Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

M0NCA 

všechny recenze uživatele

V rámci škatulky "jakýkoliv hudební počin ze střední" určitě nadprůměr. Tenhle čas od času vtipný, čas od času milý a čas od času nesnesitelný outsider má čas od času mimořádně vybraný hudební vkus, vzápětí ale holduje naprosto šílené tuctové hudbě o jakýchsi rytířích a teplém objetí. Chvílemi se vám chce tleskat, že mají konečně puboši kvalitní hubení film s docela roztomilou citovou zápletkou, hned na to se vám chce zvracet ze všeho toho teatrálního patosu. Nevyrovnané jako duše cílové skupiny... Třetí hvězda za Bowieho. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Já bych v tomto případě nebyl tak přísný. Film je určen především pro mladé publikum a tomu je podřízena (ne)sofistikovanost scénáře. Cílové publikum by mělo být spokojeno. Já bych v mladším věku byl, protože Rock ze střední nabízí příjemnou hudbu, nenásilnou vztahovku, jednoduché emoce a především má schopnost vyvolat příjemné chvění u srdce. Ještě mé soukromé plus: Vanessa Hudgens je slaďoučká. 70% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"MIlý Davide Bowie, jak říct Pinocchiovi, že z něj opravdovej chlap nikdy nebude ??" ;) Asi nejpovedenější Graffův počin staví na báchorce "jak typický looser došel svého štěstí", mocně připomíná Blackovu Školu ro(c)ku, ale za mě působí jednoznačně méně otravným dojmem hlavně díky Lise Kudrow, kterou ač jsem dlouho nikde nepostřehl, svůj komediální talent neskryje, a roztomilé Vanesse Anne Hudgens. Na ni i Alsyson Michalka se jistě lépe kouká, než na šíleného tlustoprda Jacka Blacka..;) To s nevěrohodným Connellem jsem měl o poznání větší problém !! Bandslam se nedokáže vyhnout nutné teenagerovské šablonovitosti i spoustě klišé, ale ani chvíli nenudí, dokáže se dělat dostatečně překvapivým filmem, v rámci žánru, a když nakonec dojde i na Davida Bowieho, byť jsem od alternativní variace Hannah Montana vůbec nic nečekal, jsem spokojen.. Mám rád ska, ani přeslazený popík mi nevadí, a tak jsem si nakonec tu pecku Everything I Own parádně užil. ;) [ Dabing 5/10 ] Slušná práce AW Studia Praha, jen mám problém se zbytečným a tupě prvoplánovitým překladem ( třeba hudebních skupin ), potěší tradiční spojení Kudrow, Jachnická. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl. já nevím, jak to popsat, slovo cílevědomý jej moc nevystihuje, ale například slova nemůžu dál, jdu dál, jej vystihují naprosto skvěle. I když to neměl v životě lehké a je jej obrazem všech. Když potom nezvítězí, nikdo si z toho hlavu nedělá, proč? Protože všichni vědí, kdo je tady nejlepší, no přeci - nemůžu dál, jdu dál. A o tom to je, o překonání několika nových překážek, kterých neubývá, když překážku překonají, objeví se další. A i když někdo nevyhraje soutěž, zjistí, že ji vlastně nepotřebuje, protože důležitý je názor lidí - posluchačů a ne ten, který má porota. Tenhle film naprosto přesně ukazuje, jak se dokáže dát dohromady skupina lidí, jen díky jedinému cíli, a to vyhrát, ze skupiny lidí se stanou přátelé a o tom to je, o přátelství, kterým všechno skončí. Tenhle film doporučuji na zahnání dlouhé chvíle a na odreagování, které člověk čas od času potřebuje. ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Je od Disney Chanellu hezké, že se snaží přiblížit kvalitní a normální hudbu přiblížit mladým generacím, ale jak to tak můžou brát vážně, nebo si toho vůbec všimnout, když pak vypustí popárny jako High school musical nebo Camp Rock? A když v tom filmu ani nenaznačí, kdo byly ty důležité kapely, nebo dokonce i David Bowie (u kterého opravdu nechápu, jak se mohl s tímto projektem zahazovat), jak se o to můžou pak náctiletí zajímat? Oni to potřebují dostat naservírováno před čumák, jinak je to zajímat nebude. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Ačkoliv je celá skupina složená ve filmu ze středoškoláků, jediným středoškolákem byl Charlie Saxton. (Avalon820)
  • Všechna hudební čísla jsou náhrána a nazpívána herci až na kytarové party Vanessy Hudgens a Scotta Portera a klavírní pasáže Lisy Chung. I přesto, že se Vanessa a Scott naučili, jak zahrát své songy, nakonec vše za ně nahrál kytarista Jason Mozersky. (becki_tu)
  • Konečné obsazení rolí se hodně lišilo od původních představ filmařů. Bena (Scott Porter) si měl zahrát Cody Linley a Willa (Gaelan Connel) zase Liam Aiken. (Avalon820)

Reklama

Reklama