Reklama

Reklama

Zahrajte mi "MISTY"

  • USA Play Misty for Me (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Clint Eastwood ve svém režijním debutu o psychické posedlosti ztvárnil i hlavní roli diskžokeje Davea Garvera, který má v místním rádiu vlastní show, v níž posluchačům předčítá básně, vypráví o svém životě nebo hraje na přání. A pravidelně každou noc mu telefonuje obdivovatelka s přitažlivým hlasem a žádá, aby jí zahrál skladbu Misty. Když se se svojí fanynkou Evelyn Draperovou (Jessica Walter) náhodně jednoho večera setká v baru, prožijí spolu krátký románek. Dave se ale po čase rozhodne jejich vztah ukončit a to i protože se plánuje vrátit k bývalé lásce, jenže Evelyn to tak nebere. Je schopná a ochotná dožadovat se Daveovy lásky i s nožem v ruce a brzy se všechno a všichni v Daveově životě stane potenciálním terčem Evelynina teroru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1971 bol americký herec Clint Eastwood už celosvetovo uznávanou a obdivovanou filmovou hviezdou. Mal na svojom konte nejednu výraznú úlohu. No v tomto roku sa prvý krát posadil aj na režisérsku stoličku. Debutoval ako filmový režisér. Natočil snímok "Zahrajte mi Misty" (Play Misty for Me). Stvárnil v ňom i hlavnú mužskú postavu. Zahral si rádiového disdžokeja Davea Garvera, ktorý sa zapletie so svojou oddanou poslucháčkou a fanynkou Evelyn Draperovou. Prežijú spolu krátky vášnivý vzťah. Keď sa ho však Dave bude snažiť ukončiť, narazí na temnú stranu povahy Evelyn. Tá nechce za žiadnu cenu akceptovať, že by sa mali rozísť. Začne robiť Daveovi zo života peklo. Prvý režisérsky pokus Clinta Eastwooda dopadol nad očakávanie dobre. Tento dramatický stalking thriller odštartoval jeho úspešnú režisérsku kariéru. **** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný komorní thriller o jedné písni, vražedné obsesi a kuchyňském noži a Eastwoodův režijní debut. Neupírám snímku tísnivou atmosféru podpořenou působivým výkonem Jessicy Walter v roli šílené Evelyn, nicméně ta nevykompenzuje prostinký, od začátku snadno předvídatelný scénář a natahovaný děj. Nechápu tedy dost dobře to vysoké hodnocení zde i na IMDb, obzvlášť když na stejné téma existuje mnohem lepší Reinerova MISERY NECHCE ZEMŘÍT. Ve vedlejší roli barmana Eastwoodův dvorní režisér Don Siegel, se kterým natočil ve stejném roce DRSNÉHO HARRYHO, kde mimochodem naleznete na MISTY narážku - když Harry překazí bankovní loupež, hádejte, co zrovna hrají v kině naproti? ()

Reklama

gumli 

všechny recenze uživatele

Prvý film Clinta Eastwooda ako režiséra.A treba dodať,že sa jedná naozaj o veľmi dobrý film.Sám Clint Eastwood tam hraje hlavnú úlohu.Trocha zmenil imidž a miesto kovboja hraje diskžokeja v miestnom rozhlase.Čiže koňa a pušku vymenil za mikrofón,gramofón a magnetofón.Iste je dobré mať mladé fanynky,to určite človeka povzbudí.Ale fanynka Evelyn je neobyčajná obdivovateľka diskžokeja Davea.Ten 100 krát oľutoval deň,keď si s ňou začal.Evely má totiž extrémne desivý charakter,nie je totiž normálna,je to prípad pre psychiatra.Aj keď nie dokonalý,ale celkovo veľmi dobrý film. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Trochu se to táhne, ale atmosféra je super, divák se doslova ponoří do mysli hlavního hrdiny a spolu s ním je zaskočený tím, co se stalo, a děsí se, co přijde dál. Typický chladný styl Clinta Eastwooda - režiséra se projevil už v jeho debutu a za těch několik lekaček ho fakt nemám rád, protože jsem nadskakoval v křesle. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pobřeží slunné Kalifornie v doznívající éře květinových dětí je atraktivním dějištěm dramatu, postupně měnícího se na drsný psychothriller. Clint Eastwood v nezvykle nefrajerské roli hrající a stejně tak netradičně hitchcockovsky režírující (navíc debutující) rozhodně nezklamal. Mezi nejlepší eastwoodovky, ani mezi špičky žánru bych MISTY sice neřadil, ale nadprůměrná podívaná to bezesporu i po letech je. 75%. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Tímto filmem si Clint Eastwood splnil svůj sen, stal se konečně i režisérem. „Myslel jsem, že to zvládnu natočit. Vybral jsem si skromný film, jen s několika herci a tak v tom nebyl z hlediska produkce žádný větší problém.“ (ClintEastwood)
  • Režijní debut Clinta Eastwooda. (D3VIL)
  • Vzhledem k absolutní volnosti poskytnuté Universal Pics. Eastwood předstihl očekávaný konec natáčení o čtyři dny a ušetřil $50,000 z rozpočtu. (D3VIL)

Reklama

Reklama