Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Příběh, který jsem dostal naservírován v podobě krátkých útržků ve filmu Watchmen. Upřímně jsem nepochopil význam jeho výskytu, ale je to příběh hoden zamyšlení. Animace je zde na dobré úrovni a ikdyž by to chtělo nějakou výraznější zápletku, hlas Butlera nám vše vynahradí. Jako samostatné dílko by to vážně neuspělo, ale jako výplň to funguje. 70% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Watchmeny považuji za jeden z nejlepších filmů všech dob a to i (vlastně především) v ultimate verzi. Proto pro mě bylo povinností tuhle výplň filmu (psychický vývoj Rorschacha) vidět. Tak jako celý zbytek filmu je každý záběr dotažen do dokonalosti a příběh je celou dobu mrazivě brutální. V kontextu celého filmu je to ještě větší zážitek. 90% ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo. Absolutne totiz netusim, co to ma spolecnyho s Watchmenama. Cely je to jen jednoducha historka o silenym kapitanovi plujicim na voru sestavenym z mrtvol za zachranou manzelky a dcer. Je sice fajn, ze je to cely radne drsny, temny a krvavy, ale neustale se jen mluvi a nezachrani to ani charismatickej hlas Butlera. Navic konec je fakt lehce odhadnutelnej a animace nijak neoslni. Nicmene tech 20 minut se u toho zabavit da. ()

Ernie_13 

všechny recenze uživatele

No....velmi dobre spracovana a naanimovana vec s Watchmena (komixu) s perfektnou atmosferou. Nikdy som necital samotny komix, takze pre mna to dejovo nema absolutne nic spolocneho s filmom, ale podla toho co som tu cital, tak tento pribeh dejovo nema nic spolocneho s Minutemanmi ani v komixe!?? Takze totalne mimo, ale dobre! *;-) ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Hope can be a horrible thing." _____________ Príbehy Čiernej lode by som si v Snyderovom filme veľmi nedokázal predstaviť, prišlo by mi to tam celkom zbytočné a pre ľudí, ktorý komiksových Watchmenov nečítali by to asi nemalo žiadny hlbší význam... Avšak vo forme krátkeho animovaného filmu sa jedná o naozaj pôsobivú záležitosť, ktorá ohromí svojim vydareným (no poriadne pesimistickým) vizuálom a mimoriadne pochmúrnou atmosférou (podobne ako v komiksovej verzii)... Okrem toho je to aj veľmi pútavé a hlasový prejav Gerarda Butlera vzbudzuje ohromný dojem... Jediné, čo tomuto kraťasu chýba k piatim hviezdam je pár minút navyše, ocenil by som o niečo dlhšiu stopáž... Každopádne sa však jedná o naozaj vydarený doplnok ku filmovým (a vlastne aj komiksovým) Watchmenom. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama