Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

MencaCZ 

všechny recenze uživatele

V rámci soutěžních pořadů šlo o velmi povedený počin, měl napínavou atmosféru a já si vždy těšil na další díl. Vladimír Čech se na svou pozici hodil lépe než "prdel na hrnec" , zkrátka nemám tomu moc co vytknout. Samozřejmě s nasupujícími díly pořad ztrácel na atraktivnosti, neboť je to pořád to samé ale pořád kdyby ho nějaká televize obnovila byl bych ji ochoten zapnout a minimálně to zkusit. TV by tedy v mém případě dokázala to, co všemi možnými "růžovkami" a hledáním pěvců nedokáže... ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Když počítám jediné díly, které jsem sledoval (ty s Čechem), tak jsem nadšený. Opravdu, takováhle TV hra je skvělá, má svojí úroveň, velmi charismatického moderátora a takový ten kulturně povznášející nádech. Ještě štěstí, že jsem zatím žádný díl bez něj neviděl a tak si podle toho co zde lidi píšou, nebudu kazit zdání o této soutěži. - 8/10 - ()

Reklama

Buraking 

všechny recenze uživatele

Za Vladimíra Čecha kdysi v roce 2000 si pamatuji, že jsem kvůli jednomu dílu musel vystopit z auta a jít se podívat do hospody na televizi kdesi v neznámé části České republiky. Chlápek měl tehdy nahráno 2 500 000 měl dvě nápovědy k dobru a začínal na otázce za 5 000 000. Dostal otázku, jak se jmenoval jakýsi song od PSB - využil nápovědy, nikdo nevěděl. Dostal kytku, že byl do té doby nejlepší (nevím jestli ho někdo překonal) a šel dom. Žral jsem to:) ()

Ereniss 

všechny recenze uživatele

Jo ze začátku to byla snad jediná soutěž, co jsem chvílemi sledovala. Čechovy hlášky bavily a do toho si člověk doma u televize ověřil, kolik toho vůbec ví. Postupem času to ovšem přešlo do takového ohraného, nudného stereotypu, který ještě více umocnila výměna moderátorů. A od té doby televizní soutěže nesleduji. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Díky vynikajícímu a neokoukanému (dnes již bohužel zesnulému) Vladimíru Čechovi si získala tato novácká adaptace celosvětově úspěšné soutěžní "show" široké spektrum svých přívrženců, hlavně mezi důchodci a ženami v domácnosti středního věku. Verdikt: než se člověk nasytí, tak 3* a 70 %, poté již ale 2* a 60 %. Bohatě stačí vidět pár dílů a už vůbec nemá smysl sledovat opakování této soutěže na stanici Telka. PS. Soutěž byla koncipována tak, aby si nikdo nemohl odnést dvě nejvyšší možné výhry: 5 000 000, natož pak 10 000 000. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)
  • Ve 20. epizodě v 18. minutě můžeme vidět, že soutěžící má přeškrtnuté všechny nápovědy, přitom ji ještě zbývá nápověda „přítel na telefonu“. V příštím vyobrazení nápověd je už všechno dobře. (mar48)
  • V roce 2001 došlo v anglické verzi pořadu k nevídanému podvodu, který neměl v této soutěži obdoby. Soutěžící Charles Ingram podvodem zvítězil a vyhrál milion liber. Televizní štáb už v průběhu natáčení měl podezření na podvodné praktiky a uvažovalo se, že natáčení bude zastaveno. To nakonec pokračovalo až do svého konce, nicméně soutěžícímu bylo následně vzneseno obvinění z podvodu a platba výhry i odvysílání dílu pozastaveno do doby, dokud nerozhodne soud. Soud následně Charlese Ingrama na základě svědectví a dokazování odsoudil na 18 měsíců za podvod a uložil mu nahradit náklady soudního řízení. Tento díl nebyl v soutěži nikdy oficiálně odvysílán, nicméně jeho průběh byl zdokumentován i se svědectvím účastníků a byl odvysílán jako samostatný dokument mimo rámec soutěže. (FIBO)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama