Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

Asenath 

všechny recenze uživatele

Zajímavá pohádka. Spíše příběh. Závěrečná scéna na mostě na mě trochu působila jak z nějakého fantasy filmu. I drak byl povedený. Mít tato pohádka větší rozpočet, byla by to pecka, jelikož slušný potenciál to mělo-neokoukaný děj, zasazení do středověku, točení v krásných exteriérech..ale bohužel to nemělo patřičné grády. Spoustu zdlouhavých zbytečných záběrů, malé děti toto opravdu nemohlo bavit. Navíc mi silně neseděl představitel právě onoho ztraceného prince. Naproti tomu ostatní herci perfektní, zvláště Petr Štěpán. Něco málo tomu zkrátka chybělo, aby to bylo alespoň na čtyři hvězdičky. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Někdy mám pocit, že tyhle viditelně nízkorozpočtové pohádky jsou mnohem lepší, než ty s rozpočtem větším, které se mohou pyšnit velkým komparzem, lokacemi, kostýmy, technickým zpracováním a dalším, ale chybí jim sympatické postavy a zajímavý příběh. Jasně, i tady je pointa příběhu jasná tak od 5. minuty filmy, ale Petr Štěpán se do hlavní role vážně hodí, Barbora Mudrová je krásná princezna, Vladimír Marek vizuálně děsivý záporák, a příběh tak příjemně plyne, a vzhledem k úsporné délce bez větších zpomalení, že tahle pohádka prostě baví. Pochválit lze taky dobrý výběr lokací a práci s kamerou, která krásně představuje naši krajinu. Škoda toho podivného prince (herec i postava) - kokota, který by potřeboval spíš par facek. Na sváteční dopoledne (odpoledne) po vánocích film jako dělaný. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková nijaká pohádka, která obsahuje pobíhání po lesích, schopného trpaslíka, neschopnou čarodějnici, mrtvolu draka, velké množství tmavých ponurých záběrů a nepočetný kompars, který si hraje na velké vojsko. Celkem dobrý námět, ale téměř amatérské zpracování. Výsledkem je dílo, které je pro malé děti málo srozumitelné a pro ty větší málo zajímavé. ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Mně se tato pohádka líbila, po dlouhé době opět slušně a zajímavě natočená česká pohádka, která není nudná, není zdlouhavá, není praštěná! Dosti si zde pohráli s krásnou krajinou a někdy zastiňuje vše okolo, ale to už je detail. Drak nevypadá jako vycpaná figurína ( což beru jako velké plus, děsila jsem se toho až se drak obejví, co to zase bude za šaškárnu, ale byla jsme příjemně překvapena). A hercio hráli věrohodně. Nenadchlo mě to, ale líbila se mi! ()

otík 

všechny recenze uživatele

Natáčeno na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. Slušně výpravný středověký příběh z doby rytířů, čarodějných intrik a rytířské ctnosti. O pohádku jde kromě prvních scén, kde je hospodská rvačka, zbytek ale je opravdu pohádkový. Uvidíme nejlepšího draka ve filmové historii a projdeme se spoustou tajných chodeb. Dobrá, spíše nadprůměrná pohádka s výpravnou hudbou, dobrými rytířskými souboji a pěknými exteriéry. Hudba: Václav Vondráček & Boris Carloff ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)
  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)

Reklama

Reklama