Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle, v pořadí třetí díl, je velice povedený, až na přeobsazení sira Charlese Christopherem Plummerem (David Niven nechtěl vstoupit podruhé do stejné řeky), ale varuju: existují dvě verze dabingu, jedna dobrá, pražská se Stanislavem Fišerem, druhá naprosto HORRIBLE ;-) z Brna. Hnus! Hnus! Zachraň se kdo můžeš! ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie se silným vtipným nábojem, který však, pro mne bohužel, sklouzává do způsobu humoru, který mi není až tak příjemný. Ale velká dávka vtipnosti, a navíc i napínavosti se tomu rozhodně nedá upřít. Loupež největšího diamantu světa, jedno vyplašené království a dva hledači pachatele. Francouzský detektivní inspektor Jacques Clouseau (ďáblík Peter Sellers), neschopný a přesto nadutý policista, jehož neuvěřitelné vyšetřovací metody a naprostá absence detektivní logiky ho spolu se štěstěnou dovedou k cíli. Hlavní podezřelý Sir Charles Litton alias Fantom (Christopher Plummer) chce očistit své jméno. Je to muž činu a nebezpečné akce. Také on se dostává ke svému cíli, kterým je jeho manželka Claudine (Catherine Schell), znuděná všedností obyčejného života bez vzruchu loupeží a pronásledování. Z dalších rolí: šéfinspektor Charles Dreyfus (dobrý Herbert Lom), psychicky zlomený naprostou neschopností a přitom úspěšností a oblíbeností Clouseaua, plukovník Sharki (Peter Arne), šéf tajné služby království Lugaš, smolař Pepi (Graham Stark), všehoschopný tlusťoch (Eric Pohlmann), a všehoschopný Clouseauův sluha Cato Fong (Burt Kwouk). Sice zábavné a vtipné, a přesto tak nějak hrubé a přehnaně zemité. Ale příjemná a vtipná animace jako doprovod úvodních titulků. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno sa mi Návrat Ružového pantera veľmi páčil, s odstupom mnohých rokov to až tak ružovo nevidím. Gagy a komické scénky fungujú iba v úvode, potom postupom času však začali upadať do sterotypu, čo malo za následok čoraz väčšiu porciu nudy. Koniec bol preto pre mňa už skôr vyslobodením. 60/100 Videné v rámci Season Chalenge Tour. ()

topi 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych se představil, jsem Emil Florno a spojový mistr a expert a vedoucí opravář telefénní společnosti v Nice a přišel jsem opravit váš porouchaný fén." "Naliju si to do hlavy na vaše zdraví, dítě." "Každý den vstávám za kuropění a pak svištím celý den na ledovci." Jenom píšu tyhle řádky a chlámu se jak sviňa :D. Ty hlášky nestárnou, jsou nesmrtelný. Tenhle díl je doslova napěchovaný desítkami scének a převleků, které na sebe inspektor Clouseau bere. Tohle je podívaná pro bohy! Jako malej jsem se u toho královsky bavil, jako velkej u toho řvu smíchy! Návrat Růžového pantera je skvostné pokračování této geniální série. Absolutní klasika anglických komedií. Co z toho dělá kompletně nepřekonatelný kult je dabing, boha jeho ten dabing je peklo! Stačí, když slyším a zároveň i vidím Rudlu Hrušínského jako Dreyfuse a mám dost!!! Miluju tento film! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl, nejvíce vtipný, a nebýt už trapného Kato a uklouzané scény před saunou, zejména díky skvělému původnímu dabingu Filmového studio Barrandov Dabing pro ČST Praha, 1988 (především geniální Rudolf Hrušínský jako šéfinspektor Charles Dreyfus a Eduard Cupák/Sir Charles Litton) by nebylo co vyčíst. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)

Reklama

Reklama