Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tahle vedlejší linie komiksu mě nijak výrazně nenadchla. Ten příběh je sice výborný, ale jako komiks v komiksu mě to příliš nebavilo a naplno jsem ten příběh ocenil až v tomhle výtečném animovaném zpracování. Téměř čistokrevný horor s parádní zápletkou a atmosférou, která od začátku až do konce pořádně houstne a graduje, až vygraduje skutečně vynikajícím "hororovým" způsobem. A ten voiceover jako podkres je naprosto brilantní a od první chvíle náprosto vtáhne do příběhu. A pak vás zcela pohltí. Pokud to teda nezvládne už ta animace. 95%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Watchmen Alana Moorea sú asi jeden z najdôležitejších komiksov vôbec. Ide zároveň aj o veľmi komplikovaný a na pozornosť náročný komiks. Jedným (ale zďaleka nie jediným) dôvodom je, že obsahuje komiks v komikse. Komiks o temnej Čiernej lodi, ktorá prenasleduje hlavného hrdinu. Tento komiks s hlavným dejom teoreticky nijako nesúvisel, ale nebol by to Moore, aby bola pravda napokon iná. Tak či onak, Čierna loď sa do filmového spracovania Zacka Snydera z roku 2009 nedostala (ak nepočítame cameo predavača novín a mladíka, ktorý si v Mooreovom komikse daný komiks čítal). V rovnakom roku však bola sfilmovaná ako animovaný kraťas. A je to kraťas temný, brutálny, odporný, ale tiež silný a uveriteľný. Nebudete z neho môcť spustiť oči. Palec hore za intenzívny hlasový prejav Geralda Butlera z predchádzajúceho Snyderovho hitu 300. A nie, nepotrebujete k jeho pochopeniu čítať Watchmen. ()

Reklama

M.Macho 

všechny recenze uživatele

O tom jak vypadá peklo vypráví ztrápený námořník - o tom, jak neexistuje nebe a nic než moře v rozpravě objasňují žraločí čelisti a kusy těl námořníků. V poslední řadě pak o hloubce, čistotě prostoru a naději mluví sám příběh. Bizarní vyprávěný skrze umnou jak jinak než naturalisticky zvrásněnou animaci a hrubý, pod hladinu několik stop hluboko položený Buttlerův hlas. Krásná off-krmě...! ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Tak to je hodně velká slabota. Oproti vyznění v komiksu nevyznívá ve filmu prakticky nic a i to málo je odporně překopáno. Filmové zpracování Příběhů mělo být ještě o stupeň či dva (tři?) temnější a různé výmysly navíc si tvůrci taky mohli odpustit. Závěr je dle mého z velké části dotvořen naprosto špatně, jelikož celá scéna po vylodění na mě v komiksové verzi působila naprosto v jiném smyslu, než jaký mi předložili filmaři. Když to všechno pominu, tak samostatné zpracování naznačeného doplňujícího příběhu Watchmenů asi ani jinak dopadnout nemohlo. Velké zklamání. Pro rejpaly: je to jednou pokus o věrné převedení "komiksu v komiksu" na filmové plátno, čili nebudu proto tvůrce šetřit za to, že animace se blíží originálu a myšlenka že byla zachována - vytratil se totiž duch. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný zákusek k Watchmenům v podobě animovaného komiksu v komiksu. Je to náležitě temný, atmosféra by se dala krájet a děti by se u toho posrali strachy. Hlas Gerarda Butlera tomu taky hodně přidává a useknutejma časti těla se tu taky nešetří. Velká spokojenost a zde v komentářích zmíněného prostříhání s filmem bych se taky nebránil. Vypadalo by to určitě zajímavě ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama