Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a dosti nudný remake, který se svým příběhem měl ale radši zůstat v 80. letech, stejně jako hlavní představitel hrající si na Travoltu. Příběh o prdelákově, ve kterým se nesmí tancovat a zpívat už dneska asi moc lidí žrát nebude. Zvláště, když je tady toho tance minimum a postavy jsou naprosto nesympatické. Dennis Quaid už by se měl naučit vybírat role a Andie MacDowell jsem tu málem nepoznal. Ale aspoň, že ty songy jsou celkem fajn. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

No panečku.. Ľudia od kástingu majú asi silný zmysel pre humor. Na place trsalo viac čiernych zadkov než v Cotton clube a tí nečierni vyzerali, akoby práve odbehli od okopávania zemiakov. Najviac mi však prekážal výber farárovej dcerušky. Vypadala ako rajda, chovala sa ako rajda a každým gestom si koledovala o výprask. Takže keď ju ten šohajek prepleskal, ani mi jej nebolo ľúto. Hlavný rebel Kenny sice nebol úplne nepozerateľný, ovšem čo sa tancovania týka, Bejknovi nesiahal ani po členky. Průserové bolo hlavne jeho epileptické vystúpenie v továrni. To sa naozaj považuje za tanec? A ani ostatné mládežnícke tanečky ma nenadchli. Pripadali mi nevkusné, buranské a veľakrát oplzlé. Takto nech si tancujú decká po tme na ulici a nie vo filme. Asi mám už kapánek zastaralý vkus, ale toto naozaj nepovažujem za kultivované trsanie. Jediné, čo potešilo moje sklamané srdiečko, bola prítomnosť kaubojského Tellera. Tanečne to síce moc nezachránil, ale aspoň som mala koho očumovať. Inak to bol pre mňa dosť spackaný remake bez atmosféry a so závodom s autobusmi miesto traktorov. Ach jaj, zlatá Bejknovic banda. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to remake a nic jiného. Jsou zde skutečně všechny scény v podstatě stejné, jen jsou trochu modernizované, ale není zde žádné dějové překvapení, mnoho scén se doslova opakuje, akorát s jinými herci. Vlastně nechápu, jaký je smysl takového díla. Dobře se na to kouká, ale prostě to je jen novější kopie, nic navíc. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Takže je tu další teenagerovský cool taneční slaďák, další re-make a další americká šaškárna. Tohle všechno FOOTLOOSE je a nečekejte tedy nic originálního. Film je příběhem kluka, který se ocitne v malém městečku, kde je díky tragické nehodě v minulosti zákaz "hlučného" života. Žádná hlasitá hudba, pobuřující tanec, zapomeňte na maturitní ples aj. Prostě dokonalé slušné městečko :-D. Už tohle je základ pro tu nejabsurdnější podívanou. K tomu přidáme šviháckého chalana, z kterého si všichni ve městě samozřejmě zase sednou na zadek, uloví tu nejvíc sexy kočku, natře to nejdrsnějšímu frajírkovi v "drsných" autobusových závodech a nakonec dokáže nemožné a ve městě se opět může tancovat (alespoň na jeho kraji). Tance jsou přesně půl na půl, je tu mnoho stylů, ale nejvíc mě zaujala hromadná country tancovačka (country moc nemusím, ale ty americké hromadné tancovačky jsou pecka). Co mě štve je ta naivní a cukroušská atmosféra. Vždy když začne nějaký tanec, tak to jde jen pár vteřin, pak se z toho stane klasická novodobá sexistická objížděčka těl. Sexy kroucení prdelkou, zpocený - tady až přeolejovaný těla, hubený bříška aj. Rád se podívám na pěkný baby, ne že ne, někdy víc, než je milé. I tak ale nemám rád tyhle filmy pro náctiletý, co jsou postavený jenom na tomhle. Chápu, že dnešní puberťačky jsou hotový z přihřátých metroušů s nagelovanými vlásky, barevným svetříkem nebo tričkem a vystrčenou přezkou u pásku....stejně jako kluci z umělé krasavice, navíc upravené tak, že snad filmaři trávili víc času prací na jejím těle, než filmem samotným (ty křiklavě zelený oči někde na začátku, to byla síla :-D). Řekl bych si klidně i "fajn, tak jde to no", ale těch vražedných 113 minut, to je ten největší hřebík do rakve tomuhle filmu. Splácat natahovaný dialogy o prdu se slaďoučkýma tanečkama, to se fakt nepovedlo...Dal bych normálně asi 3 hvězdy, ale muselo by to být alespoň o 20 minut kratší ;) ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Určitě existují lepší i horší filmy s tematikou tancování, ale v rámci tohohle subžánru se podle mě jedná o lehký nadprůměr (i když musím uznat, že jsem jich zase tolik neviděl). Bohužel u mě nové Footloose strádá hlavně díky hlavnímu hrdinovi, který mi nepřišel moc sympatický. Taky časové zasazení mi přišlo dost divné - hudba, kostýmy, účesy, to všechno je docela oldschoolové, na druhou stranu tam poslouchají v autě písničky z mp3 a reverend v kostele káže o internetu. Pro milovníky podobných filmů je to určitě povinnost, pro nás ostatní, jednou pustit a dost. 5/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Vo filme si Ariel (Julianne Hough) vyzlečie tričko, aby odštartovala autobusové derby. Rovnakým spôsobom mala v pôvodnom scenári k originálnemu Footloose (1984) odštartovať preteky traktorov. (Arsenal83)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 2011 v Austrálii. (Varan)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama