Reklama

Reklama

V tomto filmu hraje Lee Marvin amerického gangstera, který z osobních důvodů přijíždí do Francie, kde přepadne banku. Při akci je zabito několik policistů i náhodných chodců. Na útěku před policií se schová v jedné zapadlé francouzské vesnici. Po čase však zjistí, že vesničané, kteří ho ukrývají, jsou velice divní a že mu od nich hrozí daleko větší nebezpečí, než od samotné policie. Film byl ve své době kasovním trhákem ve Francii. (MVanis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Unavený Lee Marvin vs. panoptikum dementních venkovanů.. Tagy sex, vražda či násilí jsou jistě přitažlivé, ale v obalu žánrové nevyhraněnosti (zasahující občas až do parodie) mohou taky někdy být pěkně hloupé. Už od úvodní přestřelky s kvítkem na klopě, kdy sice zemře dítě, ale naivita tryská proudem, jsem věděl, že tady něco nehraje. Jinakost mám rád, ale nesmí mít důvtip galského strašáka, kterému stojí v poli.. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Vidět Victora Lanouxe převlečeného za   strašáka, jakoby vypadl z Čaroděje ze země   OZ, a šmírujícího anglické studentky v   kukuřici, to už stojí za to. Celý statek   pozoruhodné rodinky je plný svérázných (což   je slabé slovo) postaviček. V normě je snad   jenom Jessica, která ale po ukončení událostí   na statku bude potřebovat psychologa nebo   hospitalizaci v patřičném ústavu. Od Yvese   Boisseta jsem zvyklý na trochu jiné filmy,   spíše politicky zaměřené na zahraniční nebo   vnitřní politiku spojenou s kriminálními   činy. Ale tohle odbočení se mu velice povedlo a   napínavý příběh natočený s nadsázkou je   vynikající. Pokud se oprostíte od   odpočítávání 40 let od natočení filmu,   budete spokojeni s napínavým příběhem. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Výkladní skříň divných povah, hodně dobrá souhra režisér vs. herci, a ten nečekaný, zinscenovaný sesuv mrtvol během několika málo minut, no, klobouk dolů. Rozhodně jeden z těch nejzajímavějších francouzských filmů 80.let, Blierovsky ujetý, ale na pět hvězdiček to nebude, protože ten ,,dětský film,, -konec byl na mě až neseriozní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K žánrom krimi, akčný a dráma si kľudne prirátajte aj komédia. Totiž komédia poriadne čierna. Plná brutálneho násilia, kde sa začne od istého momentu umierať ako na bežiacom páse. Hlavným tromfom bola pre mňa nepredvídateľnosť deja. Príchod Cobba bola iba taká rozbuška, ktorá v miestnych odkryla dlho utajované vášne a tým nemyslím iba túžbu si s každým zasúložiť, s tým problémy nemali, ale aj pomstiť sa a prejaviť naplno ziskuchtivosť. Niektoré filmy nemajú výrazne negatívneho hrdinu, niektoré kladného a v niektorých sú všetci poriadni hajzlíci...viď Horúco. Tu aj vrátane "Plechového bubienka". Tým sa ale nevylučuje, žeby nám niektoré postavy nemohli byť sympatické, to skôr naopak. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Každej se časem pokazí.." I Yves Boisset, který se patrně musel zbláznit, když to s tím svým tvůrčím rebelantstvím opravdu hodně přehnal.. Špinavý bezúčelný žánrový hybrid, který se snaží tvrdohlavě odkazovat na Peckinpaha či Hitchcocka, jejichž fanoušky, stejně jako ty Marvinovy, jen dost těžko nadchne.. Podivný a nesmírně bizarní film.. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama