Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Oh no, one more stupid highchool movie about getting laid and I'm gonna kill myself. A zkuste mi někdo říct, že to je o něčem jiném. Jasně, je to moje chyba, že jsem se na to vůbec díval ale proboha, že to vůbec ti lidi mají zapotřebí točit tyhle shity. No nicméně na cílovku (jak to tak vypadá moje třináctiletá sestra do ní patří) to funguje a ta hudba nebyla zase tak špatná, tudíž ty dvě silnější hvězdy si to asi zalouží, krom toho jsem si teď vzpomněl, že taky existuje hrůza jménem High School Musical a to je teprv peklo. Rock On - 45% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod musim říct, že poslouchám hard rock a ty nejtvrdší odnože metalu. Ovšem nemůžu si pomoct, ale tohle dílko se mi ukrutně líbilo. Ano, muzika je tu relativně dost do popu, ale ruku na srdce, film o death metalu by asi moc šancí na komerční úspěch neměl. Takže chápu tohle zjemňování rocku. Humor je tu braný s evidentním nadhledem a to plně kvituju. Příběhová linka se sice může zdát klišovitá, ale to jak je film pojat, mi většinu klišé neutralizoval. Obsazení je dle mého názoru geniální- Gaelan Connell táhl svoji káru bez klopítání a přestože podobné typy ve filmech většinou nemůžu vystát, on mi vubec nevadil. Lisa Kudrow zahrála svůj part matky také bez zaváhání a role jí bezpochyby sedla. A nakonec si musím nechat Alyson Michalku a Vanessu Hudgens- ty holky byly herecky skvělé a eště u toho krásně vypadaly. Vážně nedokážu říct, kterou z nich bych si vybral, zamiloval jsem se do obou. Sex ve třech to jistí. 80 % Oblíbená část- "proces" prvního Willova políbení Sa5m ()

Reklama

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Asi jediná normálna teen hudobná komédia, kde nemali všetci oblečené pastelové tričká a nenacvičili spoločnú choreografiu s gitarami a dokonca tu ani nebola bohatá mrcha s nejakými mrchovskými posluhovačkami... namiesto nich tu bola veľmi dobrá hudba (nie v štýle "mám záverečné dojemné vystúpenie a všetko mi ide z playbacku" :D), za ktorú má film u mňa 1* naviac, príjemné postavy a dosť vtipná Lisa Kudrow ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prijemna hudebni party ze stredni. Palec nahoru za Lisu "Phoebe" Kudrow v roli cool matky, peknou Vanessa Anne Hudgens a cameo Davida Bowieho, ktere bylo jasne hned od zacatku co film zacal hlaskou "Dear David Bowie..." a pozor, herci si skutecne zahrali a zazpivali sve hudebni performances live. 6/10 ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Tady ty teen-band movies mám moc rád. Je to taková moje skoro guilty-pleasure. A když to brkne na tu pravou rockovou stunu (a je jedno jestli ze strany indie scény, několikátého oživení ska a nebo Davida Bowieho), tak mě to potěší ještě víc. Ale k Bandslamu jsem přistupoval s nedůvěrou... přeci jen Vanessa Hudgens z "Disneyeho kolekce hvězdiček", mnou ne až zase tolik oblíbená Lisa Kudnrow a taky "nějaký týpek", zoufalého vzhledu nebudící moc úvodní sympatie. Ale o to víc jsem byl překvapen, když se další z Disneyovských hvězdiček ukázala v pozitivním světle, našlápnuto se odtrhnout od předchozí tvorby a pomalu si udělat vlastní jméno a místo. A Lisa Kudnrow, poprvé po dlouhé době, jako svobodná starostlivá matka (té Feebee pachuti už se asi nikdy nezbaví, ale co...) mi nebyla kupodivu proti srsti. Hlavní hrdina je hlavní hrdina, moc mě neuchvátil, ale zde splnil svůj účel na 100%. A když už jsem u toho osazení, tak největší oříšek byla Charlotte. Alyson Michalka - tvář a hlas sakra povědomé, ale filmografie zeje celkem prázdnotou... až během psaní tohoto komentáře mi to došlo, rána jak facka - Aly & AJ! Co dodat. Jak Vanessa, tak Aly mají nepochybně hudební (nehledě na vizuální) kvality, a tak potěší, že ta hudba není úplný zákulisní konstrukt do kterého jsou herci navlečeni. Co se týče filmu - Vidět takovouhle sestavu, ještě k tomu říznutou (nyní již celkem populárním) indie-rock stylem, v pro tento žánr předlouhých 111 minutách, bylo pro mě celkem překvapení. Naštěstí velmi milé. Není to žádný průkopnický snímek, spíš tak na sobotní klidný večer doma. Ale když vezmu potaz hudbu, co mě těšila, dobu, co mě nenudila ani okamžik, příjemně a nevyhroceně zpracovaný žánrový vzor příběhu (od začátku do konce, často to vypadá že dojde na další klasické klišé, a nakonec je tomu poněkud jinak, potěší), velmi padnoucí obsazení a jako perličku závěrečná píseň, která mi místy připomněla počátky No Doubt, si u mě zaslouží, obzvlášť v rámci žánru, jediné. Plný počet hvězd. Za snímek, co si na nic nehraje a dá ze sebe víc, než na co vypadá. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Když byla Vanesse Anne Hudgens namísto role Charlotty nabídnuta role Sa5m, zvažovala odstoupení z projektu. (Karlos80)
  • Todd Graff trval na tom, že herci si musí odzpívat a odehrát včechny písně sami (kvůli realističnosti). Proto se také museli všichni herci začít učit hrát na hudbní nástroje. (Avalon820)
  • Všechna hudební čísla jsou náhrána a nazpívána herci až na kytarové party Vanessy Hudgens a Scotta Portera a klavírní pasáže Lisy Chung. I přesto, že se Vanessa a Scott naučili, jak zahrát své songy, nakonec vše za ně nahrál kytarista Jason Mozersky. (becki_tu)

Reklama

Reklama