Reklama

Reklama

Chcete být milionářem?

(pořad)
Soutěžní
Česko, 2000, 45 min

Chcete být milionářem? Úspěšná soutěž, kde můžete své znalosti proměnit za skutečně velké peníze. K dispozici máte tři nápovědy (pomoc publika v sále, 50 na 50 a přítel na telefonu), pokud nevíte jednu ze čtyř nabízených odpovědí na danou otázku. V celé škále otázek jsou tři záchytné body, což znamená, že ona částka soutěžicímu zůstane. Věřte, že Vladimír Čech (Martin Preiss) nejednoho člověka na "horkém křesle" zviklal. (cheyene)

(více)

Recenze (300)

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Nejlepší soutěž jakou ČR zvládlo vyplodit. Je zajímavé jak moc záleží i na moderátorovi, když se toho chopil Martin Preiss, tak už mě tolik nezajímala, ani nebavilo. Navíc si myslím, že je důležité, aby člověk dokázal o druhém udělat vlastní názor nikoliv podle vzhledu, ale podle charakteru, chování a vzdělání, které k životu patří. Je příjemné mluvit se vzdělaným a vychovaným člověkem, než s primitivem, který ničemu nerozumí a ovšem se hádá. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejznámějších televizních soutěží vůbec a to i celosvětově. Výtečně vymyšlený koncept, kde ani tak nešlo o znalosti jako o show. Jasně, znalosti byly také důležité, nicméně vzhledem k formátu soutěže padlo třeba jen deset otázek za hodinu. Ústředním bodem úspěchu byla postava moderátora a u nás to bravurně zvládl Vladimír Čech. Za něj, za prvních několik dílů osvěžujícího formátu a za napětí v soutěži bych dal i čtyři hvězdy. Bohužel se postupně napětí s opakováním vytratilo a s výměnou moderátora už to šlo dolů. Každopádně děkuji tvůrcům soutěže za její vymyšlení. Třeba také proto, že díky ní vznikla geniální Nohavicova písnička a povedený film Milionář z chatrče. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Vladimírem Čechem jsem to miloval, ale později už jsem to sledoval maximálně jedním okem a vím, že to byla hrozná sračka, u které tvůrci nechtěli, aby skončila, tak do ní cpali kohokoliv měli po ruce, jenže Vladimír Čech je zaprvé jen jeden a za druhé to všecko s Preissem, Hejmou a Šmuclerem stejnak bylo zbytečné, takže se ukázalo, že tahat do toho dál prachy bylo hrubě pod úroveň divákova oka. Jenže tvůrci chtěli býti milionáři a to se jim hrubě vymstilo. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Dnes už se jedná o absolutní klasiku české zábavy. Jednoduchý námět, dobré otázky, které jdou od absurdně lehkých k absurdně těžkým. Vezmeme-li samotnou kolébku pořadu, tedy díly s Vladimírem Čechem, tak jde o naprostý unikát. Vtipně pojato, skvělá mimika pana Čecha. I když "vás posílá na reklamu" má to kouzlo. Jeho nástupce Martin Preiss měl nesmírně těžkou pozici, ale zhostil se jí celkem obstojně a dodal i něco svého. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Začínalo to slibně, konečně nějáká pořádná soutěž v TV, říkal jsem si. Systém byl slušně promyšlen, atmosféra zejména díky hudbě napínavá a Vladimír Čech zvládal moderování s přihmouřením oka na jedničku. Jenže kouzlo časem pozvolna vyprchávalo, holt stereotypu se v této branži vyhnout nelze, a k oné proklamované výměně moderujících jsem se ani nedostal. Jen podle toho mála, co jsem později koutkem oka zahlédl, mohu potvrdit, že po Čechovi šla soutěž už úplně do hnoje... 5/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (12)

  • V roce 2005 vysoudil soutěžící Karel Lupoměský na televizi Nova přes 3 miliony korun. Soud mu dal za pravdu, že otázka v hodnotě 1 250 000 korun týkající se počtu vojáků ve starém římském oddíle měla dvě správné odpovědi. [Zdroj: iDnes.cz] (boni)
  • V 333. a 334. dílu během éry moderátora Martina Preisse soutěžil Viktor Kalivoda, který si odnesl 320 000 Kč. Jde o osobu, která o rok později zavraždila 3 lidi s tím, že mu vzorem byla Olga Hepnarová. Plánoval i masovou vraždu na lince metra C. (Zodd)
  • Jeden ze dvou soutěžících, který si za dobu existence české verze Chcete být milionářem? odnesl výhru 2 500 000 korun, byl Pavel Judas. Otázka za pět milionů, kterou dostal, měla filmové znění: „Plakát, kterého filmu byl v roce 1997 při aukci vydražen za 453 tisíc dolarů?“ Správná odpověď byla Mumie (1932). [Zdroj: Nova.cz] (boni)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama