Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Watchmeni v malém. Film jsem viděl na dvakrát (po desetiminutovkách, poprvé se mi z něj začala točit hlava a šel jsem spát) za okolností kdy jsem se cítil podobně jako kapitán. Po prohraném boji, rozlícený, na pokraji nervového zhroucení, plný velmi expresivních pocitů a sám. Všechny dialogy a monology jsou napsané výborným poetickým jazykem, myšlenka příběhu je výtečná a ten kapitánův vor mi bude ještě dlouho ležet v hlavě. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Snímek, co je vpleten do Rozšířené speciální edice Watchmenů, filmového díla Zacka Snydera. Příběh Černé lodě má se STRÁŽCI pramálo společného. První klad je, že dabující hlavního hrdiny je dobrý Gerard Butler a tím tak výčet kladů končí. Snad jen to, že to je dobře naanimované a příběh je vcelku zajímavý. Jako vsunutý příběh do snímku Watchmen je to dobrý nápad a je to velmi příjemné pokoukání. Nicméně jako samostatný film je to průměrný zážitek. (60 procent) ()

Reklama

vincent 

všechny recenze uživatele

Pribeh, ktory mi nejako v samotnej knihe Watchmenov nesedel ako jeden neprerusovany celok funguje vyborne. Temne, paranoidne a brutalne ukoncene genialnou pesnickou Niny Simones. Vynikajuco nakreslene, s pochmurnym komentarom Butlera by vydrzalo aj 90 minutovu stopaz. Som zvedavy ako to bude riesene s Watchmenmi na DVD. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tradice českého animovaného filmu vychází z hravé poetiky, jakou k nám vnesl Trnka s Týrlovou na jedné a Karel Zeman na druhé straně. Hororové experimenty byly řídké a nasměrované spíš do baladické zádumčivé polohy. Příběhy Černé lodě na to jdou úplně jinak, jsou až extrémně expresivní, plné zloby, nenávisti, krve a temnoty. Jsou o lidském zoufalství muže, kterému vyvraždili všechny přátele a blízké a na cestě na pomstou ho provází jen mrtví společníci a vlastní myšlenky, které se v touze po pomstě vymkly zdravému rozumu. Beru to jako samostatný filmík, který si nespojuji s komiksem. I tak je navýsost zajímavý, i když také morbidní. Celkový dojem: 80 %. ()

ext_ 

všechny recenze uživatele

Dal jsem 5 hvězd filmu, musím dát i tady. Je tady ale drobný rozdíl. Zatímco film Watchmen může stát samostatně více než dobře, tak s Příběhy Černé lodě (je to defacto fiktivní komiks, který si ve Watchmenech čte jedna z postav) už je to trochu jiná liga. ToBF ti, kdo nečetli komiks, těžko pochopí do všech důsledků, a tak pro ně trochu postrádá smysl, resp má smysl pouze jako hodně drsná podívaná. Obsahuje totiž mnoho paralel a protivah příběhu, jednotlivých epizod a detailů, které film nepobral a ani pobrat nemohl. Nosná myšlenka ToBF a její spojitost s filmem, potažmo komiksem, třeba hodně lidem dojde (mně na první přečtení nedošla :), ale hodně věcí zůstane jaksi za oponou. V kontextu s komiksem 5*/ samostatná věc 4*. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama