Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem mladé ženy Kristen (Amber Heard) uvězněné v ústavu, kde ji pronásleduje záhadný duch. Čím je hrozivá stvůra blíže, tim více si Kristen uvědomuje, že může být nebezpečnější než cokoliv, co si dokázala představit. (scifiboy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (190)

Marsik 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych mohl zkopírovat komentář uživatele "hous.enka", protože se vším co napsala, do puntíku souhlasím. Překvapuje mě hodnocení 53%, protože tento horor měl většinu prvků, které by kvalitní horor měl mít. Já byl příjemně překvapen nejenom závěrečným rozuzlením, ale filmem celkově - děsivá atmosféra, kvalitní lekačky, ponurý hudební doprovod v podání pana režiséra a u Amber Heard jsem se utvrdil v tom, že se příjemně dívá nejenom na její zevnějšek, ale i na její herecké umění. 72% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Carpenter sa po 9 rokoch (krátky zárez v seriály Masters of Horror nepočítam) od prúseru Ghosts of Mars (1*) vrátil opäť k hororu a ... opäť nepriniesol nič nové. Sto a šiesta variácia na film Identita (3,5*). Na dnešnú dobu už príliš omieľaný námet psychicky narušenej hrdinky bez štipky originality alebo akejkoľvek inovácie. Dementný scenár, ktorý bol napísaný na kolene asi počas filmu, len aby tam preboha boli nejaké diskusie. Napodiv však celkom slušne odsýpajúce a tú necelú hodinku a pol sa dá bez problémov vydržať. Kamera vytvára zaujímavé a stiesňujúce zábery a spolu s minimalistickou, ale fantastickou hudbou dokáže navodiť v pár miestach príjemnú hororovú atmosféru. Lakačky dopadli obstojne a maska ducha taktiež slušná. Ubíja to dementný strih, ktorý po pár sekundách usekne každú čo by len trocha zaujímavú scénu. Obvykle mi pri podobných hororoch nevadia herecké výkony, ale na Amber Heard aj napriek tomu, že to je kosť, sa miestami naozaj nedá pozerať (v Drive Angry aspoň behala v nebezpečne krátkej sukni, tu si ju „samec“ divák užije akurát s riflami nad pupkom). Osobne ma potešil skôr krátky výskyt Lindsy Fonseca zo seriálu Nikita, ale tá tu v podstate ani nemá čo hrať. Záverečná pointa tisíc krát videná inde ma aj napriek predošlým výčitkám potešila, pretože tieto psychické analýzy naozaj môžem ;) CELKOVO: 2,5* - Klišé strieda klišé a spolu stačí na ťažký priemer, ktorý neurazí ani nenadchne. Carpenter zaspal dobu a natočil horor síce bez štipky inovácie a so 100 krát ohraným príbehom a atmosférou, no napriek tomu slušne pozerateľný, aj keď na viac ako jednu projekciu to nebude ani omylom. ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

John s pravdepodobnosťou , ktorá u Mňa hraničí s istotu , už nebude Carpenterom , akým bol. Mizerná návratka do mentálneho inštitútu , ktorý zafungoval v mnohých snímkoch ďaleko viac ? To som teda nečakala...Nič origi / trendové FX / únavný ghost-huh motív.... Posledné výkriky , ktoré chválim je M. of M a účasť na projekte M.of H. S dobou nepohneš - tá pohne s Tebou. Je nevyhnutné preprášiť arénu a nahodiť borcov , ktorí to zvládajú aspoň so štipkou originality. ( je mi 1no že vystrelil M.M a Thing - z tej slávy sa dnes už neprežíva - ostáva už len zachovaná ) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Carpenter se vrátil po několika letech aby ukázal co je to horor. Bohužel on sám skončil na půli cesty. Ale začněme plusama ke kterým patří výborná hudba opět od Carpentera a prvních cca. 30 minut které nepostrádaly atmosféru a vizuálně byly moc pěkně udělané a to nemluvím o začátečních titulcích, nikdy mě snad takhle nezaujaly. Bohužel to je ale asi tak všechno co se kladů týče, ted je tu hodně nedodělků které mě netěší. Jako třeba naprosto debilní konec který jsem tipoval už od půlky filmu. Čekal jsem že se Carpi pochlapí a překvapí mě, bohužel se tak nestalo. Druhým výrazným nedostatkem jsou herci. Sice nejsou úplně špatní ale modelky dát do takovýhleho hororu se rozhodně nehodí. Fakt co se týče tohohle tak jsem byl hodně naštvanej, no a dalším nedostatkem je stereotypnost, celou dobu se řeší kdo? Co? Proč? A za celou dobu kromě konce se nic nedozvíme, takže plno scén je postavených pouze na lekačkách. Ward je rozhodně zklamání, kdyby to netočil Carpi tak bych to bral jako obyčejnej průměrnej horor, ted to beru jako průměrnej horor který neuvěřitelně zklamal. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejhubenější možná variace na námět Prokletého ostrova, jakou jde zfilmovat ve vodách áčkové produkce (slušní herci, kamera, zvuk). Horor, ve kterém nefungují lekačky a ve kterém až v závěru pochopíme důvod jeho šíleně děravé, divácký zážitek kazící logiky. A který vlastně ani v tom rádoby šokujícím závěru nepřekvapí. Protože jsme podobné pointy již viděli mnohokrát. Nejenom v Prokletém ostrovu. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Všetky herečky sa na tanečné scény pripravovali pomocou internetu, kde si hľadali svoje tanečné pohyby. (misterz)

Související novinky

Upíři (opět) podle Carpentera?

Upíři (opět) podle Carpentera?

07.06.2010

A s Hilary Swank v hlavní roli? Možná. Nedávno jsme psali, že Dario Argento připravuje další verzi Draculy, údajně věrnou předloze Brama Stokera. John Carpenter zřejmě natočí zmodernizovanou verzi… (více)

Hororové návraty

Hororové návraty

19.06.2009

Jedna klasika a jeden klasik brzy opět zčeří žánrové vody. Frankenstein a Carpenter. Ví se, že o svém pojetí slavného románu Mary Shelleyové sní Guillermo del Toro, minulý týden dokonce blouznil něco… (více)

Reklama

Reklama