Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 17. stolení vypukla v Anglii revoluce, která se rozrostla v občanskou válku. Po porážce královských vojsk byl popraven král Karel I. a moci se ujal parlament v čele s Oliverem Cromwellem. Během těchto bouřlivých roků se odehrává příběh Angelicy Fanshaw. Královské gardy ji připravily o manžela a nyní bude muset bojovat sama za sebe.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

bassator 

všechny recenze uživatele

Během krátké doby jsem viděl velmi podobný film Spiknutí střelného prachu a nevidím v těchto snímcích velký rozdíl. Jen samá zrada, intriky, člověk se zase pomalu ztrácí v ději... Jen tu je navíc "pár" čestnějších postav, které obětují i vlastní život, které Spiknutí... postrádá... - 1. část - 13. 1. 2011 - 40% + 2. část - 13. 1. 2011 - 40% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je tahle minisérie (nebo film, chcete-li) docela nuda. Jenomže nuda zasazená do atraktivního prostředí, jedné z nejzajímavějších dějinných ér Anglie (trestuhodně nevyužité) a samozřejmě parádně vypravená a obsazená, přičemž zde excelují sice naprosto všichni, ale zejména John Simm nebo Capaldi v pohříchu malé roli. Jinak je to ale víceméně slaďárna plná intrik, vášně, zrady a takových těch věcí. Prostě fakt ta Angelika po anglicku. Sice se to místy vleklo, tři hodiny jsou na tuhle látku fakt hodně (což myslím tak, že je to zaměřené jen na osudy jedné ženské), ale vcelku se to dalo, zklamán rozhodně nejsem. Na průměr to nakonec není, to je zase málo. Ale není to pro každého a v tomto případě to ocení spíše ženy. 70 %. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Tak tahle Angelica byla tedy opravdu femme fatale... :-)) Po prvním díle bych byla ochotná jít i na pět *, ale druhý byl nejen dost složitý, ale navíc měl zcela šílený závěr, který mohl mít reálnou oporu jen v Cromwellově podpisu. Jinak celkem ok, podle mě lepší než některými komentáři zmiňované Spiknutí střelného prachu, kde se ten druhý díl (o Jakubu Stuartovi) zvlášť nepovedl. A nudit, jak tady někteří píšou, mě minisérie taky nenudila, naopak docela mi zpříjemnila nedělní odpoledne, zejména pak její první díl. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Angličani si chtěli natočit Angeliku, a tak to udělali. Jenže po svém. Místo hýřivých paláců, luxusních šatů a vůbec kýčovitě barevné nádhery, dosadili nenápadné anglické stavby a zelený pažit. Stejně tak hlavní postava v podání Andrei Risenboroughan se v ničem ani nepřibližuje Michele Mercierové. Zatímco ona byla vyzývavá orchidej, její anglická nápodoba je jen skromná čajová růžička krčící se v křoví. Jinak ale příběh zůstává v základě stejný – krásná dívka ve víru mužských náručí a politických bojů a láska ke zjizvenému muži. Bylo pro mě obtížné rozlišovat jednotlivé náboženské frakce, které vznikaly za Cromwella, což ještě ztěžoval fakt, že hrdinové mezi nimi různě přebíhali. ___ Výprava je kvalitní a příběh přiměřeně romantický. Prostě: dá se. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Už mi začíná bejt na blití z toho, že i film o tak zásadním momentu, jakým byla poprava krále a následná vláda Lorda protektora, musí být idiotsky zaobalen v pofidérní romantickou baladu, a příběh, kde ženský element hrál asi tak zásadní roli, jako v klipech Pet shop boys, byl celý nadepsán i odvyprávěň onou ďáblovou děvkou. Prosím pěkně, až budu chtít vidět dokument o horečce omladnic, či skupinové porno, pak se budu nervózně tázat po hereckém obsazení něžného pohlaví, ne ale v historických dramatech o politice, stínání hlav apod. Příběh nesoucí podobnost například s francouzskou revolucí, kdy revolucionáři posléze samotní zabředli v opium moci jimi svržených, a končili rukou stejného mistra popravčího, se měl vydávat právě po této ústřední linii vývoje postav, jako tomu bylo u Dantona. Téma v britském příspěvku historii bylo dost silné na to, aby ho zhyzdili červenou knihovnou a vejšplechty o lásce. Obětmi feministicky laděného autora námětu se opět stala dvojice Fassbender, West, podobně jako v Centurionovi. Zde alespoň hlavní hrdinka nemáchala kyjem, ba ani mečem, jen si jednou vystřelila z pistole. O to víc ale škodila jen svou přítomností a roli vypravěčky. Opět u mě West přejel Fassbendera a všechny ostatní, ten chlap má ksicht a charizma vyjimečné rázovitosti. 60% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (5)

  • Film byl původně natočen pro britskou veřejnoprávní televizi Channel 4 jako čtyřdílný projekt. Později došlo ke spojení a byl vytvořen dvojdílný televizní film. (Terva)
  • Snímek měl premiéru na filmovém festivalu v Chicagu, kde získal Stříbrného Huga za nejlepší miniseriál roku. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe. (Terva)

Reklama

Reklama