Reklama

Reklama

Trosečník

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2006, 14x54 min

Obsahy(1)

Soutěž TV PRIMA s moderátorem Markem Vašutem. Šestnáct odvážných trosečníků svádí boj se sebou, svými protihráči a s přírodou celý jeden měsíc na opuštěném ostrově. Tato reality show se natáčela 50 km od Panamy v souostroví v Tichém oceánu. Ostrovy jsou obydleny divokými zvířaty a spoustou druhů hmyzu. Prostředí je velkým testem pro psychické a fyzické možnosti soutěžících. Výherce získá 5 000 000 Kč. (duklak2)

(více)

Recenze (96)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Paradoxně jsem tenhle pořad viděl dřív, než originál, proto hodnotím poměrně vysoko. Dnes když odkoukávám 29. sérii musím konstatovat, že je to proti Survivoru opravdu zoufalství. Vašut se snaží zoufale kopírovat Probsta, ale na rozdíl od něj se snaží zviditelnit především sám sebe, nikoliv soutěžící. Soutěžící jsou nezajímavý protekční odvar a ve všem ostatním je vidět zoufalý nedostatek peněz. ()

agent_barton odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tento počin evidentně televizi Prima nevyšel podle představ (upoutávky před začátkem vysílání byly asi tím nejlepším co tato verze mohla nabídnout). A dokonce se jí i povedlo původní značku znesvětit. Pokud by tuto trapnou parodii na survivora (jinak se to snad ani nedá nazvat) viděli američtí producenti v čele s Jeffem Probstem, nedivil bych se, kdyby na Primu podali žalobu. ()

Reklama

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Trosečník s Vašutem mě v základu nijak nepohoršoval. Dokonce mě zezačátku i bavil. Průšvih podle mě byli soutěžící a jejich podmínky. I když se nadávalo na nedostatek spánku či déšt, nebylo toho moc z žití na ostrovech ukázáno. No a druhá věc, tenhle pořad bohužel vůbec nebyl o výdrži nebo inteligenci...je pouze o intrikách. Vyřazování nejsilnějších hráčů v polovině hry vedlo k tomu že v druhá polovina hry byla už pouze o souboji manažerů a manažerek co stěží umí na špejli opéct špekáček. Logické právo silnějšího je přehlušeno ženskou aliancí která eliminuje všechny schopné a férové jedince. Martin a Lukáš co udělali maximum pro to aby jejich tým vyhrál jsou pro mě vítězové. V tom, že vyhrát může jen bezcharakterní a neschopný jedinec vidím základní fail této soutěže, je jedno jaké verze. Tady si to aspoň slabší tým řádně vyžral, v Americe se při problému svévolně michají kmeny. Kdo chce vidět nejhorší případ, nechť shlédne první dva díly americké Panamy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To se hodně nepovedlo... S originálem to nemůžu, vlastně to ani nelze srovnávat. Za celou soutěž se nic neděje, souboje o imunitu jsou udělány dost, ale fakt dost špatně (hraní karet, apod...). Kdybych měl popsat celé dění, tak ani nevím přesně jak... Máme zde modré a červené. Červení neustále všechno vyhrávali (protože měli dva silné soutěžící: Martina a Franka), zatímco modří vše prohrávali a tak museli vyřadit skoro celý kmen. Soutěžící stojí za prd, všichni to berou jako nějakou dovolenou. Červení nebyly moc výrazní, u modrých se ale někdo zajímavý našel - Lukáš, kterého štvalo, že neustále modří prohrávají a Otto, který se snad jako jediný se snažil ulovit něco k jídlu (o které nebyla nouze, protože všude bylo plno jídla a pocity hladu zde neměl snad nikdo), zbytek kmene to bere jako dovolenou. Otta vyřadili před sloučením a Lukáš šel při sloučení jako první - takže tu zde nebyl nikdo, komu by se dalo fandit. Celou soutěž vyhrála totální kráva, která si na ostrov vzala řasenku a když byla ještě u modrých, neudělala pro kmen nic potřebného. Vašut jako moderátor se snaží (i když ten výsledek taky za moc nestojí). No nic, teď uvidíme, jak dopadne Robinsonův ostrov, protože Trosečník nestál za nic. Ta hvězda je za Vašutovu snahu, Lukáše, Otta a pár záběrů z Panamy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Než tahle soutěž začala, tak jsem se tam chtěl mermomoci přihlásit. Když jsem to potom viděl v televizi, byl jsem rád, že tam nejsem. Kdyby mě totiž po dvacetijedna dnech vyhodili kvůli tomu, že si vytáhnu krátkou sirku, tak Vašuta na místě zabiju. Některé soutěže se jim docela povedly ( zvláště ke konci), ale jinak to byla bída a tragédie. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení, soutěže a vše ostatní měla v reality show na starosti švédská firma, která zajišťovalá zázemí a potřeby nejen pro Čechy, ale i pro ostatní země, které v té době na ostrovech natáčeli svého Trosečníka. [Zdroj: survivorweb.cz] (mentos.)
  • Marek Vašut původně roli moderátora odmítnul. Když se ale dověděl, že se bude natáčet na Perlových ostrovech, nabídku přijal. [Zdroj: kdoprezije.blog.cz] (obivan568)

Reklama

Reklama