Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film, který svou náladou silně připomíná jiný životopis: Edith Piaf. Jenže scénář je banální historkou z červené knihovny o ženě mezi dvěma muži, z nichž jeden si ji nemohl vzít a druhého si zase nechtěla vzít ona. Jinak je to slušně natočené, výborně zahrané (nejen Audrey Tautou, ale i oba pánové) a hraje k tomu krásná hudba Alexandre Desplata. Pokud ale neulítáváte na dámských kloboucích, tak vás to nejspíš dvakrát nenadchne. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Chanel je pro mě opravdu pojem a i když pochopitelně nemám na jejich oblečky (a i kdybych ty peníze měla, asi bych je za hadry nevyhazovala), je to prostě moje vlna a veliká inspirace, která nikdy nezklame. Takže jsem se pochopitelně moc těšila, protože kromě domu Chanel mám ráda i Audrey Tautou a věřila jsem že tento snad životopisný film převálcuje tu nudu s protivnou a doslova buranskou Bobulovou na celé čáře. O to víc jsem zklamaná a v hodnocení více nekompromisní. Udělat něco blbě poprvé je blbý, ale udělat blbě něco i potom, co už odstrašující příklad poskytnul někdo jiný, to je fakt trestuhodné. A to platí jak v životě tak speciálně pro tento film. A Audrey Tautou se mi tu nelíbila ani vizuálně, ani herecky. Opravdu byla Coco Chanel tak zahořklá, otrávená a bez šarmu? Tomu nevěřím. ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Hrozně unylá ,okleštěná autobiografie Coco Chanel, kterou ztvárnila Audrey Tatou mezi dvěma muži, jednoho nechce a druhého nemuže mít, nijak oslnivé výkony od pánů . Bez jiskrného náboje, na který jsem pořád čekala a nic. Vyloženě špatný scénář, těžko říct co si o tom myslet. Z jejího tvůrčího invenčního období se defakto nedozvíme nic. Sama si nemyslím, že celý její život byl vyloženě extravagantní, ale tohle pro mě opravdu byla bída. Škoda toho převelice zprzněného dílka, takhle zpracovat téma Coco je pro mě osobně nuda a hrůza.To mě opravdu mrzí, protože jsem se moc těšila. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

CINESTAR 5.7.2009 - Nebylo to technicky špatně natočené, i herecky zvládnuté hlavně ze strany Audrey Tatou. ALE je to asi nejhorší životopisný film co jsem viděl. Všechny události ve filmu by měly být zhrnuty do asi 45ti minut a zbytek věnovat opravdu zajímavým částem života Coco. Její úplný začátek tam vidíme, ale vše je jaksi na pozadí romance, které je věnováno až příliš místa. Kdyby to nebyl životopis, bylo by to o fous lepší. Ale protože to životopis je tak slabé 3*. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O módu se zajímám asi tolik, co o kvantovou fyziku (takže vůbec). A přesto mě tento film dokázal na celých 105 minut zabavit. Co si budeme namlouvat, je to především zásluha Audrey, která nějak odmítá stárnout (nebo má hodně dobrý make up) a Alessandra Nivoly (kterého jsem si stihl oblíbit v minisérii The Company). Je fakt, že prvních 40 minut mi přišlo jako hodina ("cože, to uplynulo jen 40 minut?!" jsem si říkal) ale pak mi ani nepřišlo, že uplynula další hodina a byl konec. Navíc takhle nějak by se měly dělat všechny biografie známých osobností. Abych i já, který o Coco nic neslyšel, ale znám značku Chanel, ji trochu poznal. Solidní tři hvězdy s tím, že pokud pro vás móda znamená něco víc, připočítejte si k mému hodnocení jednu až dvě hvězdy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)
  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama