný střih zvukových efektů. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film. Má celkom zaujímavý príbeh o majsterke bojových umení, ktorá sa zamestná ako osobná strážkyńa bohatého manželského páru, ktorých ale unesú, čo si vezme za vinu a rozhodne sa urobiť všetko pre ich záchranu, ale zistí, že zločinci jej cestu za cieľom cez bojové strety nakrúcajú a zarábajú na tom. Síce tento príbeh a aj jeho spracovanie je relatívne originálne a nenudí, ale aj tak nie je moc zaujímavé. Akcie je tu dosť, pričom ju tvoria iba súboje, ale nie som s nimi moc spokojný. Nie, že by boli zlé, ale od Hong Kongu sa už očakáva nejaká kvalita. Hlavná hrdinka sa snaží a vidno, že jej bojové schopnosti sú na dobrej úrovni, ale súboje nemajú moc dobrú choreografiu, strih tiež nie je dobrý a je tu množstvo nezmyselných uhlov kamery. Ani jeden súboj nedokáže viac zaujať, ale ak by som mal vybrať tie lepšie, tak by to bol finálny súboj, akcia na lešení alebo súboj s pouličnými tanečníkmi, kde ma ale najviac zaujala hudba v neskoršej časti tohto súboja, len škoda, že sa už vo filme viac neobjaví. S hereckým obsadením nie som moc spokojný, hlavnej hrdinke chýba charizma a všetky vedľajšie postavy sú nezaujímavé. Tento film nakoniec splnil to, čo som po komentároch očakával, dá sa nań bez problémov pozrieť, ale v rámci Hong Kongskej tvorby sa jedná o silný podpriemer. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 52%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po Chocolate ďalšie "päste v sukni", ktoré chlapčenskému žánru určite nerobia hanbu. Vo "versus móde" jeden na jedného (kychyňa, brejkeri, záver) super drsná vec, aj keď som nie vždy kvitoval často použité dlhé sklo (plus ta podivná viňetácia a málo kontrastu = vyblitý obraz). V masových bitkách je to žiaľ o niekoľko levelov nižšie ako aktuálna thajská kamikadze škola (lešenie, most ostali lukratívne nevyužité). Ako celok mierne monotónne a slabo gradované (ruka v ruke s kostrbatým príbehom). Kapitola sama o sebe je potom mimózna hudba a strih zvukových efektov, za ktoré by si pánko za mixom zaslúžil šťavnaté maigeri medzi uši. Asi pozeral Mega Shark vs. Giant Octopus keď to zvučil, ináč si ten totálny chaos neviem vysvetliť. 55% ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Na Chocolate, Raging Phoenix a její představitelku to nemá, každopádně se jedná o ten lepší materiál, hlavně co se týče bojových scén. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Bože, čo som komu urobil... Len tak mimochodom, všimol som si, že ked sa lomila, že nepoužila ani jeden z ťahov, ktoré precvičovala v telocvični. Zrejme sú to hovadiny to, čo cvičí... Hahaha! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Scénář je strašný a věčné zpomalování obrazu (i mimo rvačky) ještě horší. Ale Jiang Luxia je opět skvělá, takže se to vyvažuje na slušný koukatelný průměr. 2,5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka Tony Jaaovka. Super bitky, ale ultramizerny pribeh. Akurat tu nehra Tony, ale nejaka nova skareda cinska pinda. Len skoda, ze najlepsia bitka (ta v kuchyni) sa odohra hned na zaciatku filmu a ostatne bitky ju uz nemaju sancu trumfnut. 5/10. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Holka je to šikovná, o tom není pochyb, proto nechápu, proč jsou její schopnosti degradovány závěsnými lany, když by se bez nich klidně obešla, což dokazuje závěrečný souboj za který přidávám hvězdičku. Příběh se příliš komentovat nedá, střih u bojových scén také výslednému dojmu moc nepomohl a vizuálně občas film působil jako natočený narychlo přes víkend. Jediné, co mě opravdu potěšilo byly bojové schopností hlavní hrdinky, která se rozhodně umí ohánět. ()

AdiegoA 

všechny recenze uživatele

Likvidaci mnohačetné přesily jsem nevěřil ani Wu Jingovi, natož pak Jiang Luxia, která je značně nesympatická a i když umí, do hlavních rolí bych ji více nepouštěl. Akce je i přes v několika okamžicích značně viditelné dráty dobrá, ale její nasnímání nic moc a dynamice scén rozhodně neprospěly ani prostřihy na idioského sidekicka. Kdyby radši někdo natočil ultimátní bojovku s Raffaelim, Adkinsem, Whitem, Tonym Jaa, Stathamem, Crowderem, thajskými kaskadéry a pár nabušenými wrestlery. ()

Weyden 

všechny recenze uživatele

Akce je hodně, stopáž je krátká, ale... Ty akční scény mi fakt přišly dost mimo, dobře to popsal například uživatel JFL. Jednak si tvůrci často očividně pomáhali lanama, což je vzhledem ke konkurenci z Thajska, Indonésie nebo USA hodně smutné, taky jsou ty bitky docela nepřehledné, protože kamera zabírá přehnaně zblízka a střih je dost mizernej, a bohužel se mi ani za mák nelíbila choreografie soubojů, postavy se zbytečně často obtáčí kolem nějakých šprušlí nebo metají úplně nepotřebné salta. Prostě mi to až na několik vyjímek přišlo, jako kdybych sledoval nějaký bezkontaktní betl, a k tomu ještě amatérsky nasnímaný a s doprovodem mimózní hudby. Nepochybuju o tom, že Jiang Luxia může být schopná holka, ale celkově je mi sympatičtější vzhled i styl JeeJi Yanin. ()

Pauliee 

všechny recenze uživatele

Tak mne toto vyložene nesadlo. S bratmi Raging Phoenix a Chocolate sa toto nemôže rovnať. Neviem čím to je, ale mne sa čínske martial arts filmy nikdy nepáčili. A thajci práve naopak ma stále ešte dokonca prekvapujú. Tak by som to zhrnul, že čo sa mi konkrétne nepáčilo a to bola pre mňa absolútne nesympatická hlavná postava, ktorá sa s takou JeeJa Yanin nemôže porovnávať. Po druhé nedostatočná motivácia hlavnej postavy. Ja viem, že ono to tak v béčkových filmoch a všeobecne býva, ale tu som sa nad tým skutočne zamýšľal, že prečo chce tak veľmi nájsť svojho bosa. A po tretie čo mi najviac vadilo to boli konkrétne martial arts bojovky. Nedokonalé triky s množstvom strihu už skoro ako v Hollywoode. Skoro vôbec som nemal potešenie s priamych úderov do tela keďže kamera dosť často uhla a bol počuť len zvuk. Tak toľko k tomu. A možno som bol len veľmi unavený keď som to pozeral o druhej ráno na Vianoce a preto sa mi to tak nepáčilo :) ()

Vykuk 

všechny recenze uživatele

No viděl jsem už sympatičtější číňanky a lepší bojové umění, to by samo o sobě bylo dobré (souboj s hromotlukem v kuchyni ušel), ale později je to, jako zaseknutá páska a pořád se kolem ní jen točí nožičky a je to jak přehlídka capoiery někde na festivalu. Co se týká děje, byla tu snaha o něco zajímavějšího, viz. "Hra začíná", ale táhne se to jak ožralý traktorista z noční směny, nesmyslně a přiblble. od půlky už mě to děsně nudilo a konec jsem přeskákal Hvězda jen za to, že zpočátku mě to chvíli bavilo. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Povedená choreografie protkaná opět dějem podivuhodné kvality, ale jak jistě všichni víme zde o děj nejde. Hl.hrdinka snímku Coweb je sympatická nejen pohyby, ale i reakcemi. S porovnáním Chocolate se mi sice více líbil Chocolate díky ještě příjemnější hl.hrdince, ale Coweb rozhodně stojí za zkouknutí. Krásně povedené pohyby vás dozajista zaujmou. ()

Reklama

Reklama